9 mituri despre ospatarii la restaurant, notele de chelner

Astăzi vreau să risipească unele dintre miturile pe care oamenii despre chelneri și Compune sunt înrădăcinate în mintea unor vizitatori la restaurante și cafenele. Pentru lucrătorii acuzațiile restaurantului poate părea fantastic și absurd, dar doresc să risipească unele dintre aceste credințe.

Mituri si idei preconcepute despre chelneri

La unul și același lucru poate fi privit din unghiuri diferite și apoi se pot deschide până la tine într-o lumină complet diferită. Și restaurante: Vizitatorii pot vedea în sala doar glamour și strălucire, aroma superba de feluri de mâncare și chelneri zâmbitori, chelneri și a vedea întregul proces de gătit și de băuturi în interior, care lucrează în „sudoare“ și de a face mare nu este vizibilă pentru experiența clienților.

Prin urmare, punctul de vedere al unora dintre întrebările de la vizitatori la restaurant, iar chelnerul ar putea radical diferite și că e în regulă.

Nu spun că opinia mea cu privire la elementele de mai jos, 100% necondiționat, este de până la tine, dragă. Voi aduce punctul meu de vedere subiectiv, pe măsură ce se cântărește „pro“ și „contra“ și să facă propriile lor concluzii, așa că, să începem ....

Chelnerii de la restaurant „rând bani lopata“ și lasă o mulțime de sfaturi care nu au nevoie

Cel mai recent, am fost de odihnă în compania restaurant de 8 persoane (4 cupluri). A fost o cină tipică vineri, după o săptămână grea de muncă)) oferă servicii plăcute, mâncărurile, personalul de asemenea, locul de muncă „a fost pe minge.“

Dar apoi una dintre femei tras dosarul ei cu un cec și a constatat că suma ar trebui să fie mai mică de 20 $ și-a exprimat opinia ei că necesitatea de a plăti numai suma pe cont, și chiar unele minim ($ 5), acesta va fi " sfat. "

„Imaginați-vă că fiecare tabel, care este acum a servit-chelner devreme poveste doamnă, ea timp de 20 Lasă-$ și au fost 15-20! Vă puteți imagina ce chelnerul vârful de câștigat doar $ 300 de astăzi, dar o lună este de 6000 $, plus salariu! "

Ei bine, eu nu pot pune cu această abordare, sincer.

1. În primul rând, nu fiecare masă chelnerul va sta la aceeași sumă pe zi, nu este nimic sau doar mărunțiș la stânga pentru oaspeți;
  2. În al doilea rând, un astfel de număr de tabele (10) într-un restaurant nu văd de multe ori o schimbare, poate fi 3-5;
  3. În al treilea rând, aceste sfaturi. de obicei, împărțiți „în fondul comun“ în rândul personalului restaurant sau chelner numai între, în funcție de regulile;
  4. În al patrulea rând, dacă într-adevăr crezi că toți chelnerii milionari secrete, nimic nu împiedică să renunțe la locul de muncă și să încerce chelner uniformă. verifica acuzațiile sale sau să le infirme));
  5. chelneri cincilea destul de o mulțime de rulare liberă în jurul valorii în timpul zilei, toate afacerile, „minge“ de banchete și mese, hozrabot suplimentare și alte comenzi pentru care nu este furnizat vârful)).

Toată lumea este în așteptare atunci când vom merge pentru a ataca produsele alimentare) rămâne pe masă)

Totul e super-mit!

Amintiți-vă că cel mai bun lucru este în așteptare pentru tine de a chelnerului - un bun relații umane și vârful decente.

În ceea ce privește băuturile la banchete aceeași situație, mai bine la 100 de ruble din oaspeții decât o sticlă de vin pe care le furnizați sub formă de sfaturi.

Citește mai departe: Care sunt diferitele grade de prăjire friptură de vită

Conferință, de obicei durează mai mult de 4 ore, timp în care cele mai multe dintre salate și aperitive pe masa sunt, practic, improprii pentru consumul uman și care au o stare destul de proastă. Deci, personalul restaurantului nu a vis de resturi pe masă, pentru a fi sigur.

Nimeni nu interzice vizitatorilor frumos ambalate resturi și să ia cu ei, întrebați și personalul pe care îl va face rapid si profesional.

De ce atât de mult timp pentru a pregăti cald, deoarece sala puțini vizitatori?

Un restaurant care se respectă pregătește toate felurile de mâncare fierbinte de la bun început la produsul final, fără spații libere sau produse semifinite, cel puțin cele mai multe feluri de mâncare (există excepții).

Atunci când face o comandă pentru prepararea de feluri de mâncare nu vedeți o mulțime de vizitatori, dar eu, aceasta nu înseamnă că bucătari juca piese de domino sau chat pe cale amiabilă pentru un pachet de țigări, în speranța de a primi comanda, picătură totul și începe doar să-l gătească. În timpul zilei de lucru bucătari au o cantitate foarte mare de muncă pentru a pregăti, a primi mărfurile, angajarea diferitelor piese și așa mai departe.

În plus, vizitatorul nu poate vedea toți vizitatorii sala, există o sală de banchet, terasă de vară, banchet, care va începe în curând, și așa mai departe. Dacă nu vedeți o mulțime de oameni, aceasta nu înseamnă că restaurantul este gol.

În plus, fiecare fel de mâncare are un timp de gătire specifică (de multe ori este indicat în meniu), și nimeni nu vă va da o jumătate coapte, deci este mai bine să se aștepte și să se bucure de gust mare de capodopera fierte.

Garzon dorește, de asemenea, cât mai curând posibil, pentru a vă oferi un fel de mâncare gata făcute și gustoase, pentru a fi sigur, deoarece afectează remunerația acestora într-o anumită măsură. Și dacă vii la restaurant și mult mai foame, puteți lua în plus față de felul principal, de asemenea, salata, aperitiv sau prima și atunci timpul nu va trage pe atât de mult timp.

La bar băuturi sunt înlocuite cu ieftin și întotdeauna completat

Cu această ocazie, există o mulțime de povești și anecdote. Mulți oameni din epoca sovietică ideea stă în cap că nu este necesar să se ia coniac scump sau o băutură de sticlă, este mai ieftin să înlocuiască în mod necesar de 10-20% nu dolyut.

Aceste perioade sunt plecat pentru o lungă perioadă de timp, și în cele mai multe instituții de turnat vizitatori exact ceea ce ei cer și acea cantitate care este necesară. Nu pot garanta pentru absolut toate alimentația publică, dar în restaurante și cafenele de renume reputație mai presus de orice altceva și de control este acum destul de greu pentru personalul.

Un număr foarte mare de camere, mai multe șefii și de protecție la intrare face băuturi de înlocuire și Nedolya practic inutile. Într-un caz extrem, un vizitator dreptul de a cere o ustensilelor de măsurare și în prezența sa pentru a măsura cantitatea de băutură în pahar.

Dacă da sunteți un gurmand și ar prefera un fel de băutură și vederi puteți lua întotdeauna un eșantion de 25-30 g și să verifice autenticitatea, sau să renunțe la ideea de a-l bea astăzi.

Dacă recomanda un fel de mancare, atunci trebuie să fie urgent de a vinde, și nu a trăit să vadă mâine

Am menționat mai devreme că personalul este în primul rând în cauză să depună toate oaspeții cele mai proaspete și gustoase perfecte. În cazul în care vizitatorii pot recomanda gustări sau salate, astfel încât acestea sunt într-adevăr delicioase și sunt o marcă sau un card al restaurantului.

Toată lumea în instituția în cauză, astfel încât ți-a plăcut și ai devenit un oaspete obișnuit.

snacks-uri de calitate slabă pot recomanda nu numai personalul sau o instituție care vrea să se închidă și să vândă pe toate soldurile în viitorul apropiat instruiți profesional.

Dacă un fluier tare sau suna chelnerul, el va veni mai des și să acorde mai multă atenție

Citește mai departe: original lăsat un sfat

Amintiți-vă că găsirea unui limbaj comun cu chelnerul este foarte importantă, pentru că un serviciu bun este cheia pentru o stare de spirit și impresii ale evenimentului bun.

Toți chelnerii sunt hoți, încearcă să fure ceva shortchange sau vizitatori

Funcția este destul de simplu: pentru a servi și de a face tot ceea ce se cere, fără alte formalități

Am scris o notă pe această temă, am recomandăm lectură:

În plus, majoritatea colegilor mei savanți cu un sentiment minunat al umorului, fete mari și optimiști. Destul de des, vizitatorii care doresc să facă haz de chelneri sau poumnichat despre etichetă sau de alcool se dovedit a fi în situația de după ripostă nu inteligent))

În plus față de faptul că, toți angajații restaurantului este remarcabil dezvoltat fizic, pentru o persoană slabă nu este capabil de a lucra într-un restaurant din cauza stresului fizic enorm.

Deci, pentru a lucra într-un restaurant trebuie să se gândească rapid, au o memorie buna, abilitate, știu cum să găsească limbaj comun cu toți vizitatorii, să fie fermecător și spiritual, și nu e toată puterea))

Vizitatorii care vin la personalul urăște înainte de a închide restaurantul

În ceea ce privește acest mit pot spune imediat că unitățile de personal bucuros tuturor clienților, indiferent care le-au vizitat la ce ora. Categoric pot spune că acești vizitatori întârziere ar trebui să fie avertizați cu privire la timpul de închidere restaurant și alte restricții (timp de restaurant, bucatarie, bar de închidere).

Dacă gatiti pentru un alt loc și poate pregăti ordinea, ei o vor face și nimeni nu va arunca fripturile pe podea înainte de a le trimite la sala (așa cum a fost prezentat în film). Vizitatorii de multe ori mai târziu sunt mai generoase decât altele, astfel încât chelnerii nu le urasc))

Acestea sunt miturile și punctul meu de vedere sub fiecare dintre ele, am reușit să le înlăture sau să nu te decizi. Vreau să știu părerea despre această problemă. Ce opinii chelnerii le-ați întâlnit printre prieteni?

Al tău, Nicholas

articole similare