5 motive pentru a rula în iarna pe stradă, a alerga - călătorie

Freeze, picioarele ude, vinde, inhaleze aer rece, de rău, să se strecoare, ubyus la toate - Nu-mi place iarna! În acest moment, creierul nostru este foarte inventivi în a găsi scuze pentru a nu merge difuzate în afara. Se poate înțelege pe de o parte - un apartament cald, pătură, pisica, ceva delicios și alte plăceri de confort acasă, pe de altă parte - rece, gri de plictisitoare și infasurat rare trecătorilor, grăbindu-se în căldură. Ugh.

Nu este surprinzător, calea de iarna de la pat la ușă devine de câteva ori mai mult. Cineva face o pauză în termen de până la primăvară, altele se deplasează pe șine în sala de gimnastică și arena. Dar sunt acele maniaci. care continuă să curgă afară, în frig, zăpadă și viscol. În același timp, noi nu suntem masochisti, așa cum ar putea părea la prima vedere 🙂

1. Plăcerea

Am dori să poarte toate aceste straturi tehnologice și du-te pentru o rulare de apartament cald în timpul iernii, rece și, uneori, de culoare închisă? Nu, ca orice om normal, eu nu fac. Aproximativ 100% din cazuri. În ciuda faptului că aceasta este a patra iarnă de funcționare, și scenariul de rezistență a creierului familiar cel mai mic detaliu, încercați să pună deoparte și să vină cu scuze. Ieșind din casă, de fiecare dată când cred că ceva de genul: „o casa buna ... si de ce este tu?“. Dar gândește-te la rece și trebuie să ruleze.

În următoarele zece minute sunt transformate în alergător uman normal. Corpul este încălzit, intră în funcțiune, și devine complet confortabil. trecătorilor rare merznuschie și înfășurat într-o stare de șoc lumină uita la omul gol pe standardele de iarnă. Căldura de la mișcarea în vreme rece - buzz, care este deosebit de surprinzătoare pentru viață merzlyachki.

Pe termen cald, chiar și în amar rece, cred merzlyachke cu experiență

Tu deja crezi: „Uh, ei bine, într-adevăr nu am vrut să plece.“ Și ușor de a respira, și ger pielea furnicături plăcută. De fapt, la rece - vremea fiziologic mult mai potrivite pentru funcționare, decât energia termică. La hainele corect culese corpul încălzește rapid și menține temperatura optimă la care nu este rece și nu fierbinte.

Nu știu dacă oamenii de știință britanici știu, dar bănuiesc că, pe termen de iarnă reprezintă doza mai mare de hormoni de bucurie și plăcere față de jogging în anotimpurile calde. Sau este de a realiza propria pantă? 🙂 Oricare ar fi fost, dar de melancolie sezonieră și dorința de a hibernare până la primăvară ajută la rece. Starea de spirit dupa jogging garantat mai bine decât înainte, toleranța altora a crescut de asemenea.

Rularea ca blues prevenire iarnă

Și începe să se bucure de lucrurile simple - ceai cele mai delicioase fierbinte de la un termos de pe stradă, după un antrenament lung, produse alimentare și multe altele. obtinerea într-o cameră caldă și duș.

2. Autocunoașterea

Prima lui de iarnă ca un alergător, am petrecut pe pista. Sincer, ideea că poți ieși, atunci nici măcar nu vin în minte - se părea o mulțime de psihopați, a celor care practică alte morse și metode de reabilitare înfricoșătoare. Am fost un reprezentant tipic al tremurânde persoanelor cu efect de seră care sperie îngheț, zăpadă și suprafețe alunecoase. Mutare în afara în vreme de iarnă scurte liniuțe limitate de la intrarea în mașină.

Dar, dintr-o dată, iarna a venit, și semimaraton a trebuit să ruleze la -13, în zăpadă, gheață și noroi. Se întoarse încet și greu, dar nu la fel de dificil ca și mi se părea mai devreme.

Procesul de conversie în alergător de iarnă

După ce a făcut un efort și a ieșit din zona lor de confort, am constatat că ororile pe termen de iarnă a fost doar în capul meu și au fost mult exagerate. După cum se dovedește, puteți rula și la -20 ° C, și cu plăcere, atunci când hainele selectate în mod corespunzător nu merznu bolnav și nu cad prea des, mai ales dacă purtați tocuri adidași.

Deci, dincolo de zona de confort are sens să se uite - nu sunt atât de înfricoșător ca, uneori, apare în gândurile mele. Vorbind de morse: iarna viitoare a încercat să arunce (Nu-mi place apa rece, având în vedere temperatura optimă pentru înot 30 undeva în Asia de Sud-Est). Concluzia este aceeași: astuparea - în cap, de fapt - nimic teribil, dar după mai plăcută.

Adu-mi aminte cuvintele înțelepte pe care le va dezvolta treylovy de rulare

Condițiile pe care la prima vedere par a fi inadecvate și sunt încurajați să caute scuze - un motiv bun pentru a colecta o gramada de motivație să treacă frontiera condiționată în capul meu și doar încerc. O astfel de experiență să-și amintească și să aplice într-o varietate de situații.

Ninsoare și vânt - simt ca un alergător hardcore 🙂

3. O altă privire la iarnă

Iarna pentru om urban normale nu arata ca imagini de peisaj idilic în alb. Cel mai adesea este o mizerie murdar dintr-o substanță care a fost o dată zăpadă, cenușiul sumbră în jurul și inconveniente solide.

Iarna jogging în parcuri, în pădure, de-a lungul cheiurile - abilitatea de a vedea cealaltă, reală, iarna. Uneori se dovedește a captura momente destul de magice, care sunt o incantare, chiar și un sceptic ca mine, o dată citată ca zăpada exclusiv „muck alb.“

Iarna în parcul de pe Dealul Sf. Vladimir

Iarna în parcul de pe Dealul Sf. Vladimir

În week-end, după o săptămână grea de lucru și banda de alergat abia ma convins să intre în botsad. și acolo - frumusețea ireal de zăpadă-acoperite. După ceva timp mi-a spus deja să termine o rulare și ieși 🙂

Iarna în New Grădina Botanică

Iarna în New Grădina Botanică

Chiar si insula Trukhanov cu obișnuită „de lucru“ în traseu surprizele de iarna - de exemplu, dacă îl rulați în timpul unei căderi de zăpadă. Si imi place sa ma uit la etapele de congelare Niprului - chiar și sub gheață este diferit de fiecare dată.

Ninsoare pe Trukhanov

Și, desigur, o pădure frumoasă, în cazul în care iarna este mai stabil decât în ​​oraș

Frumusetea momentelor de iarnă vizibil netezește nevoia să se îmbrace în straturi și eroism a depăși el însuși, târât afară de sub pătură.

Un bonus frumos pentru cei care, ca mine, crede că lipsa de oameni pentru a înfrumuseța orașul și natura - în vreme de iarnă în cele mai multe de mers pe jos și cross-country locuri aproape goale.

4. Pregătirea unui nou sezon de cross-country

În timpul iernii, există o mare tentație de a cădea într-un somn profund, si exercitii fizice regulate pentru a arunca - la cel mai apropiat concurența este încă departe, sărbători de vacanță întârziere și lene progresează. Rezultatul este previzibil: forma pierdut, greutate în plus și necesitatea de a începe aproape la început, că este întotdeauna dificil.

Dar poți merge în altă parte. Iarna - un moment bun pentru a lucra la punctele slabe ale acestora și de a crea o bază puternică de rulare, care mai târziu va face posibilă pentru a ajunge la un nou nivel.

Iarna - activitatea pe baza

Strada este bine pentru a obține volume, ceea ce face plămânii și formarea pe termen lung la un puls scăzut. Rularea în zăpadă - este, de asemenea, lucrarea putere. intareste muschii si ligamentele, dezvoltarea de coordonare. Se pare încet, dar în primăvară, pe asfalt pur, senzație de zbor este garantat. Dacă adăugăm la jogging stradă în viteză ritm ușor de funcționare, și exerciții speciale de funcționare în arena, rezultatele de primăvară va numai te rog.

Vă puteți relaxa despre ritmul

Și în timpul iernii bun la practicarea de rulare liber - fără a fi legat de rata, sentimentele. Puțin mai adânc sub picior de zăpadă, iar efortul este perceput destul de diferit, iar numerele de verificare constant pe ceas pierde sensul. Experiența Recompensarea tsiferko- și gadzhetozavisimyh.

5. Întărirea imunității

Pe vreme rece, vom petrece mult mai puțin timp în aer liber și în interior, de așteptare pentru viruși rău intenționate.

Iarna Rularea pe stradă - o modalitate ușoară de a obține în mod regulat în aer și de a oferi organismului cu întărire eficientă. Rezultatul - o imunitate puternică și mai puțin boala (verificați pentru tine).

jogging de iarnă - o bună prevenire a răcelilor

Doar nu va grabiti imediat pentru a începe să curgă în frig - cel mai probabil obține efectul opus. Ideea aici, ca și cu jogging-ul ca un întreg, adaptarea treptată la temperaturi de iarnă. Pentru a face acest lucru, începe în sezonul cald și în mod regulat continuă să ruleze cu răcire: stres sever se întâmplă cu corpul, și el are timp să se adapteze la noile condiții. Puncte necesare: alegerea corectă de haine si accesorii pentru rasele de iarnă, sarcina de formare rezonabilă.

Pentru a reduce ușor gradul de entuziasm, am putea adăuga, în unele cazuri, încă nu merită să ruleze în iarna pe stradă:

• dacă doriți să faceți o operațiune de mare viteză, și pe stradă amar rece / alunecos

Cu pregătire intensă în astfel de circumstanțe riscul de vătămare corporală sau se îmbolnăvesc este prea mare, iar ritmul țintă este puțin probabil pentru a obține sprijin. Pentru a efectua lucrarea are sens să se mute la arena sau, în cazul în care nu este posibil, pe pista - acesta va fi mai sigur și mai eficient.

În timpul meu trei iarnă cross-country sa întâmplat de mai multe ori - când, după încălzirea brusc mai rece, iar întreaga suprafață este literalmente se transformă în gheață. În cazul în care gheața nu este solid, pentru funcționare lentă ajutor deasupra capului bun crampoane (vârf sau adidași), dar uneori este mai mult ca un patinoar, în cazul în care chiar și spini nu sunt salvate.

• dacă sunteți doar de gând să înceapă

Coborati la prima rulare în -15 - nu este o idee bună. În primul rând, prea mult stres pentru organism urban cu efect de seră. În al doilea rând, este puțin probabil ați învățat să selectați în mod corespunzător hainele pe baza sarcinii și caracteristicile sale, și, prin urmare, este probabil ca înghețarea sau supraîncălzi și sudoare, care este de asemenea periculos.

În cazul în care iarna este blanda, cu o ușoară îngheț sau temperaturi în jurul valorii de zero, și nu sunt prea predispuse la boli, este posibil de a experimenta.

• în cazul în care nu puteți rula în mod regulat, și rece amar în stradă

Du-te jogging pe stradă din timp în timp, să zicem, o dată la două săptămâni, la temperaturi joase - nu este cea mai bună idee. Motivul este același: în loc de adaptare treptată devine stres ascuțite. Poate ai noroc, iar marja de siguranță este suficient, dar poate nu.

Articole utile despre funcționare de iarnă:

Mă bucur să știu că există încă în jurul valorii, cum ar fi „anormală“. 1. Poate că plăcerea de a curselor de iarnă vine împreună (cel puțin nu înainte de a) plăcerea „normale“ de rulare. În cazul în care porii cealaltă cursă nu este mare, este puțin probabil să fie capabil de a captura fericire iarna. 2. Se pare ciudat, dar este de înot (inclusiv iarna) am timp de mai mulți ani, este unul dintre motivația cross-country. Uneori, el se execută numai pentru modul de transport al corpului la râu :) 3 alergători în această privință a fost norocos: de primăvară în pădure, câmp de vară, toamna de aur în parcuri și păduri, de iarnă magic - foarte cool! 4. Da, în momentul în care nu este încă toate reușesc să facă în timpul iernii în stradă un pic deprimant ((5 + Rularea rece - un mix de mare Vă mulțumim pentru o postare interesantă și frumoasă fotografie vibrante :).

Sunt doar unul dintre cei care nu au posibilitatea de a rula într-o arenă sau un club de fitness, timp prea valoros petrecut pe drumul spre aceste locuri. Acum, a început doar discuția și toate chinului o singură întrebare care vine să fie difuzate în timpul iernii: cum să respire? Sunt cei care conduc într-o mască, și este, și care se află în respirație -30 gură fără mască. In timp ce alergam un maxim de -20, închiderea parțială gură și nas în același timp (și numai pentru că consilierii speriate). Nu-mi plăcea, foarte inconfortabil. Înainte de aceasta a fugit până la -10, respiratie gura, totul a fost bine. Ce părere ai despre asta?

Am experienta de a rula numai până la -20 ° C mai rece decât am avut în ultimele 5 ierni. Am respira fără mască, nas și gură, dar antrenament rapid la temperaturi exterioare nu fac acest lucru suficient pentru respirație liniștită.

articole similare