20 Sfaturi pentru a ajuta în cele din urmă terminați scenariul

director Novice Rayan Ku făcut pentru lista portalului Nofilmschool de reguli. prin care el a fost capabil să termine scenariul său cel mai „lung“.

Acum câteva luni am terminat scenariul cu titlul de lucru „The Boy.“ Un an în urmă, am lansat un proiect de campanie pe Kickstarter, și aproape încă un an a plecat la scrierea lui de script-ul. A fost un proces lung și complicat. De-a lungul ultimilor doi ani, am compilat o listă de reguli, care m-au ajutat să termine treaba.

1. Nu te limita la scrierea unui proiect de versiune

În ciuda prezenței tuturor tipurilor de software pentru scriitori, prima versiune a „Boys“, am scris de mână într-un caiet. De ce? Deoarece scrierea mâinii îmbunătățește procesul de gândire și un impact pozitiv asupra istoriei dezvoltării. Cu greu lucru pe script-ul poate fi numit proces secvențial, deoarece de fapt, este constantă și de a face modificări la materialul scris deja citit-dovada. O modalitate foarte bună de a verifica rapid proiectul - un pergament scris de mână prin intermediul paginii de script. Dacă după aceea totul a venit împreună în imaginea de ansamblu, putem începe să rescrie scenariul în format electronic și să facă modificările necesare.

2. Anexa Pinboard

Pinboard - un instrument excelent pentru scriitori. Acesta vă permite să căutați, magazin, sortare și marcați interesante site-uri de pe Internet. Aplicația are alte avantaje importante. De exemplu, în mod implicit, puteți marcaj în modul închis (am folosi semne de carte pentru a stoca pentru referințe, și nu pentru a le distribui sau post-l în rețelele mele sociale). Iar atunci când placa de 25 de dolari pe an Pinboard se va conecta automat în paginile marcate și a le stoca în așa fel încât, în cazul în care după un timp sunteți interesat în articol este eliminat de pe site, este încă stocat în cerere. Pinboard ofera un abonament de 10 $, și, de asemenea, vă permite să importați toate marcajele din aplicații delicioase cu doar un singur clic.

3. să cumpere dopuri de urechi sau căști

4. Construiți lista de redare

Una dintre cele mai mari provocări pentru scriitorii - necesitatea de a trăi literalmente lumea, care este creat în scenariu. De multe ori lumea, care creează un scenariu nu corespunde descrise. Prin urmare, în perioada premergătoare la proiect, cred că întotdeauna peste dreptul la muzica de film, care va fi fie coloana sonoră sau muzica va asculta personajele ei înșiși. O dată am creat o listă de redare destul de mare și de a asculta-l ori de câte ori am nevoie să mă întorc la realitatea descrisă în scenariu. Ca o regulă, am crea liste de redare în iTunes, dar, în realitate, acest lucru poate veni un astfel de program.

5. Selectarea funcțiilor de citate în Amazon Kindle

7. Fii la usurinta

8. Păstrați două ferestre de pe desktop

9. „Dar“ sau „cale“, dar nu „și apoi“

10. Păstrați note, marcarea lor cu culori diferite direct în textul

20 Sfaturi pentru a ajuta în cele din urmă terminați scenariul

În Google Docs, puteți accelera procesul de formatare prin utilizarea unei combinații de comandă-Option-C, pentru a copia ceea ce a fost formatat, și Command-Option-V, care urmează să fie introdus (pentru Mac). În această combinație PC Control-Alt-C și, respectiv, Control-Alt-V. De asemenea, am constatat că atunci când se lucrează cu diferite versiuni ale script-ul acestui instrument evidențiază toate modificările introduse în versiunea curentă de o singură culoare, și potențialele piese de schimb pentru versiunile viitoare - unul. Aceasta ajută procesul de scriere și conduce la finalizarea cu succes a unui script. La ieșirea veți obține un script în forma în care aceasta poate fi trimis producătorilor. Această abordare mă ajută să țină evidența structurii și să nu fie confundat în storylines, dar dezavantajul este că ori de câte ori face modificări la script-ul, note devin caduce, și vice-versa. În mod ideal, notele și script-ul în sine ar trebui să fie sincronizate unele cu altele. Până în prezent, am fost folosind cartea de scenariu (carduri de scena) în proiectul final, dar în viitor, voi încerca să integreze această funcție în program. Puteți utiliza, de asemenea, programul de film Draft, doar un păcat că dezvoltatorii săi nu-l actualizează ori de câte ori ne-am dori.

11. Consolidarea conflictului în scenă

Două personaje, fiecare urmărind propriile obiective. Are script amenințare la personaje, pe care le poate provoca să eșueze? În cazul în care se pare că lipsește scena ceva, vă rugăm să consultați elementele de bază ale script-ul - aceasta va ajuta pentru a determina structura sa.

După ce a scris prima versiune a lucrării și crearea mai multor versiuni suplimentare în format digital, am descoperit o modalitate foarte bună de a mă salva de la infinit se învârte script-ul de pe calculator - imprimare! Pentru o funcționare convenabil la funcția de calculator și plăcile lipsite și construcția de circuite săgeți adăuga note la unghiuri diferite și barată de material rezidual. iPad nu este, de asemenea, un dispozitiv ideal pentru scriitorii, deoarece incredibil de incomod pentru a parcurge sute de pagini de pe ecranul senzorial.

13. Schimbați mediul dumneavoastră de fiecare dată când se angajează să scrie un script nou

Am pierdut numărul cât de multe versiuni ale scenariului, „Boy“, am scris. Cine poate spune ce este în proiectul de versiune? Este de fiecare dată când urmezi o lucrare consistentă? Păstrați toate versiunile de script-ul? Pot să spun că nu există nici un singur răspuns corect la aceste întrebări, ca scriitorii au tendința de a salva mai multe versiuni ale unei zile. Și indiferent de ce vrei să spui de un proiect de dur, toate aceste versiuni sunt de unii pași într-un proces de scriere lung. Dacă nu vă puteți organiza-te o mică pauză între scris o versiune de scenariu, atunci cel puțin o schimbare de peisaj (chiar si in interiorul casei tale), se va uita la povestea într-un mod nou. E doar un truc psihologic, dar mă ajută foarte mult.

14. Mai întâi de toate schimbările la nivel mondial

Schimbările globale au un efect de unda semnificativ și o mare probabilitate ca tot ce ai scris mai devreme, va fi suprascrise, astfel încât asigurați-vă că face mari schimbări, și doar apoi trece la mici, deoarece acestea nu sunt deja să fie nevoie de timp, atunci când trebuie să le vor primi.

iPad - un scenariu perfect pentru cititorul este deja datorită faptului că există o formă de foaie de hârtie (teoretic poate fi orice tabletă, dar nu toate, puteți instala software-ul util pentru scriitori care acceptă iPad). Este posibil să se stabilească o aplicatie mare pentru scrierea script-uri (care le folosesc proiectul final Writer, deși există încă programe alternative, inclusiv Celtx mobile). Desigur, nu va fi capabil să scrie rapid pe ea, așa că nu te-aș sfătui să înceapă un proiect în ea. Dar, de îndată ce este gata prima versiune, puteți vedea cu ușurință ei stând pe un scaun sau culcat pe o canapea / pat, în loc de defilare pagina de pe un ecran de laptop, așezat la masă. În ciuda faptului că nu am reușit să profite de acest dispozitiv atunci când se lucrează cu scenariul „Boy“ (pentru aplicația iPad a ieșit aproximativ o lună în urmă, într-un moment în care versiunea finală a scenariului a fost finalizată), voi fi cu siguranta folosindu-l în viitor.

cerere 16. Libertate pentru Mac

17. Software-ul pentru a organiza zona de lucru

18. De reținut pentru scriitorii „Detașamentul“ antitero „“ de David Mamet

Script-ul a avut cateva scene care ma derutat de fiecare dată când am re-citit-o. Nu am putut înțelege de ce acest lucru se întâmplă. Sa dovedit că motivul pentru care acest lucru a fost excesivă caracterului lor descriptiv. Mai târziu am citit memoriul David Mamet și a dat seama de ce am fost îngrijorat cu privire la acest sentiment: „Ori de câte ori doi eroi spune despre THIRD crea impresia că ei poartă un nonsens plin.“ Aproape orice serial de televiziune, există două dintre erou, care într-un fel sau altul vorbește despre a treia. Dar eu sunt un pic parafrazat remarca Mamet, iar acest lucru este ceea ce sa întâmplat: „În cazul în care întreaga scenă constă doar din dialogul dintre cele două personaje ale treia persoană (un eveniment, problema), este o nevoie urgentă de a schimba“

20. Munca într-un ceas de înaltă performanță

În această dimineață. Lista dvs. trebuie să conțină zeci de elemente diferite, dintre care unele le-ar dori să le îndeplinească astăzi. În plus, ați acumulat facturi neplătite și o mulțime de lucruri mici. Care dintre ele vei rezolva mai întâi? Am folosit primul lucru pentru a decide cazuri minore. Mulți oameni cred că în acest fel: „Eu decid toate sarcinile mai mici, care să nu interfereze cu mine“ - dar în fiecare zi îmi petrec o mulțime de energie doar gândesc cum să rezolve o problemă majoră. În cazul meu - pentru a scrie scenariul. De aceea, te sfătuiesc să urmeze o regulă simplă și ingenioasă: alege pentru ei înșiși un program favorabil. Când vesel și plin de energie, lucru pe cele mai importante lucruri în primul rând, și apoi, când te saturi de cazuri rămase de împrumut. La prima vedere, poate părea evident, dar mi-a luat o lungă perioadă de timp pentru a realiza acest adevăr simplu. Indiferent de capacitatea de a lucra și de motivare, fiecare dintre noi are anumite ore de productivitate pe zi.

Aceste secțiuni CINEMOTION prezintă cele mai recente stiri cinema
și industria de televiziune, opinii ale experților, precum și interviuri cu scriitori celebri, regizori, producători și actori.

Acesta publică informații despre noile tendințe în artă, fotografii de la seturi de film și sfaturi creative care scriitori celebri, regizori, producători și actori dau cineaști în devenire.

TEHNOLOGIE
În filme și la televizor

În această secțiune veți învăța
actualizările tehnice
și evenimente importante din lumea televiziunii și cinema.

FILM
Și de afaceri de televiziune

În această secțiune, veți găsi informații
despre știri curente de afaceri mass-media românească și internațională.

Lucrul în filmul
și la televizor, piese turnate

Aici sunt cursurile
și programe de formare, care sunt efectuate de către Școala noastră de televiziune, film
și literatura, unde puteți învăța scenaristică și acționând, producerea, conducerea, și multe altele.

articole similare