9 moduri de a începe o conversație la locul de muncă cu oricine, rusbase

Fie că ești un extrovertit sau introvertit. sau ceva între: o conversație, uneori, pur și simplu nu a prinde pe. Gândiți-vă în prealabil prin conversație - nu cea mai bună opțiune, dar, de asemenea, de a se angaja într-o conversație fără a avea la îndemână o listă eșantion de teme comune, de asemenea, nu contează. Dacă ați încercat vreodată să se mute departe de impromptu și merge în mintea lui pentru un subiect de conversație (și în cele din urmă toate, ca de obicei, a venit în jos pentru a discuta vreme), recomandările noastre vor fi utile.

Înainte de consiliere cu privire la aceste ocazii, atunci când aveți nevoie pentru a începe o conversație la locul de muncă.

Cu fondatorul companiei sau a capului său

Tu: „Bună ziua! Cum este săptămâna?“.

Sefii Nu-i rău. O mulțime de lucruri! Și cum faci?“.

Tu: „Excelent. Sunt foarte bucuros să lucreze la [cea mai importantă parte a proiectului pentru tine] ".

În acest scenariu, vă oferă posibilitatea de a spune despre ei înșiși superiori. Întrebare deschisă poate obține șeful de a împărtăși succesele lor (în acest caz, să fie pregătiți să asculte și să ceară, la sfârșitul unei întrebări bine gândit). Sau întrebați politicos despre cum merg lucrurile cu tine. Fii pregătit pentru această întrebare și să răspundă în mod direct și cu înțelepciune. Spune-mi, pe ce anume și în ce departament lucrezi, dacă aveți brusc o întrebare despre rolul dumneavoastră în cadrul companiei.

În companiile mari, ea are mulți oameni, deci nu este nimic în neregulă cu faptul că, în cursul conversației cu șeful sau proprietarul companiei pentru a introduce informații despre tine. Dacă nu sunteți sigur că șeful știe numele, este timpul pentru a da o mână de la el și spune: „Se pare că nu suntem familiarizați cu tine. Numele meu este [numele tau]. "

cu începător

Tu: „Bună. Ai venit [în această săptămână, vinerea trecută], nu? I [numele tau] de la [X]. Ei bine, cum să obțineți un loc nou? Sau [cafenea populare din apropiere] încă nu a venit? "

Newbie: „Da, sunt bine, vă mulțumesc. Desigur, sunt încă multe de învățat, dar îmi place. Cu mult timp în urmă lucrezi aici? "

Tu: „Din [momentul când a început să lucreze]. Eu încă nu pot să cred că [nu există nici un eveniment memorabil în viața societății, pe care te-a prins] ".

Sarcina ta - pentru a începe o conversație și să facă noul venit relaxat. Nu, desigur, puteți lua ochii la vederea omului nou, growl său „salut“ și a alergat la Brew cafea, dar sunt capabili de mai mult, nu? relații de prietenie cu colegii sunt în valoare.

Amintiți-vă, pentru a fi un incepator este întotdeauna dificil. Dacă compania este important si rolul lor in ea, să respecte cultura și dezvoltarea sa - pentru început să nu ignore newbies în gândire că ar trebui să facă prieteni cu ei de către altcineva.

Cu un coleg care lucrează acolo o sută de ani (și care vă este frică)

Tu: „Mă întreb unde să meargă pentru masa de prânz. Aceste locuri nu știu încă mult, dar tu ești aici pentru o lungă perioadă de timp de lucru. Nu-mi spune în cazul în care există o instituție bună? "

Coleg: „Și ce anume vă interesează“

Aceasta deschide începutul o mulțime de opțiuni pentru discuții. Acest lucru nu este cu siguranță o situație în care aveți nevoie pentru a lovi rapid o conversație, dar dacă sunt atât de frică să vorbească cu acea persoană, este necesar să le depășească și spune nu numai „Bună ziua. Ce mai faci?“.

Începe o conversație pe tema muncii nu va fi nesăbuit, dar va fi mai ușor dacă știi cel puțin un pic peste ceea ce face exact colegul tău. Încercați să sublinieze experiența lui sau a ei (în acest caz - cunoașterea locului unde puteți lua prânzul). Este posibil ca acest om bun, și ai despre ea a avut o idee greșită. Singura modalitate de a afla - în condiții de siguranță a începe o conversație.

Din organizatorul evenimentului

Tu: „Marea loc. Vă mulțumesc pentru toate astea aranjate pentru noi. Planificarea este adesea efectuată? "

Organizator: „Știi, desigur, am de gând să, deoarece compania mea ...“

Ai auzit că cei mai mulți oameni le place să vorbească despre ei înșiși? Deci, aici este utilizarea de ea. Această abordare este utilă în special dacă aveți nici o idee despre ce să vorbim despre cu cineva care tocmai ați cunoscut, sau se tem că nu vă pot spune nimic interesant.

Dacă începeți o conversație cu organizatorul în acest fel, este puțin probabil că va trebui să răspundă ceva. Trebuie doar să introduceți periodic câteva fraze, în scopul de a menține conversația și să facă o impresie bună.

Cu VIP-persona

Tu: „Bună ziua. Numele meu este [numele tau]. Știu că ești foarte ocupat, dar am dat seama că mi-ar fi rău toată viața mea, dacă nu merge în sus și nu vă spun că aplicația este doar genial. "

Cel mai probabil, cele mai multe, care va face o celebritate, va vă mulțumesc, și datorită acestui nu este necesar să se ia în cont. Compliment - întotdeauna un început bun pentru conversație. Dacă ai ceva bun de spus despre companie, produs sau programul pe care persoana, de ce acest lucru nu pentru a începe o conversație și a vedea unde va merge mai departe?

Cu fostul șef

Tu: „Mă bucur să te văd! Cum stau lucrurile în [numele societății]? Am citit că ați extins [departamentul sau producția]. Cu siguranță ești fericit despre această evoluție. "

Fostul șef: „Da, eu sunt fericit. Acum, toate un pic dezordonat, dar interesant lucru. Îmi place că există o posibilitate pe ceva să se concentreze asupra ".

Nu contează în ce circumstanțe ați părăsit-o companie, încă nu trebuie să te prefaci că nu vezi fostul său șef la masa cu gustări. Poartă-te cu el politicos. Astfel, vă va demonstra caracterul și profesionalismul tău. Aceasta nu este prima dată când se confruntă cu cei cu care nu doriți să comunice, dar cum se spune, priceperea vine cu experienta.

Chiar dacă fostul șef al supărat pe tine după ce pleca, este puțin probabil ca el va fi capabil să ignore bunătatea ta.

Cu un angajat al Departamentului de un străin

Tu: „Ei bine, în timp ce treci săptămâna? Implicat în proiecte? "

Cobesednik: „Ocuparea forței de muncă este mai puternică decât de obicei, pentru că acum lucrează la [echipa principal al proiectului].“

Tu: „Oh, interesant. Nu știam că sunt, de asemenea, face acest lucru. Și ce anume faci? "

Un astfel de început nesigur al conversației arată clar că nu știi exact ce este angajat în angajat (nu vă faceți griji, el probabil nu știe ce faci). Dar, cu toate acestea, astfel încât să puteți începe o conversație despre afacerea lui și echipa sa.

În cazul în care partenerul tau a apărut vorbăreț, el s-ar putea scrie în detaliu, ceea ce face departamentul, și vei avea ceva pentru a vorbi despre la următoarea reuniune. Dacă el maloobschitelen, ne poți spune despre munca lor.

Cu „a doua jumătate“ de seful tau

Tu: „Cât de frumos ca ai putea veni. Mare pentru a satisface în cele din urmă persoana, care a auzit atât de mult. Susan a spus că vă place să gătesc împreună. Ce fel de mâncare ai cel mai bun? "

Interlocutorul: „Este greu de spus. Probabil puiul în cuptor ...“.

Acest început de conversație înseamnă că vă va aminti nimic din ceea ce au auzit de la șeful său despre „cealaltă jumătate.“ Dacă nu vin în minte, încercați să învețe despre ea mod mai popular de a cere, „Mă întreb pe ce cazuri am deviat evenimentul nostru?“ Sau „Ce altceva interesant sa întâmplat cu tine în această săptămână (în plus față de întâlnirea!) ?“.

Vorbind la „a doua jumătate“, șeful nu este necesar să se comporte prea relaxat și ca și cum ați fost mult timp familiar. Dar noi nu ar trebui să o trateze ca un străin. Așa cum este cazul cu colegul aparent neprietenos, încercați să nu fie nervos. Dacă aveți un cap de o relație bună de lucru, comunicarea cu său „a doua jumătate“, le va îmbunătăți numai.

cu intern

Tu: „Cum a fost în weekend? Acum, ceas sau citit ceva interesant? "

Intrare: „Excelent. Eu sunt acum dependent [prima serie] și [a doua serie]. Privind la ei? "

Tu: „Oh, am auzit că [prima serie] rece, dar nu au fost încă vizualizat. Dar mă uit la [a doua serie]. Îmi place actorul care joacă tata. "

Desigur, toate acestea sunt despre situația. Este imposibil de prezis cum se va răspunde la tine interlocutor. Dar nu contează. Dacă înveți să fii la fel ca oamenii și să înceapă o conversație, atunci puteți face față cu ușurință în orice situație. Fii tu insuti, fii cinstit și să înțeleagă că începutul și menținerea unei conversații necesită un oarecare efort de cei mai mulți oameni.

articole similare