4 Reguli pereobuvki sau „anvelope de instrucțiuni de utilizare“ - despre anvelope

Pregătiți-vă pentru o excursie la anvelopa: ce trebuie să știți și ce să urmeze, în scopul de a economisi timp, bani și sănătate ...?

4 Reguli pereobuvki sau „anvelope de instrucțiuni de utilizare“ - despre anvelope

Am decis să scriu despre serviciul de anvelope a avut loc după cele două povești.

În primul rând. toamna, am zburat într-o călătorie de afaceri, și cu o zi înainte de a nins. Pentru siguranța soției sale a decis să călătorească pereobut mașină. cozi lungi pentru a sta în următoarea Tire.

mișca încet aparatul. a trecut o oră. O alta.

La începutul celei de a treia a fost rândul meu, somnoros și obosit băieții au aruncat repede anvelope de iarnă pe roțile, și m-am dus la casa. După a doua joncțiunii înțeles că vibrația crește odată cu creșterea vitezei. Și zăpada căzută nu a putut transforma atât de repede în dinți de gheață dragon. De ce este scutura masina?

A doua poveste: Mama mi-a spus cum seara a fost de gând să lucreze în ploaie. La răscruce de drumuri, de cotitură dreapta, masina a condus înapoi la partea. Speriat, a spus el într-o roată confiscate. Cum ar fi, viteza a fost bălți mici, mari nu au fost.

Mini a fost mică, ea se întoarse în mod normal. Apoi a mers încet, inima bate. Într-adevăr a trebuit să merg mai încet?

Acum voi vorbi despre cele patru reguli care vă vor ajuta să evitați astfel de situații pe drum și de a economisi timp și bani.

№1. Presiunea corectă

Uită-te la presiunea în anvelope recomandată de producător. De obicei, este indicată pe plăcuța în portiera șoferului de deschidere.

Presiunea depinde de sarcina cu care vă aflați la volan. Pentru șofer și pentru masina cu cinci pasageri va fi diferit. Uneori, presiunea la partea din față și spate cauciucuri diferă.

Anunță presiune corectă a personalului necesar de editare de film și să ceară anvelope umflate, astfel.

De ce este important acest lucru? Siguranță și economie. Producator la configurarea sistemelor de securitate axat pe presiunea din pneuri. Rentabilitatea pentru un echilibru perfect „combustibil-confort“.

№2. Cere inspecta anvelope

Chestionarea lucrătorilor anvelope inspecta și verificați anvelopele. Ele pot găsi defecte ale ochilor de obicei invizibil.

De exemplu, hernia laterală, tăieturi, uzură severă.

De ce este important acest lucru? Cu cât mai repede afla mai multe despre probleme similare, mai sigur este calea. Noi reparatori de anvelope ochi instruiți, asigurați-vă că pentru a utiliza experiența lor în beneficiul ei înșiși.

№3. Prin instalarea corectă a anvelopelor

După instalarea anvelopele pe o mașină asigurați-vă că pentru a verifica dacă le-ați setat corect.

Pe unele anvelope sunt diferite în interiorul și în afara. În acest caz, în afara peretelui lateral scrie «Afară», dar pe interior - «interior». Asigurați-vă că autsayd a fost în afara.

Uneori, pe peretele lateral indică modul în care anvelopa ar trebui să se rotească. Apoi scrie «Rotație» și săgețile arată modul în care anvelopa ar trebui să se rostogolească atunci când se deplasează înainte.

modele asimetrici și direcționale sunt acum în majoritatea modelelor de anvelope rutiere, așa încât urmăriți pentru instalarea corectă.

Aceste recomandări lucrătorilor de pneuri, dar, de asemenea, obosesc și să facă greșeli.

Verificați dacă toate șuruburile de roată sunt la locul lor. Și ei nu pot fi transformate manual.

De ce este important acest lucru? producătorilor de anvelope asimetrici și orientare model rezolva probleme dincolo de controlul compoziției chimice a compusului de cauciuc. Experimentarea anvelopa numai cu instalarea corectă. Neglijarea acest lucru, va agrava posibilitatea de a pneurilor. Nazhivlonnye sau șuruburi lipsă (sau capse) repara mai rău roata.

№4. Primii kilometri după anvelopă

Imediat după pereobuvki opri muzica în mașină și a asculta sunetele și senzațiile. În cazul în care condițiile de drum permit acest lucru, încercați să accelereze ușor și încetini, sau pentru a efectua perestavku de șarpe.

Posibile simptome rele:

• zgomote ciudate, pe de o parte mai tare,
  • vibrații anormale.

Încă nu uitați că producătorii de pneuri nu recomandăm condiții extreme pentru anvelope noi. Prin urmare, câteva zeci de kilometri distanță, încercați să meargă mai lin.

Bonus: curățare, spălare, gresare

Ca un bonus - este de dorit, dar regulile opționale de pneuri. ei încă ne ajută să înțelegem nivelul de servicii la care ai venit.

anvelope de master curat bune și roți perie de metal. Sau chiar va spăla roțile. Cu anvelope curate placute la locul de muncă, este mai ușor de a inspecta și de a corecta echilibrul lor.

Chiar și în serviciu bun anvelope vă smazhut sau cel puțin oferta pentru a lubrifia marginile interioare ale anvelopei. Vaselina va obosi rapid stai jos, iar la sfârșitul sezonului - pentru a simplifica demontarea.

Un bonus frumos poate fi pachete prietenoase pe care nu obține anvelope murdare în timpul transportului.

concluzie

Care este istoria noastră? După vibrația, m-am întors la anvelopa. El a așteptat până când comandantul este liber. Apoi am spus, în cazul în care nu a existat vibrații. roata Anvelopă îndepărtată și a constatat că inelul de reglare a căzut strâmb, din cauza căreia roata a fost fixată la un anumit unghi.

Iar mamele masina mai târziu, am văzut pe roata din spate inscripția «interior». Așa că ne-am dus și a pus-dreapta.

Amintiți-vă data viitoare în serviciul de anvelope cu privire la aceste reguli:

• cere umfla anvelopele la presiunea corectă,
  • cere comandantului de a inspecta anvelope
  • la sfârșitul lucrului, verificați șuruburile și montarea pneurilor,
  • asculta pentru primii câțiva kilometri si plimbari lin.