5 sfaturi de la psihologi, ca o femeie stima de sine

Femeile cu stima de sine scazuta sufera de incertitudine, teama de critică și nu știu cum să accepte complimente. Rolul obișnuit al victimei nu permite să experimenteze viața în toate culorile și se confruntă cu curaj viitor. Aflați cum să nu sucombe manipulare.

5 sfaturi de la psihologi, ca o femeie stima de sine
Ca o femeie de sine și încrederea în sine

După cum știm, stima de sine - acesta este modul în care oamenii înșiși, calitățile lor personale și capacitățile de a evalua în comparație cu alte persoane, ce loc el însuși atribuie în societate. Stima de sine nu este moștenită - acesta este format în grădiniță sub influența cei mai apropiați de copil - părinți. Este de la ei depinde în primul rând de faptul dacă copilul este adecvat stima de sine, supraevaluate sau subevaluate. Și cum viața lui viitoare, cum va avea succes dacă el poate stabili obiective și de a le atinge, sau să fie în mod constant pune la îndoială abilitățile lor și de a pune sus cu stigmatul eșecului, - totul depinde de nivelul său de stima de sine.

Nu este ușor să trăiești cu oameni care au stima de sine, pentru că ei sunt convinși că este întotdeauna dreptate, ei nu văd propriile neajunsuri și nu recunosc greșelile lor. Ei cred că dreptul de a guverna alții, tind să fie în centrul atenției și arată agresiune dacă cineva nu este de acord cu ei. „Tu - cel mai bun“, - a spus el în copilărie. „Tu - Regina!“ - Papa repetă fata familiară. El credea că, simțindu-se ca o regină, ea va face să cred că e toată lumea din jurul ei. Dar, în jurul valorii de un motiv oarecare nu a vrut să joace rolul subiecților ei, și care doresc să fie prieteni cu ea a devenit mai puțin și mai puțin.

vieți dificile și cei ale căror stima de sine este subestimată. Pentru unii o au umilit de înțeles părinții copilului, care arată puterea lui peste ea, se rupe, ceea ce face ascultător, și în cele din urmă convertit la creatura moale infantil pe care toți șterge picioarele lor, care fie lene.

„Oroarea ce ai făcut, ai ceva ce nu se poate încărca!“, „Tu doar rasfat - mai bine du-te departe“, „Uită-te la Anna, ea este o fată ca o fată, și tu Slob și curvă“, „Acum am te, infecție, cum ar ! „- critici, amenințări, în comparație cu alți copii, refuzul copilului de a socoti cu avizul, și să-l văd ca o persoană, vorbește cu el în tonul său mandat reduce stima de sine si stima de sine. nu au fost încă format propria atitudini și credințe parentale găsește adevăr incontestabil. Psihologii numesc sugestia, iar copiii de la o vârstă fragedă este foarte influențabilă.

Dacă mama și tata a numit copilul un prost și un nemernic, este așa, și el se va lua. Așa cum se spune: „Spune-mi o sută de ori că el a fost un porc, ci pe o sută și mai întâi a zahryukaet“. În mod similar, aceasta va fi percepută, și altele.

Un alt test pentru auto copil - adolescenta. În acest moment, este foarte vulnerabil și sensibil la critici. Dacă el a repetat că el nu va deveni ceva valoros, iar acesta este un drum - în închisoare sau de pe panoul, nu ar trebui să fie surprins de faptul că se va întâmpla.

În cele din urmă, oamenii cu stima de sine scazuta pentru a justifica toate aceste porecle și epitete pe care le-a acordat un copil. Ei devin învinși, învinși, din afară. Ei pierd, uneori nici măcar nu intră în joc, pentru că indecis și nu cred în ei înșiși. „Nu sunt vrednic“ - explică pierderea lui.

Femeile cu stima de sine scazuta - ceea ce oamenii le aleg?

O femeie cu stima de sine scazuta si convenabil prin aceea că acesta nu are nevoie să fie gelos - ea este recunoscătoare soțului ei pentru faptul că sa căsătorit cu ea, și mai mult la nimeni nu se uita. Și chiar dacă se pare, ea crede că ea însăși nu merită atenția oamenilor. Soțul se pot relaxa, pentru că dacă el ar fi fost căsătorit cu femei cu stima de sine adecvată sau de mare, el ar fi trebuit să tulpina pentru a se potrivi. Și atât de mult să-l să ierte - și meschinărie și brutalitate și neglijență, pentru că ea crede că poate face mai bine.

Pentru o femeie cu stima de sine scazuta nu este numai consumator soț, ci și din jur. Știind că ea nu a putut refuza, uneori stau pe cap, agățat pe ea problemele lor și deplasarea acesteia datoria lor. In special femeile cu stima de sine scazuta - adesea perfectionist, străduindu-se să facă totul bine.

Mai ales ușor de manipulat. le insufla un sentiment de vinovăție. Într-un efort de a compensa acest lucru, de fapt, nu este o defecțiune existentă, ele sunt din ce în ce încearcă să răspundă pentru a merita lauda.

Care sunt ele - femeile cu stima de sine scazuta?

Multe femei nu realizează că depresia și eșecul lor asociate cu stima de sine scazuta. Ei cred, pentru că viața a fost de a da vina pe circumstanțe nefavorabile care au împiedicat să devină un fericit, de succes și iubit. „Soarta nici o scăpare!“ - ei se umilesc, mai degrabă decât să lucreze la setările personale, cu care se poate schimba atitudinea față de sine - sa te iubesti. Nu ne merităm această iubire? „Sunt la unul“ - spune psihologul Ekaterina Mihailova, care a scris o carte cu același titlu. Dacă vrem să fie înțeles, apreciat și iubit de alții, trebuie să învățăm să înțelegem, apreciem și să te iubesc.

Nu am pe cineva pentru a reaminti aceste femei? acestea sunt:

1. fara probleme

Dar nu pentru că compasiune și se simt satisfacție de a face cereri altor persoane. In schimb, ei înșiși vina pentru ceea ce nu a putut nega, supărat și iritat. Dar pentru a spune „nu“ nu se poate: brusc asking jignit sau cred rău despre ele, dar altcineva opinie este foarte important pentru ei, și va fi cu siguranță pozitiv;

2. tolera Dureros critici

Femeile cu adecvat stima de sine precum și de a percepe si critica: o acceptă sau nu, fără a cădea într-un acces de furie. Dacă spunem că nu este corect, o femeie cu stima de sine scazuta, pentru ea ar fi aproape o tragedie. Urmat de resentimente, lacrimi și furie, pentru că vede critica ca o insultă și umilire, indicii de inferioritate sale. După cum știm, oamenii cu stima de sine scazuta doresc sa fie pe gustul tuturor și pentru toate bune;

3. Nu mai este nevoie critică de aspectul lor

Ei nu tolerează critici de la alții, dar ei nu sunt niciodată mulțumiți de ei înșiși și aspectul lor, asa ca nu tind să iasă în evidență, să fie în umbră. Ei nu le place nici figura sa, nici fata, nici corpul nici un fir de păr - nimic. Cu toate acestea, ele sunt adesea implicate în samoedstvom publice, evident, subconstient așteptându că alții îi vor descuraja, pentru a asigura înapoi și de a face un compliment;

4. Nu știu cum să accepte complimente

Ei îi iubesc, dar nu știu cum să ia. Poti fi sigur. ca răspuns la lauda că acum arată foarte bine, o femeie cu stima de sine scazuta a început să tam-tam și să spună ceva de genul: „Da, am capul spălat astăzi,“ sau „Oh, aceasta rochie veche, asa ca nu-l văd modul în care am devenit o vacă „;

5. Se simte ca o victimă

psihicului lor vulnerabile sensibile la fiecare privire piezișă și un cuvânt strâmbă. Ei exagera importanța sa în viețile altora, se pare că alții se gândesc doar cum să le jignesc. De multe ori se simt rău pentru noi înșine, în timp ce repetarea un eșec: „Ei bine, nu fericirea mea“;

6. Refuză dorințele proprii

Ei au propriile lor vise și dorințe, dar ele sunt conduse undeva atât de adânc, încât nu se mai seamănă cu. Și toate din cauza unei femei cu dorințe stima de sine scazuta in direct altcuiva. Sunt de așteptare pentru week-end pentru a lua o plimbare cu soțul ei în parc? Dar el a spus: „Vom merge la țară pentru a curăța grădina, plivit o grădină.“ Obosit și doresc să se odihnească? „Ce o vacanță! Uite, lucrări vechi mama mea, și te razlyazheshsya?!“. „Mâine va veni să viziteze prietenii mei. Tu nu-i? E incredibil. Ran la bucătărie, la placa!“.

Ei nu pot refuza, deoarece înseamnă alții dezamăgitoare nu îndeplinesc așteptările lor de ceea ce o femeie cu stima de sine scazuta nu poate evita;

7. Nu este în măsură să facă alegeri și să își asume responsabilitatea

Ei pronunță cuvinte prea des: „Eu nu pot“, „Eu nu va funcționa“, „Eu nu am dreptul să-l decidă.“ Nu este surprinzător, să decidă pentru ei - o greutate incredibilă, pentru că puteți face, de asemenea greșeli și merită dezaprobarea, să primească o evaluare negativă. Prin urmare, ei au rază lungă de acțiune și trecerea cât posibil această sarcină la ceilalți: „Ce mă sfătuiți? Voi face cum spui „;

8. nemulțumiți de împrejurimile lor

De multe ori se plâng de colegii și prietenii că soțul lor socru suprima niggles, rudele nu apreciaza. La domiciliu, strigătul care capul nu este considerat cu punctul lor de vedere, iar personalul a fi agresati. Psihologii spun că femeile subconstient cu stima de sine scazuta se atrage oameni care nu sunt în faptul că acestea nu sunt stabilite, și, astfel, aprobat în continuare de părere că acestea sunt eșecuri lipsite de valoare.

Ridicati stima de sine

Femeile care sunt bolnavi de a fi o marionetă și manipularea obiectelor, care doresc să trăiască viața lor și nu depind de opinia altora, poate ajusta caracterul tău. Este ușor - vrei doar să se schimbe.

1. Minimizarea sau opri pentru a vorbi cu oamenii de lângă care stima de sine este redusă

Ne îndoim căuta în permanență sfaturi, pentru a arăta incertitudinea, ne arată cum ne-am rănit remarca cuiva, tot timpul sunt justificate și ușor de a lua vina - și în cele din urmă să devină atât de mine biciuire băiat, țap ispășitor etern, pe care nimeni nu ia în serios și care nu sunt în general acceptate. Oamenii sunt calcula cu ușurință persoana căreia vă puteți referi condescendență, în jos, și începe să-l manipuleze.

Într-o măsură mai mare în situația actuală, suntem vinovați: spun ei sunt modul în care rezolvăm cu contact noi.

Dar dacă nu mai suntem mulțumiți de această stare de lucruri sunt, noi trebuie să „arate dinții lor“ - desigur, nu cu ajutorul hysterics. Noi controlăm reacțiile noastre, fără a da un motiv să ia în considerare mormăie noastre molatic.

Schimbarea atitudinii celor care sunt deja obișnuiți cu noastre „fără dinți“, mai greu decât să înceapă de la zero pentru a construi o relație, dar este posibil. Cu toate acestea, dacă alții persistă să se afirme pe cheltuiala noastră, o astfel de comunicare la nimic. Vom petrece timp cu cei cu care suntem din ce în ce mai bine și să câștige încrederea în abilitățile lor.

2. Iubeste-te

Faptul că trebuie să te iubesti, acum o mulțime de a vorbi și de a scrie. Iubeste-te - nu înseamnă să nu le pasă de ceilalți și graba de-a lungul, iubit ca un sac scris. Aceasta înseamnă să se înțeleagă pe sine, să învețe să trăiască în armonie cu sine și cu lumea, să se respecte și să nu se angajeze în autoflagelare și samoedstvom.

Potrivit aceleiași Luiza Hei, „Nu încerc să rezolva problema. Am corecta gândurile mele. Și atunci problema se corectează. "

3. Întrebați-vă atitudini pozitive

Facem acest lucru prin utilizarea de afirmatii si vizualizările. Cele de mai sus Expresia Luizy Hei de iubire de sine - una dintre posibilele afirmații. Unii se plâng că afirmațiile lor nu funcționează. „Sunt de zece ori pe zi se repetă același lucru, și nimic nu sa schimbat“, - spun ei.

Luiza Hei afirmații compară cu un bob sau o sămânță - nu este suficient pentru a planta, aceasta trebuie să fie udat, trebuie să aibă grijă de el. Plantarea, de exemplu, tomate, nu ne așteptăm că mâine vom obține fructe? Același lucru se poate spune despre afirmațiile și vizualizările - ne stimulează și nu dau de a uita gol, dar pe care le-au câștigat, trebuie să luăm măsuri reale.

4. meditati

De exemplu: relaxați-vă, închideți ochii și transportat mental într-un loc minunat în cazul în care o dată au fost și în cazul în care am fost bune. Noi considerăm că este foarte clar - sunetele, mirosurile. Apoi, imaginați-vă un expert-străin, care ne spune: „Draga mea, ești frumoasă și unic. Aveți dreptul la opinia dumneavoastră, puteți ceva ce nu știu sau greșit. Tu se poate judeca ceea ce este bine și ce este rău, și să își asume responsabilitatea, atunci când doriți. Aveți dreptul de a decide pentru sine când și ceea ce faci. Aveți dreptul de a fi modul în care sunt! Ai venit în această lume de pe această planetă de dragul ei!“.

Magicianul ne zâmbește și spune la revedere de la noi, și noi facem o respirație, deschide ochii și să vină înapoi la realitate.

5. Nu salvați pe tine

Remarque a scris: „O femeie care salvează pe sine, cauzand oameni doar dorinta - pentru ao salva.“

Nimic nu ridică femei stima de sine sunt încrezători în faptul că este bine și de dorit. (Evident, unii oameni atât de fericit cu soția nepretențioasă și nesolicitant, lângă care nu le poate tulpina, fără să se teamă că ea o va părăsi sau ascunse.)

Fitness, piscină, salon de frumusețe, SPA-salon, etc - .. Nu este doar frumusețea exterioară, ci și de sănătate și, mai presus de toate pacea.

articole similare