7 motive greșite să părăsească biserica

7 motive greșite să părăsească biserica

Oamenii părăsesc biserica din diferite motive, cineva dezamăgit în tot și toată lumea, care este în căutarea pentru o schimbare, cineva tocmai a avut destul, dar este într-adevăr aceste cauze pot fi tratate în mod serios? Dăm 7 motive greșite să părăsească biserica.

păcatul 1. Cineva

Aaron Loy. publicist, pastor și fondator al «Mozaic Lincoln» comunitate. „Am folosit pentru a descrie biserica ca o comunitate a sfinților păcătoșilor. Pentru că în Hristos ne găsim sfințenia în ochii lui Dumnezeu, dar imperfecțiunile noastre rămân cu noi, și lupta noastră cu păcatul nu va dispărea. Pur și simplu, suntem deja pe cealaltă parte a crucii. Noi nu am scăzut doar în viitor. Nu contează ce biserică ai ales. Toate hrănite reciproc, uneori. Odată ce - te, odată ce -. Le "

2. Dezacordurile cu privire la aspectele doctrinare minore

HB Charles ml .. „credințe biblice sunt importante. Dar nu încerca să-și piardă viața pe orice deal. Lupta pentru credință. Dar nu distruge fraternitatea fiecare dezacord cu privire la Scripturi. Apostolul Pavel a sfătuit pe Timotei: „Aceste lucruri mi amintesc, le înaintea Domnului să nu se angajeze în dispute, că în nici un fel este de a utiliza, și de a asculta tulburare. Caută să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu, ca un lucrător fără prihană, care împarte drept Cuvântul adevărului. O depart slo palavrageala; pentru că ei vor fi chiar mai necinstiri „(2Tim.2: 14-16).“

3. Biserica Împărțit

HB Charles ml .. „Proverbe spune:“ Aceste șase lucruri urăște Domnul, șapte care sunt o urâciune pentru El: O privire mândră, o limbă mincinoasă și mâini care varsă sânge nevinovat, O inimă care gîndește imaginația nelegiuite, picioarele care să fie rapidă în stare de funcționare la rău, un martor mincinos, care spune minciuni, și cel ce seamănă discordie între frați „(Ex 6: 16-19). Dar dovada mântuirii - este iubirea de frați și surori în Hristos (1In.3: 14). Și această iubire se manifestă în păstrarea unității spiritului în Uniune pașnică (Efeseni 4: 1-3). Nu fugi de pe navă, pentru că nu puteți găsi un limbaj comun cu alții. Această problemă va bantui chiar și după ce a merge la o altă biserică. „Să se facă nimic prin ambiția egoistă sau deșartă, ci în smerenie ia în considerare alții mai bine decât voi“ (Filipeni 2: 3). "

4. insulte personale

Charles H. B. ml .. „Sunt ocazii când creștinii păcătuiesc unul față de altul. Ce atunci? Care - nu este răspunsul. Pentru a lăsa de fiecare dată când au fost tratați incorect (sau vă simțiți că acest lucru sa întâmplat), va duce la numeroase tranziție de la biserică la biserică. Sau va fi în mod constant pe zatvorkah, e prea rău. Isus ne dă răspunsul: „Dacă păcătuiești împotriva fratelui tău, du-te și mustră-l între tine și el singur; Dacă te ascultă, ai câștigat pe fratele tău „(Mf.18: 15). Aceste linii directoare simple, poate fi un catalizator pentru trezire în multe biserici. Dar dacă nu ascultă? Presiune Boost (Mf.18: 16-20). "

Aaron Loy: „Când părăsim biserica din cauza conflictului, am nega posibilitatea ca Dumnezeu să facă o minune în mijlocul nostru. Se pare că această încercare de a eluda întregul proces de pocăință, iertare și har. Noi respingem puterea Evangheliei de a aduce reconciliere în situația în care reconcilierea este imposibilă. Tot ceea ce ne pierdem atunci când decid să plece. Știu, unele conflicte nu pot fi rezolvate prin orice mijloace. Știu că reconcilierea este imposibil atunci când nu există nici o pocăință. Înțeleg asta. Dar, amintiți-vă, pocăința începe cu noi înșine. Și harul este, de asemenea, de la noi trebuie să meargă mai întâi. Când ne vom hotărî să rămână în ciuda a tot și să continue să se pocăiască și să dea har, Dumnezeu poate crea astfel de miracole pe care noi de la el nici măcar nu se așteaptă. Uneori Dumnezeu cele mai bune rezultate sunt obținute la un moment în jurul valorii de haos ".

HB Charles ml .. „Aaron a fost mai spiritual decât Moise. Și Iosua a fost un lider mai bun. Dar tija era în mâna lui Moise. Nu te lupta cu cei pe care Dumnezeu le-a numit lideri asupra ta. Desigur, nu ar trebui să prezinte, sub conducerea nebiblic, imorale și ofensatoare. Dar există o modalitate de a face față cu liderii necalificați (1Tim.5: 19-20). Fără îndoială, ar trebui să păstreze o înregistrare înainte de a pastorului. Dar nu încerca să păstreze liderii spirituali în lanțuri pentru beneficiul lor, sau tradiții goale priorități nebiblice. Să liderii plumb. Și să fie pregătiți să le urmeze: „Amintiți-vă liderii voștri, care au vorbit cuvântul lui Dumnezeu, și, având în vedere sfârșitul vieții lor, urmați-le credința“; „Ascultati de mai marii tăi și să fie supuși, căci ei veghează asupra sufletelor voastre, ca unii care au să dea socoteală, Lasă-i să facă acest lucru cu bucurie și nu suspinând: pentru că este neprofitabilă pentru tine „(Evrei 13: 7,17).“

6. Ignorarea importanța bisericii

Serghei Hudeev. publicist, teolog, gazda a programului de radio săptămânal „Crestinismul: întrebări grele.“ Leading secțiunea „Credința“ într-o revistă ortodoxă pentru a pune la îndoială „Thomas“. „Dacă nu crezi că Hristos a înviat din morți, nu aveți nevoie să se facă referire la faptul că te simți prost în Biserică sau ai întâlnit oameni ai bisericii au fost unele nu atât. La fel cum mi-ar fi ciudat să atribuie lipsa mea de credință învățăturile lui Buddha budist nevrednicie. Cred că aceasta nu corespunde realității lumii și a omului - și asta e de ajuns. Dacă crezi că El a înviat - atunci absolut nimic nu se poate ajunge să părăsească biserica lui ".

7. Ignorați adevărul

HB Charles ml .. „Apostolul Pavel ia spus lui Timotei să predice cuvântul (2Tim.4: 2). Dar el a avertizat, de asemenea, că unii vor evita acest lucru: „Căci va veni vremea când învățătura sănătoasă nu va, dar după poftele lor vor îngrămădi să se învățători, având în urechi mâncărimi; și urechile departe de adevăr și la rândul său, mituri „(2Tim.4: 3.4). Predicarea adevărului va duce la ceea ce unii vor pleca, dar nu a mers acasă. Ei vor găsi o biserică unde predicatorul va vorbi plăcut urechile lor. Nu lăsa să se întâmple cu tine. Dacă auzi învățătura sănătoasă și predicare credincioasă, stai aici. "

Aaron Loy: „Dacă sunteți în căutarea pentru o biserică unde pastorul ar fi de acord cu tine 100 la sută, îndrăznesc să vă dezamăgesc: fie veți toată viața sărind de la biserică la biserică, sau chiar a dat-o în sus și nu mai merg la biserică cu totul. Doar o șansă că există o biserică în care vor fi de acord cu tot ceea ce este predicat este foarte scăzută. Deci, în cazul în care pastorul nu este predica această erezie, vă puteți permite să nu sunt de acord cu el în secundar. Adevărul este că biserica va beneficia doar dacă și diferențele dintre dvs. să rămână în biserică, în ciuda tuturor ".

Dzhon Payper a răspuns la întrebarea despre a doua venire a lui Isus

articole similare