13 vizite la moscheea din regulament - Azan Mosque

13 vizite la moscheea din regulament - Azan Mosque

La intrarea în moschee de a spune: „Allahumma dacă Abwab rahmatika Iefta“

Moscheea - casa lui Allah pe pământ, așa că atunci când vizitează o moschee trebuie să respecte anumite reguli:

1. Cu intenția de a vizita moschee ar trebui să facă Dua care citesc Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui)

اللهم اجعل في قلبي نورا, وفي لساني نورا, وفي سمعي نورا, وفي بصري نورا, ومن فوقي نورا. و من تحتي نورا, و عن يميني نورا, وعن شمالي نورا, ومن أمامي نورا, ومن خلفي نورا, واجعل في نفسي نورا, وأعظم لي نورا, وعظم لي نورا, واجعل لي نورا, واجعلني نورا, أللهم أعطني نورا, واجعل في عصبي نورا , وفي لحمي نورا, وفي دمي نورا وفي شعري نورا, وفي بشري نورا (أللهم اجعل لي نورا في قبري و نورا في عظامي) (وزدني نورا, وزدني نورا. وزدني نورا) (وهب لي نورا على نورا)

„Allaahumma dzh'al-fi GALBI Nur, VA phi vulpilor Nur, VA phi sam'i Nur, VA phi Basariya Nur, m Fawqa Nouran wa wa min Takhti Nur, VA 'en Yamin Nur, vo' en Shima Nur, VA min E ama-Nur, m Halfa Nouran wa wa-dzh'al phi nafs Nur, VA a'zym dacă Nur, dacă Nouran azzym VA,-va dzh'al dacă Nur-va dzh'al audio-Nur, Allaahumma -'ty no-Nur, toate-dzh'al fi „Asaba Nur VA fi lyahmi Nur VA fi rânduri Nur VA phi phi Insulele sha'ri Nuran Nuran Bashari!"

„O, Allah, în loc de lumină inima mea și lumina mea limba, și auzind lumina mea și lumina mea din vedere și mi-a pus lumină și sub mine lumina, si lumina mea dreapta, și pe stânga mea, lumina, și lumină în fața mea și în spatele meu lumină, și lumina loc în sufletul meu, și să facă o lumină mare pentru mine, și pentru a face lumina mai mult pentru mine și lumină lumina pentru mine, și mă face lumină. O, Allah, dă-mi lumină, și plasat în tendoane lumina mea și locul în lumina mea carne, și lumina în sângele meu, iar parul meu este lumină, și în lumina pielea mea. "

2. Conectați-vă la moschee cu piciorul drept și să spună:

"Allahumma dacă Abwab rahmatika Iefta."

„O, Allah, deschis-mi porțile îndurării Lui.“

Un Hadith spune:“... și când unul dintre voi intra let moschee intampina profetul„alaihi wa sallam, și a spus: «Allahumma dacă abuaba Iefta rahmatik».

3. Este obligatoriu pentru un musulman, atunci când el vine la moschee și doresc să stea în ea, așa că a citit două rak'at.
Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a spus: „Dacă unul dintre voi sa dus la moschee, apoi lasă-l să se roage două raka'ata înainte să stai jos în ea.“

5. Nu ridica vocea în moschee.

6. Din moschee ar trebui să fie pe piciorul stâng, spunând:

بسم الله والصلاة والسلام على رسول الله, اللهم إني أسألك من فضلك, اللهم اعصمني من الشيطان الرجيم

„-Llyahi Bi media, all-to-all cu Salat-Salam„ala Rasuli Llyahi, Allaahumma, inni as'alyu-min kn Fadli-QW-Allaahumma'sym audio-min-al Shaytaani-p-Raj “.

„În numele lui Allah, binecuvântări și pace Mesager al lui Allah, Allah, adevărat Te cere mila Ta, O, Allah, apără-mă de Satana blestemată.“

7. Este interzisă înainte de a merge la moschee să mănânce ceapă sau usturoi.

Profetul (pacea fie asupra lui) a spus: „Cine mănâncă ceapă, usturoi sau praz, să nu se apropie moschee noastră, pentru îngeri deranjat care irita pe fiii lui Adam.“

8. Dacă sunteți târziu pentru rugăciune, nu alerga într-o moschee.

Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a spus: „Dacă rugăciunea a început deja (de exemplu, pentru a participa la ea), nu vin de rulare, dar du-te încet, încet să i se alăture, și ce parte va avea timp pentru a citi imamului, și apoi, ratat, apoi continua lectura „(Bukhari, Muslim).

9. Este interzis să treacă în fața persoanei care face rugăciunea.

Un Hadith spune: „Dacă trece direct în fața credincioșilor știa că el comite, apoi stea timp de patruzeci de ani, ar fi mai bine pentru el decât să treacă direct în fața lui.“

10. În timpul musulman namaz colectiv ar trebui să stea în cazul în care el găsește un loc gol, și nu ar trebui să cauzeze un inconvenient pentru persoanele deja așezat.

11. Femeile sunt interzise pentru a vizita o moschee în zilele ei speciale.

12. În cazul în care Azan sunat, nu ar trebui să părăsească moschee, nu citește rugăciunea, în ciuda faptului că l-ai citit. Ia-o rugăciune NAFL cu adunarea.

13. Este interzis să se așeze, picioarele arătând în direcția Kaaba.

Împărtășește cu prietenii: