10 Primele întrebări despre alăptare

Fiecare mama vrea să dea copilul ei nou-născut cel mai bun de tot. nu face excepție este grudnichka alimente. După cum știm cea mai bună hrană pentru copil - este laptele matern.

Imediat după naștere, femeia pune copilul la sân, astfel încât el a fost sated câteva picături de colostru, și din acel moment începe procesul de stabilire a lactației. Gândiți-vă la prima întrebare cu privire la hrănirea la sân, rezultând într-o mamă tânără.

1. Pot să alăpteze?

Tu poți! mama Alaptarea poate fiecare, independent de varsta, marimea sanilor, organism etc. Important în stabilirea lactației este dorința mamei însăși hrănit. În plus față de dorința, este de dorit să învețe regulile de alăptare, alăptarea corectă și alăptarea este, de asemenea, de succes.

2. Primele câteva zile după naștere laptele nu vine, fie pentru a termina hrănire el un amestec de nevoie?

Nu, nu este nevoie de suplimentarea. Aplicați nou-născut la sân cât mai des posibil, la prima solicitare, iar laptele va sosi în curând. Prima dată după naștere, copilul este suficient și un cuplu de picături de colostru.

3. Copilul cântărește mai puțin de la naștere, ea nu mănâncă?

Pierderea de greutate nou-născuți în primele zile după naștere este un proces natural. Reducerea in greutate normală de 10%. De obicei, după întoarcerea acasă, copilul va pierde repede.

4. Cât de des aveți nevoie pentru a pune nou-născut la sân?

Primele zile după naștere, nou-născutul poate cere sânii aproape la fiecare 30 de minute. După sosirea laptelui, golurile dintre cerințele creșterii, dar din nou, nu va imediat la fel sau egal cu trei ore, așa cum cred unii. Trebuie sa fie aplicat pe pieptul copilului, la cererea sa - acest lucru va contribui la stabilirea lactației, iar laptele va fi produs exact atâta timp cât este necesar pentru copil.

5. Este necesar să-și exprime laptele matern?

În cazul în care copilul este cu mama și atașamentul se efectuează la cererea sa, că nu este nevoie de decantarea. Natura a aranjat astfel încât odată ce laptele vine în piept un pic mai mult decât este necesar un copil, dar timp de mai multe zile, cantitatea de lapte este normalizat în conformitate cu nevoile copilului. În cazul în care copilul nu este alăptarea, sau este separat de mama, atunci de pompare este necesar.

6. Care este cantitatea de timp un copil suge la san?

Cum sa alapteze copilul alege propria sa. Durata suptului poate varia de la 5 minute până la o oră. Trebuie să ne amintim că de saturație apare în primele 20-25 de minute, iar restul timpului copilului se bucură pur și simplu se apropie de mama ei.

7. Este necesar să se spele sânii înainte de a alăptării?

Nu aveți nevoie să fie spălate înainte de a alăptării. Mai ales încerca să evite produsele de igienă, cu un miros înțepător. Este suficient o dată pe zi, pentru a lua un duș cu săpun și copii. În fața hrănire (mai ales în timpul verii, când a crescut transpirație), puteți pur și simplu clătiți sânii cu apă caldă curată.

8. Am nevoie de un copil care alăptează suzeta?

Răspunsul este - nu. Suge nevoie de nou-născutului trebuie să fie îndeplinite prin aplicarea la piept. Utilizarea sfârcuri poate atrage după sine reducerea numărului de atașament, și, prin urmare, producția de lapte.

9. Do dopaivat este necesară apă nou-născut?

Nu, apa dopaivanii nu este necesară. Laptele matern este de 85-90% apă, astfel încât copilul sete va stinge laptele mamei mele.

10. Cum știu dacă copilul meu primește suficient lapte?

Aflați posibilă creșterea în greutate a copilului sau numărul de scutece ude.

articole similare