11 cele mai bune cărți despre medici

Mai ales zi lucrător de îngrijire a sănătății, am pregătit o selecție a celor mai bune cărți despre medici. Cărți în această colecție am combinat cele două criterii:

2. Principalele caractere / personajele din carte # 151; medici / (număr nu este important).

1. Fodor Uglov "chirurg"

Aici este o ediție unică # 151; Cel mai bun roman medical al secolului XX, scrisă cu mult înainte de apariția de interes în seria medicală și cărți. Acesta este jurnalul un adevărat chirurg în care toate adevărate # 151; de la primul la ultimul cuvânt. Narațiunea începe cu Leningrad asediat, în cazul în care Fodor Uglov și a început să lucreze la spital.

Descrierea interesantă a operațiunilor de cazuri complexe, diagnostice misterioase # 151; Toate acestea sunt prezentate ca un thriller cu elemente de detectiv. Departe de poveștile faimosului chirurg practic imposibilă. Plot, abilitate în construirea complot, punctul culminant și deznodământ # 151; într-adevăr este un clasic, aproape de locul unde o mulțime de bestseller-uri moderne în acest gen # 151; parodie neajutorat demn de milă. Cartea „chirurg“ tradus în mai multe limbi.

2. Mikhail Bulgakov „ia act de un tânăr medic“

Cu o serie de povestiri incluse în această colecție, a început biografia literară a lui MIHAILA Afanasevicha Bulgakova. Baza „Note de un medic tânăr“ a mers fapte autobiografice referitoare la perioada de lucru Bulgakov ca medic de țară într-un spital din mediul rural din provincia Smolensk.

3. Lyudmila Ulitskaya "Cazul Kukotskiy"

4. Vasily Aksenov „colegii“

Aceasta este o poveste despre tineri colegi # 151; medicii care caută locul lor în viață și găsind-o, povestea tinerei generații, despre gândurile sale, sentimente, iubire. trei lor # 151; Trei persoane diferite, trei personaje diferite: un obiect ascuțit, de culoare închisă, uneori, permițându-de scepticismul Aleksey Maksimov, jovial, un favorit al fetelor, chitaristul Vladislav Karpov și un pic amuzant, impulsiv, politicos, foarte direct și sincer Alexander Zelenin. Și, în același timp, au atât de mult în, tipic comun: o mare energie și dragoste pentru viață, care se încadrează în dragoste cu profesia sa.

5. Boris Pasternak "Doctor Zhivago"

În 1958, Boris Pasternak a primit Premiul Nobel pentru literatură „pentru realizări semnificative atât în ​​lirica contemporană, precum și continuarea tradițiilor marelui roman epic românesc“, dar de atribuire Premiul compatriotii a apărut puternic legat cu romanul „Doctor Zhivago“. Scară largă epic, poveste de dragoste interesanta, dovada tragică a era zbuciumata # 151; acest lucru este considerat unul dintre cele mai mari romane ale literaturii române cât și mondială.

6. Vincent Veresaev „Note de medic“

„Am de gând să scrie despre ceea ce am fost confrunta, familiarizarea cu medicamentul, ceea ce mă așteptam de la ea, și că ea mi-a dat.“

Experiențele au început activitățile sale medicale, dificultăți l-au condus la disperare, discrepanța dintre ceea ce a fost pregătit, și ceea ce a văzut în viața mea, # 151; Toate acestea ni se spune „Doctor Note“ în mod clar și sincer.

7. Fodor Uglov „Sub mantaua albă“

Cartea este chirurg bine-cunoscut # 151; este un detectiv medical, precum și o descriere precisă a vieții și viața oamenilor din epoca sovietică, și o mărturie neprețuită de curaj, altruism și bunătate medic.

Theodore G. scrie despre pacienții săi și cazuri reale din practica. Fiecare linie este considerat la fel de important pentru el, viața umană este greu, uneori cu puține speranțe de succes, bate-l la moarte.

8. Sidney Sheldon „Nimic nu durează veșnic“

spital obișnuit în San Francisco ... „Small World“, în care există loc pentru tot ceea ce ... Aici țese și disperat, până de curând, lupta pentru un loc sub soare ...

Aici, o femeie tânără poate găsi fericirea sau să devină o victimă a cunoscut un afemeiat frumos ...

Și totuși, se pare, a avut loc o crimă. Protecția pacientului afirmă fără speranță ucis „din mila.“

Urmărire penală insistă asupra faptului că este bine gândit-out crima. Dar ce sa întâmplat cu adevărat?

9. Dmitry PRAVDIN „ia act de chirurg district“

„Sunt nerăbdătoare să lupte: dorea să taie și coase, nu se află sub supravegherea atentă a membrilor Facultății de departamentul de boli chirurgicale, iar el ar putea rămâne în oraș, dar băiețesc luat peste bunul simț, și m-am dus să lucreze la periferie !.

# 151; Tu ești al optulea chirurg pentru ultimii trei ani, # 151; I-am spus șeful departamentului de chirurgie.

# 151; Cum? # 151; Am fost uimit. # 151; Opt chirurgi în trei ani? Ce este acolo, o zonă anormală.

# 151; Da Nu # 151; Doctorul zâmbi cu tristețe. # 151; Dificultăți speriat.

# 151; Ei bine, nu mă tem de dificultăți, # 151; Am încredere asigurat. # 151; Iată, a venit cu două zile mai devreme. După cum sa dovedit, în zadar ... "

Dmitry PRAVDIN într-adevăr, imediat după absolvire a primit un loc de muncă ca un chirurg cartier. Acest roman este în întregime real! Dmitry ținut un jurnal, astfel încât mai hilar, interesantă și terifiant ficțiune nu au văzut chiar o maturate iubitorii de web seriale medicale și cărți.

10. Yuri Herman „Cauza a vă servi“

„Este cine va serveste“ # 151; primul roman al trilogiei cu același nume. Personajul principal, un chirurg talentat Vladimir Ustimenko, ceea ce face primii pași în profesie, precizând doar poziția mea în viață: devotamentul față de medic datoria, „de afaceri“, în primul rând. Scriitorul însuși a spus că el a investit în acest fel, toate cele bune, ceea ce a vrut ...

11. Artur Heyli "diagnostic final"

acest # 151; Spitalul. Spitalul, care pulsează cu viata. Se tratează oamenii # 151; și nu doar tratate, ci salvarea. Cu toate acestea, acest lucru nu este important în lumea spitalului? Într-o lume în care intrigi și prietenos, și a alerga riscul trădării, se încadrează în dragoste și de a pierde dragostea. Schimbare. Combaterea. Pur și simplu trăiesc. Pentru că viața # 151; Acestea fiind spuse, diagnosticul final.

Toți cei care poartă un halat alb, vă felicit pentru vacanta profesional. Vă doresc sănătate bună, succes și prosperitate în viața ta! MULȚUMIM.

Felicitări și vă mulțumesc pentru o selecție) Un Herman într-adevăr trilogie)

Mulțumesc, Helen!

Vă mulțumim pentru recomandarea :)

Felicitări! Aici sunt gusturile diferite ale cărții este despre medici. )

Vă mulțumim pentru felicitări tale :)

articole similare