5 lucruri pe care nu se poate face pentru copii

Aspectele legate de creșterea copiilor - întotdeauna cele mai dificile și importante. Astăzi, mama mulți copii, prezentatorul TV Irina Sasha se gândește cum să-i facă pe copii lor de oameni independenți și de ce au, uneori, de a refuza să acorde asistență.

Noi toți, părinții doresc doar kiddies lor cele mai bune. Suntem gata să se sacrifice, sunt dispuși să facă pentru copiii lor multe lucruri, asa ca a fost mai ușor să meargă la școală, astfel încât acestea au fost mai ușor să treacă prin viață. Dar, de-a lungul anilor înțelegem că este necesar să se îndrepte adesea, oferind copiilor independență în luarea deciziilor, să dezvolte un sentiment de responsabilitate. Eu, ca mamă a multor copii, a stabilit câteva reguli, care cred că este foarte important în materie de educație. Aceste lucruri încerc să nu fac pentru fiii lor. Și nu voi face pentru fiica mea, atunci când ea crește.

teme pentru acasă

Nici un ajutor este posibilă și necesară. Mai ales în cazul în care copilul este, de asemenea, foarte atrăgătoare. Explicați pentru a reflecta împreună, să-și amintească regulile sau axiomele uitate - este necesară. Dar de câte ori am cruțat copii, iar atunci când acestea se potrivesc bainki, vopsite pentru a le acoperă pentru lucrări, a făcut prezentări pe computer, astfel încât nu există nici un secret, iar exemplele rezolvate și erorile găsite în notebook-uri, și să le stabilească ei înșiși, ca preferate noastre, copii obosit de dulce văzut de-al cincilea vis. Nu poți face asta. Acum înțeleg că prin acest lucru atins efectul opus. De ce tulpina dacă mama asigura întotdeauna, de ce grabă și să se concentreze atunci când se poate rula prost, pentru că în seara mama și conectați totul bine ... Este imposibil, îmi spun, a fost așa. Și promit să continue să o facă din nou. Într-adevăr, intenții bune ...

Alege-și impună copiilor prietenilor

Cât de convenabil, atunci când „case de prieteni, sau mai degrabă, familiile lor ...“ Părinții beau ceai în bucătărie, în timp ce copiii se jucau împreună în pepinieră. Această imagine idilică a cărților ... La început este chiar rulează. Dar puii cresc repede. Și vom continua să-i îndemne să invite pe cineva de ziua lui ( „Ei bine, inconfortabil nu suna, suntem prieteni familii ...“). Dar noi credem că rareori acestea sunt pur si simplu nu plac copiii prietenilor noștri, ei pot fi interesante elementare unele cu altele.

Dacă noi adulții noi înșine în compania altcuiva, atunci ne simțim inconfortabil. „Da, odată ce încă mai bine, vă puteți forța să comunice cu o persoană neplăcută, dar să o facă tot timpul - vă mulțumesc“ - ne spunem. Dar copiii de 5 ani, chiar au deja caracter, ei au priorități și un instinct primitiv - „omul meu sau meu!“ Ascultați copiii lor și de a le permite să decidă pentru ei înșiși - cu care să fie prieteni cu și care nu este - aceasta este acum regula mea fermă a doua.

Irina Sasha și Natalia Lesnikovskaya cu copii

Intervenire în disputele copilului lor cu alți copii și pentru a proteja lui

Ar fi de dorit, desigur, să se grăbească în luptă și de a proteja fiul ei iubit, atunci când auzi cum nedrept au făcut-o să-l. Imediat au nevoie pentru a obține pe munte pentru copil, să intervină, pentru a explica acești prieteni încrezut că ei nu au dreptul de a vorbi așa sau susțin cu „cel mai inteligent și doar un copil din lume.“ Dar îmi amintesc întotdeauna un incident din copilărie. Cât de jenant a fost un băiat, tatăl meu este aproape cu pumnii s-au grabit la colegii care au acuzat pe fiul său de furturi mărunte. Băiatul (Dima, să-i spunem asa) chiar cuvintele nu au putut pune în picioare, el a umilit și neajutorat, iar peștele este absurd a deschis gura ... Această imagine devine de multe ori în fața ochilor mei când văd părinții la adâncitură afla în centre de copii relații cu unul pe altul, din cauza nedrept pe cineva partid ocupat sau neglijent a scăzut cuvânt. Și copiii, s-ar părea, și nu au mai certat, nici măcar nu susțin ... Dar părinții un sentiment de nedreptate și gata să meargă pentru ea să termine. Cum pot fi toate dintre noi nu au suficientă capacitate de a opri la timp și să permită copiilor înșiși pentru a rezolva conflictele minore.

Responsabil pentru copilul dumneavoastră în cazul în care l-au tratat

„Câți ani ai, fată?“ „Noi - 3 ani“. Sau 5 sau 7 sau 10. Nu contează. Noi știm mai bine, noi răspundem și explica totul. Copiii nu învață din nou să fie independentă din nou, ascunde în spatele părinții lor din nou sunt sub formă de umbre. Ne mereu teamă că ei nu trebuie să răspundă că uite ... Deci, gata de fiecare moment pentru a ajuta, nici măcar da copilului să se gândească și să răspundă, probabil, neconventional, originale, provocatoare. Dar ei sunt în creștere, iar sarcina noastră este să-i învețe să fie independenți. Și ne uităm mereu despre asta. Scopul nostru este de a controla mutarea lor fiecare, actiune, fapta. Ca anecdota relevant în acest sens, am auzit recent.

Mama: Fiul meu, unde ești?
Fiul: Sunt într-o călătorie de afaceri, mamă. La locul de muncă.
Mama: Este selfie! Uita-te unde ești ...
Son trimite fotografii.
Mama: De ce nu șapcă?

Negocierea cu evaluările profesorilor

Lăsați-i să se examineze. Pentru a fi în măsură să facă propriile lor, pentru a atinge obiectivul - nu este acesta scopul principal al părinților. Dar ne pare rău pentru ei tot timpul ... Ne adult vom merge la profesori interesați de performanțele lor academice (cum altfel?), Promite copiilor că ei vor termina eseuri, poezii dosdadut, rescrie de control. Și noi, la rândul său, promite că va controla. Și așa de la clasă la clasă. Dar, în acest fel este în mod evident greșită. În special băieți. La urma urmei, nu vrem să crească whiners și „băiatul mamei“ ... Dar de ce este atât de greu să le dea ei înșiși în avans pe rake-ul și de același lucru pentru a-și corecta greșelile?!

articole similare