La orice varsta, ne place basme pentru căldura și sinceritatea lor. Și cu toții iubim poveste alegorica, numite parabole - ambele instrui și distra. Ele sunt pline de înțelepciune și inspirație. Și aceste lucruri, după cum știm, nu se întâmplă de mult.
Pilda celor doi fulgi de zăpadă

Ilustrație: Jan Pashley
Ningea. Era liniștit și pașnic, și fulgi de zăpadă pufos circling încet într-un dans bizar, încet se apropie de aterizare.
Doi fulgi de zăpadă mici avioane de recunoaștere care zboară în apropiere, greva o conversație. Pentru a evita plutit în derivă în afară, ei au dat mâna și un fulg de zăpadă a spus vesel:
- Ce un sentiment incredibil de zbor!
- Nu acoperi, vom cădea doar în jos - a răspuns cu tristețe al doilea.
- În curând ne vom întâlni cu solul și transformat într-o pătură alb pufos!
- Nu, ne vom întâlni cu moartea, dar pe teren, pur și simplu ne-am zdrobi.
- Am devenit fluxuri și condus spre mare. Vom trăi pentru totdeauna! - a spus primul.
- Nu, ne vom topi și va dispărea pentru totdeauna - a obiectat la a doua ei.
În cele din urmă au ajuns obosit argumentând.
Ei da drumul, și fiecare a zburat pentru a satisface soarta, pe care ea a ales.
Parabola copac

Un copac a suferit foarte mult datorită faptului că acesta este un pic strâmbă și urât. Toți ceilalți copaci din apropiere au fost mult mai mari și mai frumos. Arborele este foarte place să fie la fel cum au fost, la ramurile sale este fâlfâind frumos în vânt.
Dar, copacul a fost în creștere pe marginea falezei. Rădăcinile sale sunt săpate într-o mică bucată de pământ acumulat în crevasă între pietre. În ramurile sale foșni vânt rece ca gheața. Soarele aprinse numai în dimineața și după-amiază a fost ascunsă în spatele unei stânci, dând lumina altor copaci în creștere de mai jos panta. Arborele a fost pur și simplu imposibil să crească mai mult, și-l blestemat soarta lui nefericită.
Dar într-o dimineață, când a acoperit primele raze ale soarelui, se uită la vale se întinde de mai jos și dau seama că viața nu este atât de rău. În fața lui o vedere magnifică. Nici unul dintre copaci în creștere de mai jos nu a putut vedea măcar o zecime din această panoramă minunată.
Afloriment de rocă proteja de zăpadă și gheață. Fără a trunchiului strâmb, crengi noduroase și voinic pur și simplu nu au putut supraviețui în acest loc. Acesta a avut un stil unic și are locul ei. A fost unic.
Parabola despre motivul pentru care o femeie ciudată este mai dulce

În zilele de demult vechi Domnul orbit zece Adamov. Una dintre ele este arat la sol, alte oi, a treia - a fost de pescuit ... După un timp au venit la tatăl lor cu o cerere:
- Este, dar lipseste ceva. Boring-ne.
Domnul le-a dat aluatul și a spus:
- Lăsați toată lumea orb la femeie libera alegere care unele cum ar fi: plin, subțire, înalt, mic ... Și eu respir viață în ele.
Domnul a dat apoi pe un platou de zahăr și a spus:
- Aici, zece bucăți. Lăsați toată lumea va lua una și să dea soția lui la viață cu ei a fost dulce.
Toți au făcut acest lucru.
Lordul se încruntă:
- Printre aveți un ieftin, pentru că în vasul a fost unsprezece bucăți de zahăr. Cine a luat două piese?
Toți au tăcut.
Domnul le-a luat neveste, le amestecă și apoi a dat cine ce prins.
De atunci, nouă din zece bărbați cred că soția altcuiva ... dulce pentru că ea a mâncat o bucată suplimentară de zahăr.
Și numai unul dintre Adam știe că toate femeile sunt la fel, pentru o bucată suplimentară de zahăr el însuși mâncat.
Pilda prețul actual

Un comerciant dobândit în Africa mare diamant de marimea unui ou de porumbel. El a avut un dezavantaj - interior a fost o mică fisură. Comerciantul a cerut sfatul unui bijutier și a spus:
- Această piatră poate fi împărțită în două părți, care sunt obținute din două diamante magnifice, fiecare dintre care este de multe ori mai scump decât diamant. Dar lovitura neglijent poate rupe această minune naturală pe o mână de pietricele mici, care va costa un ban. Nu pretind să ia un astfel de risc.
Tocmai am vorbit, și altele. Dar, odată ce a fost sfătuit să meargă la vechea aurar din Londra, comandantul cu mâinile de aur. El a examinat piatra și din nou a vorbit despre riscurile. Comerciantul a spus că povestea el știe deja pe de rost. Apoi bijuterie a fost de acord pentru a ajuta, a apela la un pret bun pentru munca lor.
În cazul în care comerciantul a fost de acord, bijutier numit tânăr ucenic său. A luat o piatră de pe mâna lui și o dată a lovit diamant cu un ciocan, de rupere în două părți egale. Comerciantul întrebat admirativ:
- Cât timp funcționează pentru tine?
- a treia zi totală. El nu știe prețul real al acestei pietre, astfel încât brațul lui a fost un solid.
Parabola fericirii

Artist: Thomas Kinkade
Fericirea se plimba prin pădure, se bucură de natura, când a căzut în groapă. El este așezat și plânge. Am trecut pe lângă omul a auzit fericirea omului și plânge din groapă:
- Om bun! Scoate-mă de aici.
- Și ce-mi dai pentru asta? - persoana care solicită.
- Ce vrei? - Fericirea se repetă.
- Vreau o casă mare și frumoasă cu vedere la mare, cel mai scump.
Fericirea este de a oferi oamenilor o casă frumoasă lângă mare, el a fost bucuros să fugă și să uitați despre fericire. Fericirea este așezat într-o gaură și plânge chiar mai tare.
Am trecut pe lângă al doilea om, a auzit fericirea omului și a strigat la el:
- Și ce-mi dai pentru asta? - persoana care solicită.
- Ce vrei? - Fericirea se repetă.
- Vreau o mulțime de mașini frumoase și scumpe, o varietate de branduri.
Dă fericire omului ceea ce a cerut, om fericit, am uitat despre fericire și a fugit. Complet pierdut speranța fericire.
El aude, el este al treilea om, chemat să-l fericire:
Fericirea om scos din gaură și a continuat. Fericirea Incantati, a alergat după el și la întrebat:
- Omule! Și ce vrei pentru asta m-au ajutat?
- Nimic nu am avut - omul a răspuns.
Fericirea și a fugit după omul, nu lui niciodată în urmă.
Pilda viziunea asupra lumii

Un drum a crescut un copac pic strâmbă. Într-o noapte hoț fugit trecut. El a văzut de la o distanță de o anumită siluetă și cu frică de gândire că drumul se află un polițist, așa că a fugit în frică.
Într-o seară, a trecut prin în dragoste cu un tânăr. El a văzut de departe o siluetă zveltă și a decis că a așteptat favorit. El a fost încântat și a mers mai repede.
Odată trecut copac a luat o mamă cu un copil. , speriat povești teribile mici crezut că fantoma rutier arată și plâng cu voce tare.
Dar ... copacul a fost întotdeauna singurul copac.
Lumea din jurul nostru - este doar o reflectare a noi înșine.
Parabola despre cazul în care fericirea ascunsă

Înțelept pisica vechi a fost culcat pe iarbă și pelerin în soare. Apoi, trecu pe lângă ei mic pisoi iuti. Sa rostogolit cu capul în jos de pisica, apoi brusc a sărit în sus și a început să curgă din nou în cercuri.
- Ce faci? - pisica leneș întrebat.
- Încerc să prind propria coadă! - gafaind, a spus pisoi.
- Dar de ce? - o pisică râde.
- Mi sa spus că coada - fericirea mea. Dacă mă prind coada, apoi prinde și fericire. De aceea Alerg pentru a treia zi după coada lui. Dar el mereu îmi scapă.
Vechea pisică zâmbi cum se poate face doar pisica vechi și a spus:
- Când eram tânăr, am spus, de asemenea, că coada mea - fericirea mea. Am multe zile de funcționare după coada lui și a încercat să-l ia. Nu am mancat, nu bea, ci a fugit doar pentru o coadă. Am căzut epuizat, și am ridicat din nou, încercând să prindă coada. La un moment dat am cuprins de disperare. Și tocmai a plecat fără țintă. Și știi ce, am observat dintr-o dată?
- Ce? - Am întrebat în surpriză pisoi.
- Am observat că ori de câte ori m-am dus, coada mea merge peste tot cu mine. Pentru fericire nu trebuie să ruleze. Este necesar de a alege felul lor, și fericirea va merge împreună cu tine.