10 întrebări care vor ajuta la a scrie o biografie a eroului

10 întrebări care vor ajuta la a scrie o biografie a eroului

Cine sunt acești oameni? Ce vor? Ce vor? De ce ei există în această poveste? De ce ar trebui să vă faceți griji despre asta? Atunci când există deja o cină?

Acestea sunt doar câteva întrebări care apar în mintea sefilor de studio care citesc scenariul. Ultima - cina - cel mai important. De ce? Pentru că în cazul în care se gândesc la altceva în afară de script-ul, problema de caractere.

Cititorii vor să fie, era clar care personajele să sune plauzibil. Ei vor să știe de ce personajele sunt la fel de valabile. Ei doresc să găsească un scenariu câștigător. Dar dacă nu se expune în mod adecvat de caractere, sunt șanse ca script-ul va fi mic.

caractere de succes multi-dimensionale, ele au caracteristicile lor externe și interne caracteristici, caracter, inteligență, puncte slabe, emoțiile, atitudine, speranțe și vise. Crearea unui erou de succes necesită un studiu atent al său trecut și prezent.

Există mai multe moduri de a se îngropa în caracterul eroului, cum ar fi să scrie o autobiografie pentru el - să-i dea o voce. (Unele modele și exemple în cartea mea «Caractere Savvy Vindem Site SEO!») Utilizați oricare dintre exerciții care sunt cele mai potrivite pentru tine si stilul tau. Ai scrie primul proiect și de a face ultimele modificări în final, să continue să aprofundeze conștiința și sufletul personajului tău.

Cât despre mine, eu cred că, cu timpul, crearea de biografii ale personajelor, eu, în același timp, întărește și personajele și intriga. Te sfătuiesc mereu studenții și clienții mei pentru a crea astfel de biografii - în timp ce ei se rostogolească în secret ochii lor și să ia o respirație profundă (eu știu ce gândesc, „Vreau doar să scrie scenariul.“). Voi spune doar că de îndată ce scrie biografia, vine un moment important de iluminare și sunt de acord că a meritat. Caracterele lor devin mai puternice. Ei înțeleg mai bine subiectele lor. Și care este rezultatul? Script-ul devine mai bine.

10 întrebări care vor ajuta pentru a crea o biografie a eroului

Aceste întrebări pot fi folosite pentru personajele principale și minore.

Empatia: ceea ce face personajul meu agreabilă și antipatici?

Arches: modul în care personajele mele sunt dezvoltate la începutul, mijlocul și sfârșitul script-ul atunci când încearcă să atingă obiectivul? Ceea ce învață despre ei înșiși și pe alții? Că ei se pierd și pe măsură ce povestea progresează?

Obiective: Care sunt principalele obiective ale eroii mei, speranțele și visele lor? De ce este tot atat de important pentru ei? Cum au de gând să le realizeze?

Obstacolele care împiedică eroii? Care sunt problemele și obstacolele care trebuie să le depășească pentru a atinge obiectivele?

Motivație: ce sunt personaje bazate când se realizează soluții importante și concrete?

Deficiențe: deficiențele și punctele slabe ale unora dintre erou?

Puncte slabe: Care este eroul călcâiul lui Ahile?

Poziția: că personajele se gândească la ei înșiși și pe alții?

personaje anterioare afectează viitorul lor: ce evenimente ale eroilor din trecut (cum ar fi activitatea școlară, relațiile la domiciliu, la locul de muncă), și / sau a prejudiciului a influențat formarea personalității lor?

Aceste secțiuni CINEMOTION prezintă cele mai recente stiri cinema
și industria de televiziune, opinii ale experților, precum și interviuri cu scriitori celebri, regizori, producători și actori.

Acesta publică informații despre noile tendințe în artă, fotografii de la seturi de film și sfaturi creative care scriitori celebri, regizori, producători și actori dau cineaști în devenire.

TEHNOLOGIE
În filme și la televizor

În această secțiune veți învăța
actualizările tehnice
și evenimente importante din lumea televiziunii și cinema.

FILM
Și de afaceri de televiziune

În această secțiune, veți găsi informații
despre știri curente de afaceri mass-media românească și internațională.

Lucrul în filmul
și la televizor, piese turnate

Aici sunt cursurile
și programe de formare, care sunt efectuate de către Școala noastră de televiziune, film
și literatura, unde puteți învăța scenaristică și acționând, producerea, conducerea, și multe altele.

articole similare