N-ai crede, omule, niciodată nu găti propriile mese ouă mai greu. Dacă da, atunci noroc bun pentru tine în viață, este o poveste tristă. dudes incercare onesta de a pregăti masa demne de respect, chiar dacă acestea nu ajung nici un bine. Din fericire, rezultatul acestor eforturi pot fi afectate, și vom învăța acest lucru.
Da, de asemenea am fost un bucătar teribil. Cu toate acestea, viața ma forțat să învețe să gătească, iar acum pot face un pic mai mult decât nimic. Și fericit să vă ajute și să împărtășească cunoștințele lor. Deci, ce facem greșit?
1. Se taie carnea imediat după preparare
Ce face bucătar-nyufagi
Ești o jumătate de oră poring consumul de peste, iar acum stomacul nu mai poate aștepta. El țipă și cere mâncare! Parfume sunt delicioase, și nu mai poate controla el însuși, la fel ca orice catelus pe care îl imploră să-l fi aruncat mingea. Și aici, te carnea din cuptor, și este, mulțumesc ouă gătesc în cele din urmă. Ai înjunghiat un cuțit în el, suc limpede, carnea perfect. Dar când o musca, ti se pare greu.
Ce dracu sa întâmplat de carne atât de uscat, în cazul în care tocmai ați văzut cu ochii mei ca el a ieșit de la aproape o jumătate de litru de suc? Problema este că este: aceste jumătate de litru de suc curgea, iar acum ei sunt în tigaie, și nu în carne. Tu nu a dat carne „restul“, înainte să-l taie, și aici este rezultatul.
De ce este o idee proastă
Te-ai gândit că mâncarea nu este mâncat imediat pregăti, tocmai pentru că ea trebuie să se răcească? Deci, nu a ars limba? Asta este, da. Există, de asemenea, un motiv mai serios: atunci când produsul alimentar este încălzit în timpul de gătit, sucurile începe să bule în interiorul ei. Și așa cum se întâmplă de gătit: carne de celule fierbinte, suc și fierbeti înlocuit. Și când o să primesc tava din cuptor, se poate vedea că din ea încălzit cu ulei.
După ce obține carnea, încă mai continuă să se pregătească câteva minute. Căldura reziduală din interiorul vase neutralizată aerul exterior mai rece și se fierbe treptat dispare. Carnea se răcește în afara timp de aproximativ zece grade, atunci când chiar și un pic se ridice în picioare, după ce-l scoate din cuptor. Acest lucru este important, deoarece restul de carne, procesul de echilibrare atinge un vârf, iar tensiunea la carne, apoi tot întregul vas răcit, fierte în interiorul celulei scade, iar celulele au fost re-absorbi lichid care a ieșit din ele în timpul gătirii.
Dacă trebuie să taie carnea, fără a da-i posibilitatea de a „odihni“ și re-absorbi umezeala, vărsat în mod inevitabil suc, iar carnea este mai uscat decât dacă ați fi așteptat timp de cinci minute. O regulă bună - este să aștepte cel puțin 15-20 de minute după ce se scoate din cuptor: deoarece va absorbi umezeala și să fie cald, dar nu prea fierbinte. bucăți mai mici care lipsesc și zece minute.
2. Se prepară totul la foc mare
Ce face bucătar-nyufagi
Probabil eroarea a permis în bucătărie mai des. chiar cred că ar fi înțelept să facă un element obligatoriu de design de bucătărie inscripție uriașă: „Nu arde mancarea“ Da, înțeleg ce ești cu adevărat foame și ai 15 minute până la următoarea serie a încărcat unele serialchik. Și tu ești cu adevărat de așteptare este în cele din urmă usyadeshsya la masă, inclusiv kinoshku și vă veți bucura de moment. Cum de a accelera procesul de gătire? Deșurubați temperatura la maxim, desigur! prietenul tău, focul nu a trăda focul. Cu siguranță, nu.
Motivul pentru care nyufagi răsucind temperatura la maxim, este simplu: de la produsele alimentare într-adevăr pare mai terminat. Câteva minute de gătit de pui la foc mare - și aici este deja acoperit cu crusta aurie, în orice restaurant. Dar dacă ea te musca, atunci va vărsa sânge literalmente cuiva.
Faptul că majoritatea produselor alimentare, în cazul în care nu se taie în felii mai subțiri ar trebui să fie fierte într-o măsură mai mare din exterior decât din interior. Trucul este ca și partea de afară și așa gătită repede, dar în interior poate rămâne crud. De aceea, țineți caii, sau veți obține rezultate slabe: ars pe exterior și în interior prime alimentare. Marea majoritate a produselor este mai bine să se fierbe la foc mediu, pentru că este mai scăzută temperatura, cu atât mai mult controlul procesului. Deci, mâncarea este gătită încet, dar bine, produsele sunt încălzite uniform.
Un alt astfel de moment: sa întâmplat după gătit pentru frecat pan la distanță de câteva ore și blestemând tot în lume? Dacă este așa, atunci eu sunt sigur că sunt preparate cu temperatura este prea mare, și mai turnat in tigaie un pic de ulei sau fără adaos de apă.
Există deja o chestiune de practică. Fără erori nu se poate face, dar este important să se știe în ce direcție să lucreze.
3. Nu știu oalele tale
Ce face bucătar-nyufagi
Pan - Această tigaie. Un lucru simplu. Doar un vas pentru mâncare, a cărui fund este plită încălzită. Arunca toate ingredientele în interiorul, și lăsați curva gătească!
Există o tigaie clătite, există o cratiță, fier turnat și are o tigaie de teflon prăjire - și toate acestea sunt folosite pentru scopuri diferite. Și da, diferite tigai de diferite grosimi si forma, de asemenea, nu este în zadar.
Este același lucru cu dimensiunea. Nu puteți găti paste în cazul în care se prăjește, de obicei, clatite, este feluri de mâncare foarte diferite. Ai nevoie de tigai mai mari și mai mici pentru produsele alimentare la gust diferit de rahat. În plus, dacă faci în mod constant totul la aceeași tigaie, repede va deveni lipsit de valoare: zgâriat, ars sau Satana însuși știe ce altceva. Cel puțin două tigai, amice.
Ultimul cuvânt: textura este importantă. Asta mi-e la întrebarea de teflon și exprimate de bucătărie de fier. Dacă vă gândiți la textura depinde nimic, imaginați-vă că mâncarea ta preferată este sub formă de jeleu. Gustul este același lucru, dar numai pe bază de gelatină. Încă mai nega importanța texturii?
4. exagerati cu condimente
Ce face bucătar-nyufagi
„Omule, am văzut destule spectacole de gătit și a dat seama că tot secretul - în sezon. Ar trebui să fie o mulțime de condimente, multe condimente diferite. Aici, la KFC pui este atât de gustos, deoarece acestea folosesc 11 de condimente diferite. Și creează un gust unic si aroma. "
Ei bine, pentru început, nu știi ce se pune în KFC. În al doilea rând. Poti strica totul!
În primul rând, noi toți în dulap există doar sare, piper și sare de usturoi, sau un fel de „Vegeta“. Și asta e de ajuns. Dar apoi ceva în suprapunerea creier, și vom începe să cumpere frenetic mirodenii, crezând că sa mutat la un nou nivel. Dar se pare că doar atât.
Da, unele dintre feluri de mâncare într-adevăr nevoie pentru a pune o mulțime de mirodenii. De exemplu, în bucătăria indiană. Și alte produse alimentare ceva mai rău: există doar carne cu kartohu nu la fel de interesant ca și carnea bine condimentată cu kartohu. Și bulionul, de asemenea, ar trebui să fie o supa, mai degrabă decât apa în care plutesc diverse legume. Dar accentul ar trebui în continuare pe ingrediente. Anotimpurile - aceasta este doar accentul, coarda finală.
Atunci când caută rețete on-line, există adesea ceva murat, mai ales atunci când se ocupă cu carne. Mă face să vă faceți griji. Nu am nimic împotriva muraturile, ele sunt frumoase, în cazul în care fierte în mod corespunzător. Dar, dacă pur și simplu impingandu-le în șase condimente diferite și un litru de oțet, se poate vorbi cu greu de un rezultat pozitiv. Deci, odată ce ați decis să caute rețete de pe Internet, sunt ghidate de bine-cunoscute nume. Sfaturi de la Vasi Pupkina poate strica totul.
Și un alt punct: uneori, se întâmplă ca încet pronunțat gust mult, mult mai bine genial. De obicei, acest păcat bunica lui a pus o mulțime de sare și piper (papilele gustative la bătrânețe nu sunt aceleași), și cred că este mare. Dar nu ai încă bunicul! Crede-mă: paste cu ulei de masline, usturoi si busuioc este mult mai gustoasa decat pasta in cel mai sever sos de fructe de mare, usturoi, busuioc și roșii, și chiar brânză. Doar pentru că există un suprima altul.
5. Încredințează prea multe manipulări
Ce face bucătar-nyufagi
Gătești prea mult timp și mohorât. O poveste familiară? Arunci totul în cuptor, iar acum ar fi posibil și se lasă. Dar nu se poate ridica doar în sus și se lasă. Tu kolduesh despre, ai ceva să se toarnă, se toarnă și se amestecă pur și simplu nu a ars. La naiba.
Știi de ce îmi place baschetul? Unul dintre motive - este să se uite la transmisie și interceptarea sabie. Pe măsură ce sunt calculate atât de strălucit puterea și traiectoria aruncării? Cum de a înțelege în cazul în care mingea va zbura în momentul următor? În mod logic, jucătorii nu absolvi în fizica, dar au jucat o mulțime de ori, și a devenit un fel de instinct.
Un lucru similar se poate spune despre gătit. Puteți auzi cum sunetul de pește prăjit când crusta ea atinge duritatea necesară. Vei învăța să înțeleagă că puiul digera modul în care carnea din spatele osului. No timer și fără deschideri suplimentare ale cuptorului va fi capabil să-i spun cât de mult timp ai nevoie pentru a găti încă o plăcintă - doar mirosul. Până când veți ajunge la acest nivel de calificare, la fel ca un jucător de baschet, trebuie să învețe elementele de bază și nu se abate de la ele.
Sau ai supraexpusă de pui în cuptor, și-a lipit la tavă, chiar dacă sunteți lui unsă în mod normal? Sau tras prea mult în timpul gătirii? Dacă rezista suficient de mult Kuru în cuptor, deoarece încă încălzit cu ulei, iar această problemă nu va fi.
Lasă-mă în pace să mănânce. Să pregătit. Nu este nevoie pentru a merge la o altă cameră. Fii acolo și ascultă cum se întâmplă. Sunete se va schimba, și știind modificările lor, puteți apoi înțelege mai bine în toate acestea. Fiți atenți la mirosuri. Atunci când acestea sunt delicioase, fie deosebit de atent. Totul vine cu experienta. Doar să aveți răbdare.