14, 7

Aleksey Trebunskih, în vârstă de 43 de ani
Conduc un Jeep Grand Cherokee V8 pentru totdeauna
Nizhnevartovsk, România

Ultima dată când motorul cu ardere internă pentru a „simplifica“ teorie și „degradat“. Cel mai elocvent exemplu, aspectul popular „cunoscator“ teoriei ICE ca Evgeniy Travnikov. Ei bine, Dumnezeu să-l binecuvânteze (Travnikov). După cum se spune, avem o țară liberă și tot ceea ce ... Dar eu personal nu-mi place că multe lucruri sunt repetate fara minte, cum ar fi unele mantra, cum ar fi :. „Hare Krishna, Hare Rama“ Un astfel de „manthras“ care compoziția stoichiometric a amestecului combustibil de benzină și aer - este de 14,7 kg de aer pentru 1 kg de benzină, adică 14,7 / 1. Faptul că acest lucru nu este întotdeauna cazul, sau chiar mai des decât nu. „Problema“ este că o cifră exactă poate fi derivată doar dacă știi cât de mult atomi de carbon și hidrogen conținute în 1 kg de benzină. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți, din care hidrocarbura este benzina. Iată „câinele și îngropat.“ Benzina este alcatuita din diferite hidrocarburi. Mai mult decât atât, în diferite proporții. Și aceste proporții depinde nu numai pe benzina, dar, de asemenea, pe rafinărie, pentru a elibera acest gaz. Și, în plus, partidul special benzina comerciale din aceeași rafinărie. Îmi place când „cu cifrele în mână“, așa că să trecem la figuri. Va fi respins din argumentul "concret" - reacția chimică combustia hidrocarburilor ecuație, și anume SmHn + (m + / 4 n) O2 = MCO2 + (n / 2) H2O. Ia-o listă de componente care alcătuiesc benzină, și se calculează cantitatea necesară de aer pentru ardere completă de 1 kg a fiecărei componente. Reducem datele din tabel.

În continuare, vom forma un tabel de conținutul componentelor de mai sus ca în benzinele comerciale sau în materii prime pentru producerea acestora.

Nu fi puse în afara de abundența de date. De fapt, totul nu este la fel de dificil pe cât pare. Am ales cea mai ușoară opțiune benzina comerciale RON 92 la 100% constând din benzină obținută prin reformarea catalitică în modul de greu. Scriem compoziția sa:

Cicloalcani și Alkeny- 30%
Aromatice - 70%

Din tabelul 1, se ia valoarea de aer / hidrocarburi pentru aceste componente.

Cicloalcani și alchene - 14.87 / 1
Aromatics - 13,57 / 1 (valoare medie).

Calculați: 14.87 x 13.57 x + 0,7 = 0,3 13,96 / 1

Se pare nu 14.7 / 1. Poate e pentru că avem cantitatea maximă de compuși aromatici, care are nevoie de mai puțin aer, și care sa dovedit mai puțin de 14,7 / 1? Bine. Ia-o cantitate minimă de compuși aromatici - 60%. Mai puțin este imposibil, din moment ce și anume compuși aromatici furnizează un număr suficient de mare octanică, fără a adăuga componente suplimentare.

Cicloalcani și alchene - 40%
Aromatice - 60%

Calculați: 14.87 x 13.57 x + 0,6 = 0,4 14,09 / 1

Nu. Tot la fel, există mai puțin de 14,7 / 1. Și nu este surprinzător. Pentru un astfel de amestec complex de hidrocarburi și volatile ca benzina nu poate fi un anumit raport aer / combustibil. Și pentru cifra octanică de diferite de căldură de ardere a benzinei poate fi citit aici.
Vă mulțumesc pentru atenție.