5 Activitate - culoarea verde, marina juran

Material: imagini de afișare (frunze, lăcustă, copac, coacăze, pătrunjel), două coșuri de saci verzi și roșii sau pungi din numărul de copii obiecte de orice fel de verde și roșu, 6 cercuri de carton culori verde și roșu pe numărul de copii muzica acompaniament

• Vorbind despre "cunoașterea roșie"

Băieți, să ne amintim ce culoare am vorbit anul trecut? (despre roșu). Așa este! Ce se întâmplă în roșu? (răspunsurile copiilor). Bine. Și astăzi vom vedea ce se întâmplă în culoarea verde? Afișează imagini, lista copiilor:

Iarba verde, frunza verde,
Un lăcustă verde pe un zâmbet de sărituri!

Verde pom de Crăciun,
Apă verde,

Castraveți, patrunjel,
Nu există nicio îndoială,
Iubesc doar verde.

Aici, nu mă simt așezat acolo (mișcând capul la umărul stâng-dreapta, mâinile pe centura mea).

Mai bine intra în mlaștină (sărit în poziție.)

Sunt un verde bbw, (ridică-te)

Toată lumea mă numește ... o broască (pune-ți mâinile pe stomac și spune: "Kva!").

Instrucțiuni: găsiți un farfurie de culoare verde și culoarea paharului în aceeași culoare (vezi apendicele nr. 3)

• Fist gimnastica "verde verde"

Care este scârțâitul? Care este criza? (frecați un pumn de pumn)

Ce fel de tufiș este asta? (conectați palmele din zona degetelor încheieturii mâinii)

Cum să fii fără o criză? (Îndepărtați palma împotriva palmei)

Dacă sunt varză verde! (mâna stângă strânsă în pumn și palma dreaptă ca să-l prindă)

• Mutarea jocului "colectează obiecte verzi"

Obiectele colorate sunt împrăștiate pe podea. La comanda prezentatorului, copiii se adună doar în coșuri, ceea ce este verde, apoi spune cine a colectat ce.

• Mutarea jocului "găsiți un obiect de verde și roșu"

Prezentatorul ascunde diferite obiecte într-o cameră de culoare verde și roșie. Copiii le găsesc și numesc culoarea.

Înainte de fiecare copil se află cercuri de roșu și verde. Liderul arată cum să facă o omidă colorată din cercuri. Mai întâi un cerc verde, apoi roșu, etc.

Pe podea se găsesc fructe de culoare roșie și verde. Copiii sunt împărțiți în perechi și pun legume verzi și fructe într-un coș verde. Un roșu - într-un coș roșu.

• Exercițiul de relaxare "basm verde"

Copiii stau confortabil pe covorul copiilor, își închid ochii și îl asculta pe prezentator: "Odată ajunsese un băiat. Numele ei era Alyoshenka. Îi plăcea foarte mult verde: bluza lui era verde, pantofii erau verzi, iar capacul era verde. Alyoshenka iubit totul verde: castraveți, ardei, mazăre, mere verzi, și totuși el a avut un cal, pe care el a călătorit în iaz verde, într-o vizită la broasca lui verde familiarizat cu ea au fost joaca cu o minge verde. Într-o zi a invitat o broască verde să-și viziteze casa și grădina. Iată ce a spus el cu broasca verde:

Am totul verde în jurul meu:

Aici creste o ceapa verde,

Castraveți verzi -

Rugiți în arbuști verzi

Și lăcusta este verde.

Cântecul ne cântă cu voce tare

Sa urcat pe brusture.

Bate pe gardul din grădină

Și struguri verzi.

Wah verde foarte mult la o petrecere, dar era timpul să plece, ea a mulțumit pentru invitație și Alyoshenka a sărit în mlaștină lui verde. Și este timpul să ne întoarcem cu voi. Acum deschideți încet ochii și reveniți la grup. "

Articole similare