064-universal de dezvoltare demo bord de ua9-Plata Ota

Aici este compilat Demo Plata

După cum puteți vedea din fotografie, placa este periferie plină, dar, în același timp, care nu conține nici un deficit. Taxa de bloc asamblat, ceea ce înseamnă că, dacă nu doriți nici o parte a plăcii nu se poate colecta - colecta atunci când este nevoie.

Cum de a asambla Demo Plata?

1 Asamblarea placa
064-demo-scheme.spl7-Plata - conducere Demo Plata
Schema este împărțit în blocuri - alege ceea ce aveți nevoie, vă puteți odihni dopayat după cum este necesar.

064-demo-PCB.lay-Plata - Desen PCB Demo Plata
Placa verso cu minim de jumperi, dar include componente SMD (acestea sunt mari pentru a salva pe jumperi și aglomera componente TH „persoană“ de plată). Atela are un strat de inscripții de pe „fata“ de bord. Le-am sfătui puternic pentru a pune pe o placă - este mai ușor atunci acesta va funcționa. Acestea au fost aplicate loot (după plata gravat, spălat, cositorit și găurite) direct pe laminat de bază. Otmochenny, spălate și uscate inscripții imagine de toner trebuie deschis lac, că acesta nu este deteriorat în timpul funcționării (desigur, lac trebuie să fie rezistente la lichidul care se spală placa după lipire).

partea de lipit de PCB bord Demo Plata

2 este instalat pe placa?
- Două regulator de tensiune 5 și 3,3 volți.
- soclu independent cu zero efort pe 48PIN.
- conector Cinci pini DIN5.
- butonul RESET pentru a reseta IC.
- Modul RS-232 pentru conectarea la MAH232 MK la portul COM al computerului.
- un generator de sincronizare pentru MK.
- conector USB cu legat cu banda.
- Două panouri sub cristale de cuarț, nu este detașabil.
- Două seturi de LED-uri de 10 bucăți, OA și OK.
- Conector standard pentru programator ISP.
- Buzzer cu construit în generator de la +5 volți.
- releu de putere cu contact NC și contactele NRC.
- Doi 10k tuns și 20k.
- Un set de 10 butoane, are o varietate de manipulare a conexiunii.
- CLOSK REAL - ceas de timp real.
- Două prize DIP20.
- Puteți utiliza LCD-ul 2/16 indicatori și indicatorii LED ai OA și OC (CR56-12EWR)
- Doi pini conectori de pe 18PIN, pentru prototipuri circuit de alimentare, unul dintre conectorii este filtrat și inductor și capacitatea de conector cu trei J pini 2 la 3,3 volți.

3 Caracteristici de lucru.
Placa poate fi alimentat de la 12V sau 5V. conector este J-1 pentru a selecta tensiunea de alimentare. Conector Jumper J-1 este setat după cum urmează:
- în cazul în care placa este alimentat de la o sursă de +5 volți, jumper-J-1 este plasat între terminalul OUT și 5 (12).
- în cazul în care placa este alimentat de la o sursă de volți +12, jumper-J-1, fără a eșua, a pus între terminalul OUT și LM (+5).

J-4 Conector săritor expus indicatorul de alimentare LCD.
Atenție! Opțiunea de alimentare depinde de indicatorul LCD utilizat. Uită-te foaie de date cu atenție! Conectori Mezhuyev întrerupătoare de putere de prima și a doua picioare ale indicatorului, placa este pictat, că în cazul în care este furnizat.

Au posibilitatea de a regla ecranul LCD iluminare din spate, acest conector este prevăzut J-5.
- la poziția 1-2 săritor la pinul O tensiune de comandă (lângă conectorul 4 este J-trimer pentru reglarea contrastului);
- la poziția 2-3 rezistențe de limitare sunt conectate la contactul A și +5 volți este furnizat.

Caracteristicile speciale ale consiliului pot include utilizarea indicatorului bi-directionala cu LED-uri tastele de control (OA pot fi controlate și CO).

Pentru a crea conexiunile necesare pe placa de cabluri folosite cu conectori BLS la ambele capete. (GetChiper: El Însuși, astfel vă rugăm să conectați diferite părți ale dispozitivului, a scris chiar un articol)

Concluzie (de la GetChiper):
Ideea și punerea în aplicare a consiliului mi-a placut. Destul de la îndemână atunci când mâna este o taxă care nu este „blocat“ sub un singur microcontroler, și puteți lucra cu ceea ce avem în acest moment. Fie că este ATtiny13 8 pediculo sau 40-Nogaja ATMEGA16 sau microcontroler PIC generale. Mai mult decât atât, în cazul în care aveți nevoie de o pauză în shemku pe logica simpla - acest lucru este usor de facut pe Demo Plata. Implementarea proiectului la cel mai înalt nivel: ideea schemei, punerea în aplicare a ...
În general - Vă recomandăm să repet!

fișiere
064-demo-scheme.spl7-Plata - conducere Demo Plata
064-demo-PCB.lay-Plata - Desen PCB Demo Plata

(Vizitat 4014 ori, 2 vizite azi)

Mesaj de navigare

Și ce fel de tranzistori de lângă-LED indicator?

ATP))) se răcește cu modulul de program))) @ Kolob

Încă mai am de lucru zhps depanare modul, dar numai prin intermediul RS 232 port com. harta 2GIS descărcarea în paralel. După sateliți capturând arată locația mea cu precizie decentă. După ce a cerut o cale și în cazul în care această economie este conectat la Notei, în mașină, cred că pot lucra ca un navigator. Încerc să fac adaptorul și rulați zhps modul de depanare prin intermediul-conector USB Toshiba UART.Na nici un port com și zhps prin portul com difuzați.

Încă o dată, un nod la creatorul dispozitivului atât de minunat. La urma urmei, în ea puteți rula și de testare (protest) orice proiect de radio amator în practică.

De asemenea, în rezistor diagrama motorului variabilă R68 sunt conectate printr-un conector de ping ecran LCD conexiune 3m, și Signet din nou prin plin de un element suplimentar, vă rugăm să specificați ce tip de element și de rating

Toate vremurile bune de baieti pe zi. Vă mulțumim pentru feedback-ul !, despre R68- pe Signet în valoare SMD rezistor de zero, adică săritor pe podsvedke- acolo cum se spune pe ventilator, puteți obține un rezistor de limitare a curentului, sau pune un (conductie tranzistor necesare pentru tine) comutator, bine, și, dacă este necesar signet skoreektirovat , doar eu o fac ca nu merita, asta e ceea ce am făcut și nu au avut toate polzovatelya dorobatyvaetsya gust!

bord Excelent, de asemenea, va colecta acest lucru, dar vreau să-l extindă un pic, cred ca voi adăuga:
- tastatura matrice 3 * 4
- matrice de LED-uri
- codificator
- o pereche de senzori de temperatură DS1820
- o pereche de semiconductoare de putere întrerupătoare (de multe ori de a proiecta sistemul de control al motorului)
Poate altcineva va oferi nimic interesant puteți adăuga la costul.

Puteți adăuga transmițătorul IR și receptor, precum și 232 în loc de ceva folosind USB (FT232BL mai ușor de lipire decât RL)

Debugging și reprelucrare numai privetstvuetsya. Ce USB peste FT232 pentru a lua o decizie bună, toate modelele de succes!

@mcmega
întrebarea de ce (FT232BL mai ușor de lipire decât RL) și despre FT232BL nu a auzit, știu că FT232BM, dar ea obvyazki mai mare decât cea a RL.

Am sigilat, dar nu se poate schimba mesajul. Pentru incepatori, cum ar fi BM mega8 și ecartament mai mare, iar pentru kachestvonno RL deja să plătească pentru a face (Doamne ferește de prada RL de rău), piesele sunt subtiri pas, mici. Doar din propria mea experiență atunci când am sudat în primul rând, sa dovedit ca fiind ceva atât de instabil, apoi resolder și toate narmul. Și conductele se adaugă 1 cuarț și puțin rassypuhi.

Bună ziua domnilor! De asemenea, am decis să se colecteze o taxă (atât de dependent. încât să puteți conecta orice microni). Mă interesează și că LED-urile utilizate pe bord. înainte de un astfel nu a văzut.

despre sv.shkalu am realizat. Adică fac LED-uri (HL1-HL3, HL5, HL6).

LED-urile au fost luate de pe banda de mașini japoneze, am în magazine, am, de asemenea, nu am vazut)

@GetChiper
Un cuvânt de consiliere (de lucru cu epoxidica de zi cu zi):
După amestecare a componentelor se încălzește masa rezultată la 40-45 ° C. (2-3 minute într-o baie de apă, sub agitare) și se aplică imediat la bord. fluiditate rășină este crescută de mai multe ori, și reduce, de asemenea, timpul de polimerizare. După aplicarea taxei poate fi plasat în cald (deg. 60-70, timpul nu este limitat), fiind posibil pentru a îndepărta excesul de rășină (plasarea de încărcare vertical sau oblic).

Bună ziua. Am decis să repet acest consiliu, dar în primul rând pentru a înțelege toate componentele. Totul pare clar, întrebarea este doar un singur Conder.
Prompt fel de oameni care Conder și pentru ceea ce este. Mulțumesc.

Nu știu cum să inserați imaginea. Eu dau un link.

100nF = 0,1mkF, ei mănâncă acolo sunt peste tot.

Asta-i drept, 0,1 microfarazi. Nutriție că peste Conder încă interesat?)

Bună ziua.
Unele întrebări pe dispozitiv.
1. Am nevoie de un VD3 diodă? Ce această diodă? Parametrii diodei? De obicei astfel de VD în stabilizarea Schemele de tensiune nu este văzut.
2. În unitatea USB - două diode sau diodă Zener? Prompt, pzhl, numele lor.
3. De ce „Quartz“ bloc în trei culte diferite de cuarț containere (100N și 22 pF)?
4. Unitatea de management indicator nu au fost „sigilate“ găuri. Ceea ce ei sunt pentru.
Eu întreb bollgo „bate“ stupid întrebări / simple.

1. VD3 în sursa de alimentare, polaritatea inversa. Aceasta este, în cazul în care polaritatea tensiunii aplicate indus în eroare, atunci acesta nu va reuși sau să lucreze de protecție supracurent în sursa de alimentare.
2. Două 3.3 volți diodă Zener, pentru a menține liniile de date de la acest nivel.
3. Condensatoarele cuarț, stabilitate, iar valoarea este probabil să depindă de frecvența.
4. Problema, de asemenea, am întrebat, nu am răspuns în mod specific. Cred că din moment ce luminile LED, există un regulator de curent ar trebui să fie pentru a proteja ...

Buna ziua!
tu, Dimasik80 mulțumesc, pentru răspunsurile!
1. Lui (VD3) și nu puteți utiliza? Nu contează?
2. Silly întrebare: cu alte cuvinte, linia va fi întotdeauna 3,3 volți? Și cum va fi transferat la „0“ sau „1“. Te implor să nu juri. În domeniul MC a venit recent - un ratat complet. Pro USB nu știu prea multe. Încerc să-l evite. Să presupunem că MK cusute prin LPT port. Pe PC-ul nu este „comunică“ - până când LED-ul clipește.
3. Este clar.
4. Este clar.

1. Nu se poate pune VD3 dacă sigur că nu va merge prost.
2. Nu, în cazul în care tensiunea de transmitere a datelor va varia. Pro USB am citit, nu primesc o înțelegere rapidă. Unul a dat seama că există două linii de date D + și D-, și se bazează pe puterea totală duce la schimbarea acestora niveluri de tensiune.
„Pentru rată scăzută și dispozitiv diferențială rată full“ 1 „este transmis prin acolade linia D + la o tensiune de 2.8V și linii D- la o tensiune mai mică de 0,3V.
Differential 0 se transmite prin acolade D + linie la o tensiune mai mică decât liniile de 0,3V și D- la o tensiune de 2.8V. "
Deci, aceste diode Zener limita de tensiune la un nivel limită superioară de 3.3V.
„Transferul celor două fire din USB nu este limitată la semnalele diferențiale. In plus receptor diferential fiecare dispozitiv are un semnal receptoare D + liniare și D- și transmițătoare ale acestor linii sunt controlate individual. Acest lucru face posibil să se facă distincția între mai mult de două stări ale liniei utilizate pentru organizarea interfeței hardware-ului.
O condiție în care diferența de potențial pe liniile D + și D- este mai mare de 200 mV, cu condiția ca unul dintre posibilele linii deasupra pragului sunt denumite stat sau Diff0 DIFF1. Condiția în care nivelul inferior numit liniar la zero SEO (Zero Single Ended) este prezent pe ambele intrări ale D + și D-. »

IMHO. Pentru a se potrivi cu interfața USB și un UART IC, este mai bine să se stabilească un FT232RL specializat cip (convertor USB - UART), sau altele asemenea, în care abandonul școlar a dansa cu o tamburină. 🙂

Datorită tuturor răspuns.

Voi căuta informații pe circuitul USB de pe FT232RL cip. Va trebui să facă un șal în plus cu USB pentru acest demo bord. Și ce ar fi taxa nu a fost gol, se adaugă la ea ceea ce îmi lipsește în acest subiect furnizat)))).

Kolob, o diodă ați utilizat pe placa de bază (POCT # 34) în apropiere de cuarț ceas? Conform acestei scheme (VD5) SM5819 - în pachetul de diode SMD Schottky. În cazul cu „descoperirile“ nu sunt găsite. Spune-mi, te rog.

@kolob
Bit nu a dat seama butonul „Reply / Quote“. Ne întoarcem întâi la un alt utilizator al site-ului.
Întrebare: Ce diodă ați utilizat pe placa de bază (POCT # 34) în apropiere de cuarț ceas? Conform acestei scheme (VD5) SM5819 - în pachetul de diode SMD Schottky. În cazul cu „descoperirile“ nu sunt găsite. Puțin deschisă, te rog mister.

articole similare