Cum de a face o alegere dificilă, în măsura în care suntem independenți în luarea deciziilor și cealaltă deschidere

Psihologii susțin că decizia este legată de masa de influente ascunse și nuanțe dificile. Soluțiile ne poate aduce bucurie pe termen scurt, dar nemulțumirea pe termen lung. O serie de idei importante despre acest aspect al comportamentului uman am învățat de la prelegeri TED, care sunt rezultatele cercetării de bază în formă de digerare. Iată câteva prelegeri care au schimbat abordarea mea de luare a deciziilor.
Cum de a face o alegere dificilă
Oamenii sunt folosite pentru a trata o alegere dificilă în dificultate, dar Chang sfătuiți să se uite la ea ca un cadou fericit, care garantează libertatea de alegere. Putem alege, de exemplu, dacă să trăiască în oraș sau în țară, în cazul în care există un mic dejun sănătos sau de cereale care conțin zahăr.
Concluzie: atunci când am fost o alegere dificilă, observ acest lucru ca o modalitate de a îmbunătăți unele aspecte ale personalității sale.
Puterea de pasiune și perseverență
Concluzie: atunci când există dificultăți - este punctul de plecare pentru succes, dar nu este un motiv pentru a renunța.
Paradoxul de alegere
De fapt, masa de alegeri mici într-o zi foarte obositoare. Aceasta se numește oboseala pe de luare a deciziilor și poate împiedica să ia cu privire la deciziile cu adevărat importante la domiciliu sau la locul de muncă.
Concluzie: Am intenția de a limita numărul de decizii, pentru că el a primit, că am fericit cu decizia mea cum lua în curând.
În ceea ce suntem independenți în luarea deciziilor?
Un exemplu de popular - donarea de organe. În unele țări, mulți oameni sunt dispuși să doneze organe ale organelor lor după moarte, în cealaltă - foarte puțini. Se pare, este doar sub forma elaborării chestionarului. Oamenii pur și simplu nu le place să o căpușă, indiferent dacă aceasta înseamnă „da“ sau „nu“.
Concluzie: Am încercat să aducă curaj din paranteze, făcându-l mai sanatoasa alegere implicită. De exemplu, eu nu cumpara junk food în magazin, în loc în fiecare zi pentru a lupta nevoia de a mânca în biroul său.
Obiceiuri gânditori originale
În special, Grant spune că oamenii au nevoie pentru a pune în afara proiectele lor la un moment dat, pentru a face ideile disparate în ceva original. Această amânare nu Procrastination, pentru că este în mod deliberat, dar foarte aproape de ea.
Linia de fund: dacă vreau să se ocupe de problema deciziei de creație să-l părăsească și să se întoarcă la ea mai târziu, într-adevăr funcționează.
Experiența împotriva memoriei
De exemplu, in functie de cercetare Kahneman, se confruntă cu „I“ de două ori în concediu de două săptămâni mai fericit decât într-o săptămână, dar o amintire «I» - nu pentru că nu forma noi amintiri.
Concluzie: Eu pot face alegeri în cunoștință de cauză, luând în considerare ambele aspecte, care îmi va permite să maximizeze bucuria de ambele.