101 Jnani nu este suficient și nu ține

Jnani nu este suficient și nu ține

Întrebare: Cum Jnani acționează atunci când este nevoie să facă ceva? El face planuri, luând în considerare detaliile si sa le execute?

Maharaj: Jnani înțelege situația în toate elementele sale și se cunosc direct ce trebuie făcut. Asta e tot. Altele se produce de la sine și pentru cea mai mare parte inconștient. Identitatea Jnani cu tot ceea ce este, este atât de adânc încât reacționează la univers, și universul răspunde la ea. El este absolut convins că, atunci când situația este recunoscută, evenimentele încep să apară cu un răspuns adecvat. O persoană obișnuită personal în cauză, compară riscul și șansa, și Jnani rămâne atent, încrezător că totul se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple. Indiferent ce se întâmplă, pentru că în cele din urmă o revenire la echilibru si armonie este inevitabilă. Inima de lucruri în repaus.

Î: Am înțeles că persoana - este o iluzie, și detașare conștientă, fără pierderea de individualitate - punctul nostru de contact cu realitatea. Te rog spune-mi că sunt în prezent conștientă de sine personalitate sau individualitate?

M: Și apoi, și mai mult. Dar adevarata „eu“ poate fi descrisă doar în ceea ce privește persoana fizică, în ceea ce privește ceea ce eu nu sunt. Tot ce se poate spune despre persoana, nu este „eu“, dar „eu“ nu poți spune nimic care nu se aplică individului, așa cum este, ceea ce poate fi, ce ar trebui să fie. Orice calitate personalizate. lipsit de orice calități reale.

Î: Face vreodată așa, încât, uneori, „I“, și, uneori, - o persoană?

M: Cum poate fi aceasta? Personalitate - aceasta este ceea ce mi se pare altora. Pentru mine, eu sunt o lungime infinită a conștiinței, care apar și dispar, la nesfârșit unul după altul, nenumărate individuale.

Î: De ce este o persoană care este pentru tine absolut iluzorie, se pare reală?

M: Tu, „I“ fiind rădăcina întregii existențe, conștiință și bucurie, adu realitatea ta în tot ceea ce percepi. Această introducere are loc în mod constant, în realitate, acum, mai mult ca oricând, pentru că trecutul și viitorul există doar în mintea lui. „A fi“ se referă doar la ziua de azi.

Î: Este eternitatea nu este infinit?

M: Timpul este fără sfârșit, deși există limitată, veșnicia în același moment scurt astăzi. Am dor, pentru că mintea este rupt în mod constant între trecut și viitor. El nu se oprește să se concentreze asupra chiar acum. Deși este destul de ușor de făcut în cazul în care există un interes.

Î: Ce excită interes?

M: Sinceritatea, un semn de maturitate.

Î: Și în cazul în care nu maturitatea?

M: Păstrați-vă mintea limpede și curată, trăiesc viața în deplină cunoștință de ceea ce se întâmplă în fiecare moment, cercetarea și disipa dorințele și temerile lor, pe măsură ce apar.

Î: Există o astfel de concentrație încât chiar posibil?

M: Încercați. Asigurați-vă doar un singur pas este simplu. Energia curge din sinceritatea.

Î: Eu nu sunt suficient de sincer.

M: Trădarea în sine - este un lucru amar. Se mănâncă departe la minte ca un cancer. Se poate vindeca claritatea și integritatea gândirii. Încearcă să înțeleagă că trăiești într-o lume de iluzii, le explora și de a găsi rădăcinile lor. Însăși încercarea de a te face un astfel de sincer, pentru că în încercarea de a corecta este fericire.

Î: Unde pot conduc?

M: Unde te pot duce, în cazul în care nu la propria sa perfecțiune? Când sunteți ferm înrădăcinată în ziua de azi. vei fi nicăieri altundeva să meargă. Ceea ce sunt timelessly, vă exprimați veșnic.

Î: Aveți unul sau mai multe?

M: Eu sunt singur, dar, de asemenea, este văzută ca un set.

Î: De ce o manifestă în general?

M: Pentru că a fi frumos conștienți.

M: Ignoranța provoacă durere. Fericirea urmează înțelegere.

Î: De ce ar trebui ignoranta doare?

M: Este baza tuturor dorințelor și temerile care sunt dureroase și condițiile de sursă de erori fără sfârșit.

Î: Am văzut oameni care sunt presupuse a fi vândute, râd și plâng. Oare aceasta nu arată că ei nu sunt liberi de dorințe și temeri?

M: Ei pot râde și plânge, în funcție de circumstanțe, dar în interiorul ei sunt reci și clare, nevovlechonno observa propriile lor reacții spontane. Aparențele sunt înșelătoare, în special în cazul Jnani.

M: Mintea nu poate înțelege, pentru că mintea este instruit pentru a hapsân și deținerea, iar Jnani nu este suficient și nu deține.

Î: Pentru ce am apăsat, nu ai sta?

M: Tu - crearea de amintiri, cel puțin, vă imaginați-vă ca atare. Am absolut Uninvented. Am ceea ce am, nu pot fi identificate cu orice condiție fizică sau mentală.

Î: Există vreun accident poate ruina equanimity ta.

M: Lucrul ciudat este că acest lucru nu se întâmplă. Pentru propria mea surpriză, eu rămân ceea ce sunt, - conștientizarea pură, atent la tot ce se întâmplă.

Î: Chiar și în momentul morții?

M: Ce este pentru mine că trupul moare?

Î: Este prea mult pentru tine să vină în contact cu lumea?

M: Nu am nevoie de lume. Așa cum i-am spus. Lumea pe care credeți că există doar în mintea ta. Eu o văd în ochii și mintea ta, dar eu sunt pe deplin conștient de faptul că acesta este o proiecție de amintiri. El atinge real doar la punctul de conștientizare a faptului că nu poate fi decât chiar acum.

În: Singura diferență dintre noi se pare că eu repet că nu știu adevărata lui „Eu“, și vă spun că-l cunoști bine. Există vreo mai multe diferențe între noi?

M: Nu există nici o diferență între noi, și nu pot să spun că eu știu. Știu că este de nedescris și inefabil. Departe dincolo, care se extinde în minte este infinit. Aceasta infinitate este casa mea, această infinitate sunt eu. Și această infinitate este de asemenea iubire.

Q: Vezi toată dragostea și tot ce văd este ură și suferință. Istoria omenirii - este povestea crimei, individuale și de masă. Nici o altă creatură vie nu se ajunge la fel de mult plăcerea de a ucide.

M: Dacă încercați să aflați ce acestea sunt ghidate, veți găsi iubirea, iubirea pentru sine și pentru felul său propriu. Oamenii se luptă pentru ceea ce ei cred că le place.

B: Sigur, dragostea lor trebuie să fie suficient de reale, în cazul în care sunt dispuși să moară pentru ea.

M: Dragostea nu are limite. Ceva care este limitată la câțiva oameni, nu poate fi numit dragoste.

Î: Sunteți familiarizat cu astfel de iubire nemărginită?

Î: Și cum te simți?

M: Totul este iubit și demn de iubire. Nimic nu este exclus.

Î: Chiar și urâțenia și criminalitatea?

M: Totul este in mintea mea, totul îmi aparține. Aceasta este o nebunie - să se împartă între plăcut și neplăcut. Sunt dincolo de asta. Nu am înstrăinat.

Î: Pentru a fi liber de place și displace - este indiferenta.

M: Poate părea așa, și a simțit la început. Perseverați în această indiferență, și va înflori omniprezentă și atotcuprinzătoare dragoste.

Î: Sunt momente când mintea devine o floare și flacără, dar aceste momente nu durează mult timp, iar viața a revenit la ei de zi cu zi gri de.

M: Lipsa de continuitate - aceasta este legea, atunci când se ocupă cu beton. Continuu nu poate supraviețui, deoarece nu are limite. Conștiința implică modificări, schimbarea urmează schimbarea unui stat vine la un capăt și alta începe. Ceva ce nu are limite, nu poate fi experimentat în sensul convențional al cuvântului. Acesta poate fi doar faptul că, fără cunoștințe, dar putem ști ce nu este. Este cu siguranta nu este tot conținutul conștiinței, care este mereu în mișcare.

Î: În cazul în care proprietatea nu poate fi cunoscut, atunci ce este sensul și scopul punerii sale în aplicare?

M: Punerea în aplicare reală - este de a deveni reale. Și scopul - în beneficiul tuturor ființelor simțitoare.

În: Viața - o mișcare. Imobilitatea - moarte. Ce beneficii poate aduce viață la moarte?

M: Eu vorbesc despre imobiliare, nu imobilitate. Ai devenit un adevărat în autenticitate. Ai devenit o forță care cuprinde toate lucrurile. Și, indiferent de activitatea din afara, mintea ta rămâne profundă și calmă.

Î: Cand ma uit la mintea mea, văd că se schimbă tot timpul, starea de spirit schimba reciproc într-o nesfârșită varietate și vă apar întotdeauna în aceeași starea de spirit de bunăvoință veselă.

M: Moods aparțin minții și nu au nici o valoare. Du-te înăuntru, du-te afară. Nu te mai fascinat de conținutul conștiinței sale. Când ajungeți la cele mai profunde straturi ale adevarata ta fiinta, vei găsi că jocul suprafața minții nu te afectează.

Î: Jocul este mai rămas?

M: O minte liniștită, nu înseamnă o minte moartă.

Î: Conștiința este întotdeauna în mișcare - este un fapt de observație. Real conștiință - această contradicție. Ce este o minte calmă? Este mintea - aceasta nu este la fel ca și conștiința?

M: Nu trebuie să uităm că cuvintele sunt folosite în moduri diferite, în funcție de context. Faptul că conștient nu diferă prea mult de inconștient - ele sunt de fapt unul. starea de veghe diferă de starea de somn profund de prezența unui martor. conștientizarea iluminează o parte a minții noastre, iar această parte devine somnul sau trezirea conștiinței și conștiința de sine pare să martor. De obicei, numai martorul cunoaște conștiința. Sadhana este de a roti primul martor conștient său, și apoi să se în propria-i conștiință. Constiinta de sine - aceasta este yoga.

Î: În cazul în care gradul de conștientizare este omniprezentă, apoi chiar și pe orbi, să realizeze, să poată vedea?

M: Tu sunt confuze percepția senzorială și conștientizare. Jnani se stie ca el este. El este, de asemenea, conștient de corpul său imperfect și minte, lipsit de percepția sens. Dar nu este afectată de prezența sau lipsa acesteia.

Î: Întrebarea mea este mai specific: când un om orb devine Jnani. El se întoarce la viziunea lui sau nu?

M: Dacă ochii și creierul nu sa schimbat, cum se poate vedea el?

Î: Ce este fals - sau cunoștințele mele lumii despre asta?

M: Există un fel de lume în afara cunoștințele? Poți merge dincolo de asta, știi? Ați putea argumenta că există o lume în afara mintea ta, dar va rămâne un concept, nedovedită și de nedovedit. dovada ta este experiența dumneavoastră, și are o valoare numai pentru tine. Cine altcineva poate retrăi experiența dumneavoastră, în cazul în care cealaltă persoană este reală numai în măsura în care este real în experiența ta?

Î: Sunt atât de fără speranță singur?

M: Da - ca persoană. În ființa ta reală, ești totul.

Î: Sunteți o parte a lumii care apare în mintea mea, sau sunt independente?

M: Ce vezi - ta, ceea ce văd - mi. Ei au puține lucruri în comun.

Î: Trebuie să existe un factor comun care ne unește.

M: Pentru a găsi un factor comun, trebuie să renunțe la toată diferența. Numai universal poate fi partajat.

Î: Mi se pare foarte ciudat că, deși vă spun că eu sunt doar un produs al amintirilor lor și foarte limitate, am crea o lume largă și bogată, care conține tot, inclusiv tu și învățătura ta. Mi se pare greu de înțeles cum pot fi create și menținute la această latitudine limitele mele. Poate sa-mi dai tot adevărul, dar trebuie să înțeleagă doar o mică parte din ea.

M: Da, este un fapt - o serie de proiecte întregi limitate, dar nu poate conține întreg. Oricât de mare și completă nu a fost lumea ta, este contradictorie, este de scurtă durată și complet iluzorie.

Î: Poate fi iluzorie, dar este uimitor. Când văd sau aud, atingere, miros sau să încerce să inhaleze gustul, cred sau simt, amintiți-vă și trage în imaginație, eu nu pot ajuta, dar admir creativitatea uimitoare. Mă uit printr-un microscop sau telescop și a vedea minuni, mă duc pe urmele atomului, am auzit șoaptele stelelor. Dacă eu sunt singurul creator de toate acestea, atunci eu sunt cu adevărat Dumnezeu! Dar dacă eu sunt Dumnezeu, de ce mi se pare că eu atât de mic și neajutorat?

M: Tu ești Dumnezeu, dar nu știi.

Î: Dacă eu sunt Dumnezeu, atunci lumea pe care am creat, trebuie să fie prezent.

M: E un adevărat în esență, dar nu și în manifestarea externă. Da- dorințe și temeri, iar viziunea ta va deveni clar imediat, și veți vedea toate lucrurile așa cum sunt. Sau poți spune că satoguna creează lumi tamoguna eclipsând-l, și radzhoguna denaturează.

Î: Asta nu explică nimic, pentru că dacă întreb, ce sunt aceste substratumului, răspunsul este: ceea ce creează - adică pitici - care denaturează. Dar faptul rămâne - ceva de necrezut sa întâmplat cu mine, și eu nu înțeleg ce sa întâmplat, cum și de ce.

M: Ei bine, admirație - o licărire de înțelepciune. Admirați în mod constant și implacabil - un sădhana.

Î: Eu sunt în lume, care nu înțeleg, pentru că mi-e teamă. Toți simt la fel.

M: Ați s-au despărțit de lume, așa că te doare și te sperii. Corectați greșeala lui și să fie liber de frică.

Î: Îmi ceri să renunțe la lume, și vreau să fiu fericit în această lume.

M: Dacă vi se cere imposibilul, care te poate ajuta? Limitat sortite să fie alternativ plăcut și dureros. Dacă sunteți în căutarea pentru adevărata fericire, The nezdruncinat și de neschimbat, trebuie să părăsească lumea cu durere și plăcere în spatele său.

M: respingerea fizică simplă a lumii - este doar un semn de sinceritate, dar sinceritatea nu scutește. Trebuie să existe o înțelegere care vine cu receptivitate atent, căutare și sete de studiu mai profund. Ați lucrat neobosit pentru mântuirea lor de păcat și durere.

M: Asta ia libertatea.

Ponderea pe pagina