Am cautat pe net si am gasit sfatul unuia dintre cele mai cunoscute și pe bună dreptate meritate jurnaliști ai Uniunii Sovietice - Valery Agranovsky.
Valery Agranovskiy - dinastie de scriitori și jurnaliști. Părintele - Abram Agranovskiy, jurnalist la „Izvestia“, fratele mai mare Anatoliy - scriitor, care a fost numit în URSS „a jurnalistului numărul unu.“
Valery Agranovskiy lungă perioadă de timp a lucrat în ziarul „Komsomolskaia Pravda“ și revista „Ogonyok“.
El însuși a spus acest lucru, atribuind aceste cuvinte în profesie, de asemenea: „În această lumină este mai ușor de a pune împreună un grup de oameni decente:. Alegerea este mai bogată“
E interesant. Pentru a înțelege modul în care jurnalismul sa schimbat de atunci, iar ceea ce a fost lăsat neschimbat.
5. colegii de lectură, nu uita cuvintele lui A. C. Pușkin că lucrările ar trebui să fie apreciată în propriile sale legi. Aceasta este lauda sau nu certa pentru ceva care nu este în materialul, și credeți că ar trebui să fie, și pentru ceea ce este.
Dacă, din anumite motive, nu doriți să critice public colegii sincer săraci de lucru pentru a cruța, a pus în gât ego-ul său, atunci nu! Ai două modalități de ieșire din situația: fie-i spună că el nu a citit materialul, și este ușor să te cred, sau înlocuiți performanța publică „spațiere“ în privat. Un coleg va accepta critici, pentru a aprecia actul tău.
9. Încercați cât mai puțin posibil pentru a lăuda materialele care aparțin pen-ul de directori de ziare, chiar și atunci când sunt lăudat. Se face o impresie proastă asupra echipei. Și nu vă faceți griji: cine ar trebui, el va lăuda - va gestiona fără tine! Ca de obicei, managerii înșiși se simt inconfortabil atunci când laudă public subordonați, ei nu vor trebui să pretindeți, dacă vă păstrați tăcerea.
Dar, pentru a critica articolele lor poate fi orice doriți și la fel de mult cât este necesar, desigur, dacă aveți curajul adecvat.
11. Pe de altă parte, indiferent de modul în care au fost cunoscute pentru cititor, voi trăiți ca un om ziar, atâta timp cât de publicare. Doar ultima, publicația de astăzi - cartea unui jurnalist. pauze lungi sunt periculoase, ele sunt lipsite de certitudine, stilou tocit și de a reduce respectul colegilor săi. Nimic nu poate justifica și pentru a compensa tăcerea: activitati de organizare brute în ochii colegilor, sau apariții frecvente la întâlnirile vnutrigazetnyh sau chiar boala dumneavoastră sau absența fizică. Numai cuvântul tipărit poate restabili respectul echipei, dar pentru a restabili imediat, necondiționat, fără pete întunecate. În omologii, cum ar fi profesorii de școală, o memorie scurtă. Dar puternic.
12. Funcționarii din ziare nu le place, nu știu stiloul sau scrie rău. Nu contează ce poziție ai face, amintiți-vă că poziția nu te scutește de obligația de a scrie, și scrie bine.
Și nu doar să ia grijă de - a crea prin crearea de tine.
14. Feriți-vă de roluri jurnalist „vioi“ cu un astfel de ziar infama „ușuratic“ stilou. Îmi amintesc cuvintele lui Gorki: „, împreună cu viteza gândurilor și acțiunilor incluse întotdeauna o atitudine frivolă, superficială, neatent la oameni, la diverse fenomene ale vieții“ „Conceptul de“ volubilitate Și atunci el este „tinerii scriitori noastre sunt specifice“ volubilitate „și graba pe drumul spre glorie, iar acest lucru se datorează neglijenței grave a muncii lor.“
Vă rugăm să nu se grăbesc să faima, și într-o grabă ușor să dor de ea!
16. Efectuați oricare dintre colegi nu a nega ajutorul creativ și sfaturi. Ușor și fără milă pentru a da gândurile lor, „Pearl“ și alte stilou. Amintiți-vă: talent adevărat - generos!
17. Nu deveni un difuzor full-time. Lot și de multe ori vorbind riscuri jurnalist, devaloriza cuvântul lor, colegii vor merge pe un pariu: a efectua sau a nu efectua? Ce aș spune, și că nimeni nu te va atinge. Este necesar să se vorbească pe scurt și numai în cazul, și numai în cazul în care există un gând. Ea a crezut că nu evnuhopodoben.
18. Nu-ți fie frică să scrie în prima persoană. Deși „I“ în materialul și limitează câmpul vizual al jurnalistului, se îngustează, dar funcționează pe credibilitatea, creează un „efect de prezență“, oferă o oportunitate de a-și exprima propriile gânduri și crește responsabilitatea pentru ei. Puteți scrie, și în a treia persoană, dar este „noi“ astăzi - un complet anacronic. „Am arat!“ - lăudat o muscă așezat pe cornul unui bou.
19. Scrie numai ceea ce nu este contrar convingerilor și principiilor tale, cu excepția cazului în care, desigur, sunt. jurnalist lipsit de scrupule își pierde capacitatea de a gândi pentru ei înșiși, și incapacitatea de a gândi conduce la o lipsă de principiu - situația oboyudotupaya. Nu uitați niciodată că ați scris mai înainte; schimbare de poziție, fără o explicație satisfăcătoare, și sinucidere pentru jurnalistul și ziarul, pe care îl reprezintă.
20. Cititorul extraordinar de ascuțite cu deficiențe de vedere. El va observa cu siguranță și eroarea reală, și ortografie, și să citească printre rânduri, și speculații pentru tine asta nu însemna. Cititorul va avea un alt unul - binevoitor, furios, calm, Yechida, rapid temperat, grijuliu, altele - împrăștiate, nobil, vindicativ, mic, generos, și așa mai departe - și un jurnalist! Pentru a satisface toate gusturile, astfel încât să vă rugăm fiecare cititor, în orice caz, nu se adapteze la ea. Rămas în sine, sunteți mai ușor pentru a obține recunoaștere publică, mai degrabă decât să fie împărțită în două și rastraivaytes. Respectul de sine și să aibă respect pentru cititor.
21. Verificați cu atenție e-mail meu, „asistenta“, dacă doriți să păstrați la curent cu evoluția situației. Nu contează ce poziție pe care a deținut nici un jurnalist în ziar, el ar trebui să se un angajat al departamentului de scrisori, în primul rând ia în considerare.
22. În primul răspuns puteți judeca cu ușurință caracterul tuturor e-mail care vine la publicația: cea mai mare parte cititorul este uniformă, deși multe fețe. În corespondență cu el evita cu fermitate așa-numitul „trafaretok“ - stereotip. Câteva cuvinte, dar scrie pe cont propriu. Este important să nu atât de mult pentru cititorul care nu înțelege întotdeauna, în cazul în care „trafaretki“, și în cazul în care o scrisoare personală pentru un jurnalist, dar pentru tine, contactul direct cu cititorul creează un sentiment de suport real, pe care veți avea nevoie de multe ori.
Tu, însă, tinerii jurnaliști, dar cred că adulții sunt capabili să înțeleagă: cuvintele citate mai sus M. Gorki noi astăzi nu trebuie uitat, pentru că scriitorul în orice moment, este suficient un motiv să nu cânte tenor, dar bass-ul. Noi (clasice) lăsate moștenire cu îndrăzneală și decisiv pentru eradicarea de realitate la toate urâciunile și dezavantajele, nu tolerează nemernicie, corupție, trădare, indiferență, cinism. Noi nu trebuie să devină oameni cu privire calm și cu răceală la soarta patriei lor.
Sper că tinerii jurnaliști în studiu totală, această constatare va aduce unele beneficii și conversația mea modestă despre arta. Cu toate acestea, stăpânirea secretele, tehnicile și metodele de lucru, nu poți totul repara pentru totdeauna, dacă tu stai „teoreticienii“.
Nu există nici un profesor mai bun decât experiență.
25. Profesia de jurnalist este că, indiferent de experiențele pe care le avea orice, cu fiecare nouă misiune editorială începe munca de la zero. Ei bine, faptul că, de la sol în sus ca zero! Și astfel ultima mea sfat: fac afaceri. Doar începe, și viața reală vă va spune mult mai mult și mai valoros decât ceea ce auzi de la alții. "