23 jocuri didactice în limba engleză

Jocuri educative - un fel de sesiuni de formare organizate sub formă de jocuri educative care pun în aplicare o serie de principii ale jocului, învățarea activă, și diferă în prezența regulilor structurii activității de joc și a sistemului de evaluare, o metodă de învățare activă fixe.

«Mănâncă - Nu mânca»

„Comestibile - necomestibil.“ Liderul aruncă mingea unui jucător, iar dacă vodyaschy solicită comestibile - mingea trebuie să fie prins în cazul în care necomestibile - nu.

«Snowball»

Jocul este jucat cu cărți. P1 se referă la prima carte, P2 - primul și al doilea, P3 - prima, a doua și a treia.
De exemplu: P1: iepure; P2: iepure-trandafir; P3: iepure-rose-road.

«Ce lipsește»

Pe covorul prevăzute cărți cu cuvintele, copiii sunt numite. Profesorul dă comanda: și elimină 1-2 cărți «Închide ochii!». Atunci dă comanda: și pune întrebarea «Deschide ochii!»: «Ce lipsește» Copiii amintesc cuvintele care lipsesc.

«Pass card»

Copiii stau într-un semicerc, și trimite fiecare alte cărți, numind-o. Numele pre-cuvânt profesor. Pentru a complica sarcina, copiii se pot pronunța. „Am o ...“ / „Am o ... și ...“.

«Ce cuvinte știi?»

Profesorul numește sunet / literă și arată copiilor cât de multe cuvinte care au nevoie să-și amintească. Profesorul întreabă apoi întrebarea: «Ce cuvinte pentru acest sunet / scrisoare știi?». și copiii amintit și se face referire la cuvintele unui sunet / literă predeterminată.
(Jocul poate fi realizată de echipele).

«Blocuri»

Jocul este jucat cu zaruri. Pe fiecare parte a cuvântului cub pentru un anumit sunet. Copiii aruncat zarurile se numește în scădere cuvântul.
(Puteți juca pe echipe, folosind două / trei zaruri.)

«Cuvinte rutier»

Pe covorul expus cărți, una după alta, cu intervale scurte de timp. Copilul urmează „calea“, făcând apel la toți cuvintele.

«Story»

Ei au folosit toate cuvintele pe un anumit sunet. Dintre acestea, ea este de a face povești. Atunci când în istoria cuvântului sunetul - arată copiii din card, și ei îl numesc în cor.
De exemplu: A fost (Rabbit). Și el a avut un minunat (coarda). Nostru (Rabbit) iubit doar pentru a merge prin intermediul lor (coarda) pe lung (drum). Și de-a lungul (drum) a crescut extraordinar de frumoase (trandafiri). În fiecare dimineață, în cazul în care nu au existat (ploaie). nostru (Rabbit) colectate fine (trandafiri) și se referă prietenii tai! Etc.

Copiii stau într-un cerc în fața fiecăreia dintre ele este pus cartela cu cuvântul (îmbrăcăminte / alimente). Unul dintre copii devine TIVE și în detrimentul «unu, doi, trei» merge într-un cerc. Pe ultimul scor vodyaschy se oprește și pune o întrebare jucătorul care este cel mai apropiat de el: «Ce porți» / Jocul se numește cartea dvs. «Ce îți place?»: «Sunt purtarea mea ...» / »Îmi place ... . „Și el devine de conducere.

«Să schimbăm!»

Copiii stau într-un cerc în fața fiecăreia dintre ele este pus cartela cu cuvântul (îmbrăcăminte / alimente). Profesorul oferă copiilor să dea cărțile lor: «Ce porți» și copiii într-un cerc - pe rând răspunde la întrebări. Apoi, profesorul cheamă jucători în perechi și să le invite să facă schimb de locuri: «Lena și Dima, schimba locurile tale! Serghei și Sveta, schimba locurile tale! »Profesorul va oferi din nou pe copii să dea cărțile lor.

«Găsiți casa»

Pe cărțile de covoare descompuse (5-6), la 2-3 cu cuvinte de sunet, și plasat pe placa cu sunete carduri (case) corespunzătoare. Copiii cules un card cu cuvântul, îl numesc și a pus în „casa“ corespunzător, și anume un card cu un sunet la care începe cuvântul.

Pe covorul expus pe partea verso a cartelei cu fața în sus. Copiii alege o carte și numit cuvântul.

«Scrisori de culoare»

Pe foaia descriu sunete / litere în culori diferite. Profesorul dă comanda: «Găsiți galben», copilul devine culoarea scrisoare specificată și o numește.
(Pentru a complica, cu excepția copilului scrisoare poate apela cuvintele care încep cu ea).

«Opposites»

Profesorul solicită cuvântul, iar copiii răspund opus în sens.
(Puteți juca echipe: o echipa solicită cuvântul, iar celelalte preia contrariul în sens).
De exemplu:

Liderul solicită litera și aruncă mingea pentru a juca. El ar trebui să solicite orice cuvânt pe această scrisoare.
Varianta, atunci când mingea este trecut în jurul cercului din mână în mână, și fiecare jucător devine TIVE.

Profesorul spune sunet, și apoi solicită cuvântul. În cazul în care cuvântul este prezent sunet presetat - copiii bate din palme, în cazul în care nu aud - nu.
Pentru a complica sarcina menționată în cuvintele unui anumit sunet, din care sunetul este fie la începutul sau la mijlocul sau la sfârșitul unui cuvânt.
De exemplu: «T»
«T Iger» - copiii bate din palme.
«Ant fugi» - copii stamp picioarele lor.
«Cat» - copii scholkayut limba.

«Este adevărat sau nu?»

Jocul poate fi realizată cu mingea. Liderul aruncă mingea, orice jucător și solicită fraza, pune întrebarea: jucător prinde mingea și răspunde «Este adevărat sau nu?»: «Da, este adevărat». sau «Nu, nu e adevărat». Apoi devine TIVE și aruncă mingea la următorul jucător.
De exemplu:

«Îl vezi?»

Jocul este jucat pe o tablă sau pe podea. Liderul (sau profesor) a pus pe o imagine de bord a obiectului (de exemplu, „mobilier“, tema - o masă), și pune întrebarea: «Ai vedea un tabel?» Ceilalți copii sunt responsabili, privind la bord: «Da, eu fac. (I se vedea un tabel) ». Liderul pune următoarea întrebare, fără a pune imaginea subiect de pe placa:
Copiii întâlni din nou în cor «Ai vedea un scaun?»: «Nu, eu nu (eu nu văd un scaun).». Liderul de lângă imaginea existentă a tabelului pune o imagine de scaun și pune întrebări:
Copiii răspund «Ai vedea un tabel?»: «Da, eu fac (am vedea un tabel).».
Copiii răspund «Ai vedea un scaun?»: «Da, eu fac (eu văd un scaun).». vodyaschy următor din nou, fără să plasați imaginea subiect pe bord, pune întrebarea: «Ai vedea o canapea?» Copii întâlni uita la bord: «Nu, eu nu fac. (Eu nu văd o canapea) ».
În cadrul acestui sistem, jocul continuă, atâta timp cât placa nu apare imaginea de 5-6 elemente. Apoi, poate începe din nou printr-un nou de conducere. Jocul poate avea loc la orice subiect lexicală.

«Miroase ...» «

Jocul este jucat de echipe. Este necesar să se umple cutia de plastic de sub următoarele miroase a filmului (într-o cutie, puteți pune un tampon de bumbac impregnat cu mirosul)

Cafea - zaț de cafea

Mint - extract de mentă

Vanilie - extract de vanilie

Parfum - parfum

Gumă de șters / cauciuc - cauciuc

Oțet - otet

Banana - bucată de banane

Pepper - piper

Scorțișoară - scorțișoară

Lamaie - ulei de lamaie

Membrii echipei unul câte unul încearcă să ghicească mirosul. Câștigătorul este numele echipei mai mult decât numărul de mirosuri.

«Consiliul de cursă»

Pe un panou atașat cartele într-un rând. Copiii împărțit în două echipe. Liderul numește unul dintre cărțile care sunt atașate la bord. Primii doi copii din fiecare echipă a alerga la bord și atinge cărțile. În cazul în care cardul este valabil - echipa primeste un punct. Etc.

«Ce vezi?“»

Pregătiți un card cu o mică gaură în mijloc. Acoperiți acest card cu un cuvânt de imagine, și conducând deschiderea imaginii, pentru a oferi copiilor posibilitatea de a răspunde la întrebarea: „Ce este“

«Soapte chineze»

Aranjați cărțile de pe masă. Copiii împărțit în două echipe. Primii participanți de comenzi adecvate pentru conducere, precum și instrucțiunile de soapte: «Dă-mi păpușa, te rog / Pune masina pe masă / etc.» copiii reveni la echipele lor și șoptește dă instrucțiuni următorul jucător din lanțul. Atunci când instrucțiunea ajunge la ultimul jucător al echipei, el ar trebui, cât mai curând posibil, să-l îndeplinească. Dacă dreptul de făcut - echipa devine un punct.

«Mina ea»

Alege unul dintre copii de conducere. Leading arată una dintre cărțile, el ar trebui să-și amintească. Carduri plasate pe tablă. Ceilalți copii întrebat de conducere întrebare: «Este o ...?» Ce vodyaschy răspunde: «Nu, nu este o ...» - în cazul în care cardul nu este ghicit, și «Da, este o ...» - în cazul în care cardul este ghicit bine!

«Crouching joc»

Pune copiii în două sau trei rânduri (în funcție de numărul de copii, liniile pot fi de patru sau cinci). Fiecare echipa este dat o anumită carte / cuvânt. Profesor spune într-un mod haotic de exprimare, iar în cazul în care cuvântul este una dintre echipele - această echipă trebuie să stea jos. Când cuvintele nu fac parte din niciuna dintre echipe - ele rămân în picioare.

«Repetați dacă este adevărat»

Pe placa de a plasa 5-6 cărți. Referindu-se la una dintre cărțile, profesorul o numește și descrie 2-3 propoziții. În cazul în care profesorul se spune corect - copiii se repetă, dacă nu - tăcere (dreapta - ridica pe mâini / clap / spune: «Da» etc.).

articole similare