1 Ce este comunicarea sunt două abordări de comunicare

1 Ce este comunicarea? Două moduri de abordare a comunicării

Comunicarea Cuvântul provine din limba latină. communico = faci generală, se leagă, comunic. În conformitate cu comunicarea în societatea umană implică comunicare (aproape un sinonim pentru toate limbile cu excepția română), schimbul de idei, cunoștințe, emoțiile, modele de comportament, etc. Imediat trebuie remarcat faptul că cuvântul „schimb“ în acest caz, este o metaforă evidentă. De fapt, dacă facem schimb de idei, facem schimb de cuvinte, etc. Eu nu sunt lipsiți de cuvintele lor, și însoțitorul meu - lui, ne-am îmbogăți reciproc ideile unui alt interlocutor. Mai corect (în conformitate cu forma internă a termenului) pentru a vorbi despre ceea ce vrem sa impartasim idei, de a împărtăși cu cineva sentimentele lor, etc. (Miercuri Ing. Exchange și cota).

În paradigma mecanicistă în cadrul procesului de comunicare unidirecțional înțeles de codificare și de transmitere a informațiilor de la primirea și destinatar sursa de informații a mesajului. Comunicarea de abordare activitate este înțeleasă ca o activitate comună a participanților de comunicare (comunicatori), în cursul căreia produse totale (până la o anumită limită) în vederea lucrurilor și a acțiunilor cu ei.

Mai în detaliu diferitele modele de comunicare va lua în considerare mai târziu, dar acum observăm diferențe semnificative între cele două abordări. Pentru abordarea mecanicistă se caracterizează prin luarea în considerare a omului ca un mecanism (mecanism = „jucării filozofia Clockwork“), ale căror acțiuni pot fi descrise de anumite reguli finale, mediul de comunicare externă context, este privit ca o tulburare de zgomot. Pentru o altă abordare, caracterizată prin continuitatea procedurală în funcție de context. În general, acesta din urmă abordare este mai apropiată de realitatea vieții și mai umanistă. În același timp, pentru unele aplicații, aplicații ale teoriei comunicării nu este dăunător pentru a folosi metafore mecaniciste (schimb de informații), fără a uita despre convenționalitatea termenului.

articole similare