034-cositorire PCB aliaj trandafir

Coroda și de compensare a PCB de toner trebuie să fie cositorire. Acest lucru trebuie făcut pentru a preveni piese de cupru oxidate. Pe pista nu poate fi oxidat orice lipire normală - lipire nu se va lipi. Un alt motiv - pentru a îmbunătăți calitatea pieselor.
LUT nu este în măsură să ofere o calitate perfectă a pistei. Având în vedere faptul că tonerul nu cade destul de strans - in timpul corodare poate etch piese. Ca rezultat, lumenului găurile vizibile în stratul de cupru. Acest lucru este valabil mai ales cu placa gravată cu un strat subțire de cupru. Ei bine, un alt motiv - bord conserve devine mai atractivă vizual (pentru a deveni o placere de a lucra cu ea :)).

Staniu bord poate fi lipire convențional folosind un fier de lipit. Pentru aceasta trebuie să înțepe lipit folie de împletit și introducând panglica de lipire trasee de mers pe jos de bord după umezirea fluxului (alcool colofoniu, de exemplu). O astfel de metodă are mai multe dezavantaje: o piesă din nou supraîncălzi; strat neuniform se obține (critică atunci când se utilizează componente SMD); apariția unei astfel de bord este slabă.

O alternativă este din aliaj de staniu Rose. din metal Rose - este un aliaj de diferite metale (25% staniu / 25% Plumb / Bismut 50%), al cărui punct de topire este doar 94 ° C Rose topi aliaj în apă clocotită. Asta e vom plăti staniu noastre.

Să începem cu materiale.

Vom avea nevoie de aliaj Rose. Acesta poate fi găsit la Radio Shack, la radio sau pentru a comanda pe internet (eu nu fac). Cumpara o mulțime de nu este necesar - este uzat economic (grame din aliaj 50ti vor fi suficiente pentru o lungă perioadă de timp). În continuare nevoie de un pic de alimente acid citric, acesta va acționa ca un degresant-flux.

Dintre instrumentele necesare:

PCB Piece nefolgirovannogo (despre mărimea taxei noastre) și o spatulă de cauciuc. spatulă de cauciuc bord noi staniu. sunete ciudate? Dar este convenabil! Spatulă au nevoie de un pic de tăiere pentru a face mai mici - atât de convenabil.

Cum ar trebui aliajul de staniu PCB Rose.

1 Se toarnă apă într-un email sau un recipient de aluminiu. Partea de jos a rezervorului trebuie să fie plană. Se toarnă lingurița de acid citric. Noi aducem apa la fiert.

2 Următorul arunca bucată mică a aliajului în apă. Nu ai nevoie de mult - doar un singur Tabletka :). Ne așteptăm să se topească.

3 După topit taxa aliaj arunca. bord Track, sub influența acidului citric va transforma roz și aliaj ușor lipi la ele. Dacă aveți nevoie de o spatulă „pătare“ piese din aliaj de pe ambele părți ale consiliului. Ia-o pereche de pensete sau ceva pentru a face mai ușor de a transforma placa.

4 Apoi, trebuie să pună o placă sub o bucată de PCB, fără folie și cu grijă cu o spatulă „curata“ excesul de aliaj cu piese. Fără a fost eliminat de pe substrat aliajul PCB va adera la stratul inferior (în cazul în care un singur substrat bord față și nu poate pune).

5 scoateți cartela, se spală cu apă, ștergeți cu o batistă - asta e!

În cele din urmă - o comparație a piese „transmisie“ înainte și după cositorire.

Se poate observa că după piesele de lipire au devenit mult mai bine, „găuri“, devin mai puțin.
estetica îmbunătățită a consiliului, lipire pe ea va fi o plăcere.

P.S.
O altă utilizare pentru metale placi de cositorire Wood. Dar eu nu recomandăm să-l utilizați. În primul rând punctul de topire sub acesta, și în al doilea rând, este dăunător.

(Vizitat 9450 ori, 1 vizite azi)

Mesaj de navigare

@ Toxa12345
Și cum te ludite? De asemenea, în apă sau un fier de lipit cu punct de fierbere? Detaliu, te rog, dacă poți. Și apoi am 0 în ea și a decis să facă prima plată

@ Toxa12345
Și cum te ludite? De asemenea, în apă sau un fier de lipit cu punct de fierbere? Detaliu, te rog, dacă poți. Și apoi am 0 în ea și a decis să facă prima plată.

P.S. Nu s-a putut găsi butonul de înregistrare, ca urmare a mână cu ciocanul wp-login.php? action = înregistrare și numai apoi mai târziu, în locul greu de definit în partea de jos a ferăstrăului dreapta. Poate ar trebui să facem un buton de înregistrare în sus?

Tot ce am de gând să încerc această staniu (deja un borcan cu el sub masă standuri), dar nu a găsit timp. Conform comentarii zona de suprafață nu foarte suficient de mare. Sau nu este.

În ceea ce privește Anul - poate ai dreptate - gândesc la asta.

Urmărind ceea ce se înțelege printr-o suprafață mare. În cazul în care scara industrială bord ștampila, cursul va fi soluție epuizate rapid.
Și astfel, un borcan (100 ml, este în valoare, avem aproximativ 100 de ruble.) Ar trebui să fie suficiente pentru 50 dm mp, în funcție de producător. În orice caz, nu am terminat încă primul, dat fiind faptul că nu folosesc deșeuri (nou) numai pentru ocazii speciale, atunci când aveți nevoie pentru a obține rezultatul perfect. Pentru orice utilizare nonsens de deșeuri (durează de 3 ori, poate fi mai mult, dar atunci trebuie să aștepte mai mult, iar rezultatul este deja mai rău).
P.S. În ceea ce privește corodarea, cât și pentru utilizarea cositorire compresor de aer pentru pești de acvariu =) Este în valoare de doar $ 5 pe orice magazin pentru animale de companie, dar simplifică foarte mult sarcina nu are nevoie să facă nimic pentru a freca-muta-cale. Excelent agită și se amestecă. Singurul lucru pe care am să clorură ferică și staniu a cumpărat un tub diferit de compresorul ($ 1), deoarece pe ele rămâne un pic de substanță.

@Serebriakov
Oh, am uitat. Compresor creează un spray puternic, așa că, dacă nu doriți să clorură ferică ajunge în ochi (nu l-au încercat, dar cred că va fi dureros și dăunătoare), utilizarea închis feluri de mâncare! Eu folosesc un recipient de plastic pentru alimente din supermarket cu găuri prodellannymi pentru tuburi.

site-ul SUPER. Vă mulțumesc zi de zi a afla mai multe și mai mult.

articole similare