La ce vârstă ar trebui să înceapă să-i familiarizeze copilul cu regulile de circulație și să explice cum să se comporte pe drum? Cred că cu cât mai repede - cu atât mai bine! Când stau la intersecția cu fiica de pietoni de ani, în brațe, am șoptesc la ureche, că acum lumina verde, mergem. Și în timp ce roșu - este necesar să se aștepte până când toate aparatul se va deplasa. Fiul meu cel mai vechi (6 ani), vă puteți trezi în noapte și ne întrebăm ce se înțelege prin semafoare, și el ottarabanil de inima: „roșu - stativ, galben - pregăti, verde - du-te!“.
În seara înainte de a merge la culcare, în loc de cărți obișnuite pot spune copilului o poveste despre trei ochi drum asistent - semafoare, care ajută atât pietoni și șoferi. Păstrează comanda pe drum și fără cuvinte - prin intermediul unor semnale luminoase „spune el,“ Când aparatul poate trece și pietoni - să treacă strada.
“... Știi, de ce a fost ales culorile semaforului? Rosu este culoarea de pericol. Este zi vizibil și noapte, în ploaie și ceață. Nu foc accidental motoarele toate țările vopsite în roșu. Ei avertizează ceilalți participanți despre pericolul traficului, și le cere să renunțe la drum. Această lumină roșie interzice mișcarea. El pare să spună: „Stop! ! Calea este închisă, „verde este foarte diferit de roșu; acestea nu pot fi confundate. Prin urmare, lumina verde, în contrast cu roșu, nu interzice, dar permite mișcarea. El pare să spună: „Calea este deschisă! Simțiți-vă liber pentru a merge!“.
Intre „ochi“ roșii și verzi ale unui semafor pune un alt - galben. El îndeamnă șoferii și pietonii să fie atent, ca și în cazul în care să le spună: „Atenție! Mișcarea va fi în curând permise sau interzise. "
Acest set de semafoare în orașe cu trei ferestre în care se aprinde lumina roșie, apoi galben, apoi verde. "
În 2-3 ani, de multe ori la copii, iubirea vine la creativitate. Clay, vopsea, creioane colorate, meșteșugurile din conuri și ghinde, ghirlande de hârtie și de aplicații de curs. La vârsta de 2 ani, fiul meu iubit mai mult decât orice pentru a face aplicații diferite. Am eboșe de hârtie colorată tăiate pre, iar apoi împreună le-am lipit pe carton pe imagine eșantion. Astfel, este posibil să se facă meserii - lumina de trafic. Acest lucru este ideal pentru auto-creație - simplu, ușor, ușor de înțeles. Copiii destul pot fi preparate în avans 3 felii de hârtie roșie, verde și galben. Și pentru a da sarcina de a lipi semnalele în ordinea corectă pe imagine. Copiii mai mari pot fi rugați să deseneze cercuri de (cerc pe hârtie, un vas mic sau sticlă), se taie și pastă. O astfel de carton svetoforchikov poate face semne de carte pentru cărți, cărți. Și dacă combini modelele aplicei sau etichetele de drum, masini, pietoni, clădiri - veți obține o pictură murală frumoasă, care poate decora pereții pepinieră.
Încurajați copilul să joace un joc de „Pe drum“, dupa ce aminteste el, un înțeles semnal de trafic. În primul rând, ca lider acționează mama - la rândul său, ridică-self-made carte de carton cu semnale - galben, verde, roșu. Un copil cu o exploatație roată de jucărie funcționează în conformitate cu semnalul prezentat - „călătorește“ prin camera sau trece pietoni. Apoi, mama și copilul schimba rolurile.
Alte carte despre regulile de drum
Din fericire, acum în librării mare selecție de cărți de formare și de dezvoltare, în cazul în care diverse forme descrie regulile de drum. Poezii, benzi desenate, povestiri despre animale, copii, eroi de desene animate de azi. cărți interactive cu sarcini și autocolante, cărți de colorat și cărți-jucării. Mama se poate găsi cu ușurință carte despre cum să se comporte pe drum, care va satisface chiar și cititorii tineri cele mai exigente.
Joaca un joc de bord
Cärti jocuri de masă, „Action“, Lotto - alegerea este suficient de mare. Alege ceva care va fi interesant pentru copilul dumneavoastră și să petreacă timp cu beneficii!
De ce am nevoie să-i spun copilului tau despre regulile de drum? Copiii iubesc regulile, regulamentele și ordine. Acest adolescenti rebeli nu le place atunci când sunt învățați să trăiască, și copii mici - ascultători mai recunoscător și atent. Ei sunt fericiți să asculte și să memoreze reguli diferite și să le urmeze.