7 răspândite mituri despre accident vascular cerebral

În urmă cu doi ani, soțul meu Grady a suferit un accident vascular cerebral masiv. Nu era prea vechi (în momentul în care a fost de 59 de ani) și sănătatea lor prea, nu sa plâns. El a avut, cu toate acestea, câteva kilograme excesului de greutate, dar el nu a fum, și istoria familiei sale nu a ajutat să înțelegem de ce sa întâmplat.

Din fericire, soțul meu a supraviețuit (deși pentru ceva timp situația a fost critică) este tot mai bine, și, deși există încă unele simptome de accident vascular cerebral, este in fiecare zi - chiar și doi ani mai târziu.

Numărul de Afirmatie 1. accident vascular cerebral afectează numai persoanele în vârstă

Deși majoritatea accidente vasculare cerebrale apar la persoanele de peste 65 de ani, o treime dintre ei se întâmplă cu pacienții mai tineri (la fel ca în cazul soțului meu, Grady). Mai mult decât atât, numărul de accidente vasculare cerebrale în rândul tinerilor este în creștere, iar această tendință se datorează în mare parte prevalența obezității. Strokes la persoanele de orice vârstă pot fi, de asemenea, cauzate de defecte congenitale ale inimii, pe care pacienții nu au știut nimic înainte.

№ 2. Inducerea în eroare există doar un singur tip de accident vascular cerebral

De fapt, există două tipuri principale de accident vascular cerebral. Aproximativ 85% din accidente vasculare cerebrale ischemice. Astfel de un accident vascular cerebral rezultate de la blocarea vaselor de sânge care alimentează cu sânge a creierului. Un alt tip de accident vascular cerebral - sangerare, care apare, de obicei ca urmare a unei hemoragii cerebrale la ruperea unui vas de sânge. Factorii de risc pentru ambele tipuri de accident vascular cerebral sunt similare între ele, dar metodele de tratament sunt foarte diferite. După ce soțul meu a avut un accident vascular cerebral hemoragic, el a spus: „M-am simțit ca și cum cineva ar fi vărsat cafea fierbinte în creierul meu.“

Numărul Afirmatie 3. Nu există nimic care ar putea preveni un accident vascular cerebral

„De fapt, aproximativ 80% din accidente vasculare cerebrale pot fi prevenite prin abordarea factorilor de risc care stau la baza - obezitate, hipertensiune arteriala, colesterol crescute,“ - a spus MD Bredli Uayt, profesor asistent of Neuroscience si terapeutica experimentale la Colegiul Medical din Texas Science Center. - „Toți acești factori de risc pot fi reduse sau chiar tratate cu succes“, - a adăugat el. Probabilitatea de accident vascular cerebral poate fi, de asemenea, redus foarte mult prin exerciții fizice speciale, un tratament adecvat al diabetului zaharat, si abstinenta de la alcool.

Numărul Afirmatie 4. Simptomele de accident vascular cerebral este întotdeauna destul de greu

„Simptomele unui accident vascular cerebral, în unele cazuri, la fel de subtire ca amețeli,“ - a spus dr alb, care, de asemenea, funcționează ca un neurochirurg la Institutul Texas a creierului si a maduvei spinarii. Cel mai adesea se manifestă ca un accident vascular cerebral de paralizie de o parte a feței, slăbiciune de o parte a corpului și incalcita, tulburări de vorbire. In plus, simptomele accident vascular cerebral poate semăna uneori simptomele unui atac de cord - atât femei cât și bărbați. La femei, există și alte simptome - de exemplu, sughițuri, care este rar la bărbați.

Numărul Afirmatie 5. Simptomele vor disparea de la sine, trebuie doar să așteptați un pic

Încrederea că apariția simptomelor de accident vascular cerebral poate pur și simplu să așteptați sau să doarmă - una dintre cele mai mari greseli pe care le puteți evita. De fapt, o astfel de poziție pasivă poate ucide pur și simplu pacient. „Este important nu numai să-l recunoască - ca simptome ale unui accident vascular cerebral, dar, de asemenea, timp pentru a lua toate măsurile necesare“ - a avertizat Dr. White. - „În nici un caz nu poate ignora ceea ce se numește un AIT - atac ischemic tranzitor (sau mini-accident vascular cerebral). Simptomele de AIT - dificultate la mersul pe jos, probleme cu vederea (care afectează unul sau ambii ochi), amețeli, senzație de amorțeală și / sau slăbiciune pe o parte a corpului. atac ischemic poate ajunge de fapt, într-o perioadă relativ scurtă de timp, și cu toate că, în sine, nu poate provoca daune grave, dar dovezile sunt direct pe probabilitatea de accident vascular cerebral, este predecesorul său. „Luăm foarte în serios TIA“ - a spus dr White.

Numărul Afirmatie 6. Dacă nu reușesc să recupereze rapid după un accident vascular cerebral, oamenii vor fi condamnați la dizabilități pe toată durata vieții

După ce, la un moment dat oamenii au crezut că starea de accident vascular cerebral îmbunătățit după șase luni. Din fericire, acest punct de vedere a fost de departe în trecut. „După un accident vascular cerebral pe care nu ar trebui să oprească procesul de vindecare, aveți nevoie pentru a îmbunătăți în mod constant - este necesar pentru a restabili functia creierului,“ - a spus dr White. E soțul meu, Grady au trecut doi ani de la accident vascular cerebral din cauza ocupării forței de muncă permanente au existat îmbunătățiri semnificative. El a revenit și abilitățile motorii și de vorbire. Cu toate acestea, acest lucru este - un loc de muncă foarte ușor. Din fericire pentru mine, Grady se realizează pe deplin și este în „lumea reală“, iar restul se face corect terapie. „În ceea ce privește recuperarea completă a acestui om nu am cea mai mică îndoială. El a fost activ și este de a face tot ceea ce este necesar pentru a recupera „, - a spus dr White.

Numărul Afirmatie 7. În cazul în care o persoană nu este în măsură să livreze la spital în termen de 3 ore, nimic medicii nu pot să-l ajute

Zece ani în urmă, experții au crezut că-subțierea sângelui medicament cunoscut sub numele de tPA (activatorul tisular al plasminogenului), care se administrează persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral, ajută doar timp de trei ore după accident vascular cerebral acut. Astăzi, această „fereastră de timp“ este extins la fel de mult de opt ore. „Cu toate acestea,“ - a spus Dr. White - „inca suna foarte plauzibil cu cât mai repede te TPA. - cu atât mai bine“ Trebuie avut în vedere că introducerea de droguri tPA nu ajuta la accident vascular cerebral hemoragic și, în unele cazuri, poate chiar agrava sângerarea.

Amanda Gardner, Sănătate News

articole similare