7 Cea mai importantă omisiune de lucruri pe care regret înainte de a muri

Ia act de un voluntar care lucrează într-un azil de bătrâni, vă va uimi profund. Verificați-i, în timp ce există timp pentru a prinde din urmă, și bătrânețea nu regret anii pierduți.

Deci, ceea ce, în propriile lor cuvinte, îmi pare rău pentru persoanele în vârstă, la sfârșitul vieții?

Ceea ce nu este dat naștere la mai mulți copii

„Știi, acum îmi pare rău că nu am îndrăznit să dea fiica noastră un frate sau o soră. Locuiam cu părinții lor, a fost de cinci dintre noi într-o singură cameră într-un apartament comunale. În cazul în care am avut un alt copil? Fiica și ea a dormit pe paturi pliante în loc de trunchi, în colțul camerei, deoarece pentru un pat nu a existat nici o cameră. Chiar atunci soțul ei la locul de muncă un apartament izolat, și cu timpul luat deja al doilea apartament - un pic mai mult. Dar era prea târziu pentru a da naștere, vârsta nu este. "

„Acum, eu tot mă întreb: de ce nu a îndrăznit chiar să dea naștere? La urma urmei, ea ar fi putut fi nimic. Soț bun, greu de lucru, „zid de piatră“. A existat muncă, școală, grădinițe, diverse cercuri ... Ar putea toți în picioare, să crească, să facă o viață. Noi doar trăi ca toți ceilalți. Oamenii au doar un singur copil, și am lăsa o singură voință. "

„Asta arata ca un om cu un catelus alăptat, a jucat, și a știut că a fost sentimentele tatalui sau nu sunt irosite. Că el și zece ar fi în stare să iubească, și doar i-am dat o ... "

Că familia petrece prea mult timp de lucru și nu

„Am fost un magazioner. Lucrul nervos - dacă ați găsit dintr-o dată ce un deficit, eu sunt de vină, o dată instanța de judecată și închisoare. Și acum mă întreb: de ce sa de lucru acolo? Soțul ei este bine meritată. Dar apoi totul a lucrat, și a trebuit să lucrez. "

„În laboratorul de chimie am lucrat timp de treizeci de ani. Toate de sănătate stricat acolo. Până la vârsta de cincizeci de ani, am probleme cu stomacul bolnav de ginecologie, și a pierdut toți dinții. Și pentru ce? Pentru pensia de trei mii de ruble, care chiar și pe medicamente nu este suficient. "

De multe ori, la o vârstă înaintată, privind înapoi la acei ani, mulți oameni nu pot înțelege de ce, atunci, asa ca acest loc de muncă - nu de multe ori de prestigiu, nu calificați, prost plătite și, în cele din urmă, plictisitor.

Cu puțin călătorit

Foarte adesea, cele mai frumoase amintiri ale persoanelor în vârstă cred excursii, drumeții și de călătorie.

„Îmi amintesc o dată, când au fost elevi, ne-am dus la Lacul Baikal. Cum a făcut-o frumos! frumusete Just nepământeană! "

„Am odihnit pentru o lună de pe navă, care a navigat pe Volga la Astrahan. A fost cea mai adevarata fericire! Noi insorit, înotat, a vizitat excursii în locuri istorice. Fotografii de când am încă mai păstrează! "

„După ce ne-am decis să-și petreacă un weekend în Leningrad. apoi am avut masina - „Volga“ douăzeci și unu. Șapte drumuri - și în dimineața am avut micul dejun în Peterhof, uita la Golful Finlandei. Apoi ne întoarcem la toate izvoarele. "

Am cumpărat o mulțime de lucruri inutile

„Avem în serviciul de dulap cină porțelan german pentru doisprezece oameni, vezi? Dar el niciodată nu o dată noi nu veni la îndemână. Și let'll ieși din cupa și în cele din urmă să bea din cana lui de ceai! Și alege cele mai frumoase prize pentru gem. "

„Pentru a obține aceste lucruri, a trebuit să meargă literalmente nebun: să încerce să cumpere ... Dar ei au adus doar neplăceri în loc de a face viața mai confortabilă. Asta e ceea ce am nevoie pentru a cumpăra lustruit „perete“? A fost necesar să cumpere cele mai simple de panouri, cioplite ale cabinetului, dar copiii ar putea urca și pe ea, și trage, și să se joace! "

„Pentru a cumpăra cizme finlandeze, a trebuit să plătească întregul salariu. Și apoi o lună pentru a mânca un cartof, bun, bunica mea a adus din sat. Deci, de ce? Ar deveni mine este mai respectat sau mai bine trata mine, doar pentru că am cizme finlandeze? Nu, dar nu este la fel ca toți ceilalți ".

Care plătesc prea puțin timp pentru a comunica cu copii, părinți și prieteni

„Cum vrei chiar acum și vezi mama vorbesc cu ea, îmbrățișare, sărut! Și este deja douăzeci de ani acolo. Sunt sigur că, atunci când am plecat, fiica mea este prea lung pentru mine, așa cum ea mi va fi dor. Dar ea atât de rar vine la mine, deoarece este de a explica? "

„Când am dat naștere la Sasha, două luni mai târziu, i-am dat într-o iesle. Apoi au fost acolo: o grădiniță, o școală cu prodlenki, de vară tabere de pionieri ... Și odată ce sa întors acasă și a dat seama că trăiesc cu mine este absolut un străin care nu este familiar pentru mine cincisprezece ani de tineri ".

Cu foarte puțin studiată

„Am citit un pic carte. Tot timpul cazului, dar cazul. Vezi ce avem o bibliotecă mare, și, de fapt, cele mai multe dintre aceste cărți, eu chiar nu am deschis niciodată. Nu știu ce e sub plapumă ".

Ceea ce nu a căutat să găsească credință, nu erau interesați de problemele spirituale

„Știi, am întotdeauna ceva să sperie credincioși. Mai ales, am fost speriat ideea că ei învață în secret mi credința copiilor mei, spune-le că Dumnezeu este. Deși copiii mei și botezați, dar vorbesc despre Dumnezeu nu am avut, dar înțelegeți - toți ar putea fi. Și acum am dat seama că viața era, mai precis, în viața credincioșilor lor a fost întotdeauna ceva important, că și așa a trecut prin mine ".

articole similare