Orice om modern are norocul de a asculta la radio oriunde și oricând. Pentru că noi îl iubim. Și tot o știm? Pentru tine, am compilat câteva fapte interesante despre deja familiar pentru noi miracolul tehnic al profesorului Aleksandr Popov.

1. Care este prima dată la radio?

2. Bacteriile folosesc undele radio?
3. Hackerii și de radio
Cuvântul „hacker“ a apărut datorită radio. Așa că am sunat oameni care au fost cunoscuți pentru cracarea parole la radio secrete.

4. Radio despre revoluția

5.Radio prelungi durata de viață a Turnului Eiffel
Turnul Eiffel a fost direct legată de radio. A fost construit pentru anul 1889 Târgul lume după 20 de ani de planificare pentru a demonta. Dar, odată cu apariția de radio, cel mai înalt turn din Paris, a început să instaleze antena, ea a salvat celebra clădire, care este acum semnul distinctiv al Franței.

6.Gde oameni asculta la radio?
73% dintre oameni din Statele Unite și din România preferă să asculte radioul în mașină.
46% dintre oameni asculta la radio în bucătărie.
În 23% dintre americani au un radio în baie.

7. Radio asculta, chiar și zeii
În 1966, Dzhon Lennon a declarat ca grupul The Beatles mai popular decât Isus Hristos. KLUE mic post de radio Texas, perturbate o astfel de declarație, a avut loc un miting arderea publică a unui anumit grup de înregistrări. A doua zi, clădirea gării a fost lovit de fulger, tot echipamentul a fost distrus, crainicul a leșinat.

8. limbi rare - baza radioshifra fiabile
În secolul al XX-lea, americanii au fost folosite ca operatori de radio din diferite triburi indiene. Oamenii care nu sunt familiarizați cu aceste limbaje rare, pentru a descifra o telegramă a fost extrem de dificil. În timpul experienței al doilea război mondial a fost doar ceea ce am nevoie. Americani pentru a cripta mesaje secrete de radio folosind limba bască, deoarece nu a fost foarte frecvente în Europa. Nici germanii, nici japonezii, mesajele de interceptare, nu a putut descifra textele.