29 cele mai interesante fapte despre fluturi

Fluturi. Ce este această creație frumoasă! Ei bine, probabil, cu excepția varză. Așa cum îmi amintesc, eu nu le place în grădina mea :-) Cred că toată lumea știe arată ca un fluture, sau întâlnit vreodată cu acest teribil fiara Mulți oameni la fluturi menționează, amintiți-vă filmul „The Butterfly Effect“, dar vorbim despre filmele seara Deși nu vom :-) fluture și film a moștenit.
Toate pozele fabuloase din acest post au fost luate de fotograf Caroline. Ei bine, să nu trageți coada pisicii și trece la fapte despre fluturi, s-ar putea să nu știți:
- Fluturi - și fluturi - aparțin ordinului Leptidoptera. derivat din Lepidoptera termenul grecesc
- Fluturi gust de alimente în timp ce în picioare pe ea. Acest lucru se datorează faptului că de senzori gustul lor se află în picioare.
- Cel mai mic fluture din lume este molia - Atsetozeii Redikulezy din Anglia și din Insulele Canare. anvergura aripilor lor este de aproximativ 2 mm, aceeași lungime a trunchiului.
- Fluturele de sex feminin poate depune mai mult de 1.000 de ouă, în ciuda faptului că viața lor este scurtă.
- Fluturi și insecte au scheletele pe partea exterioară a corpului, numit exoschelet. Aceasta protejează insecte și păstrează apa în interiorul corpului, astfel încât acestea să nu se usuce.
- Dacă credeți că fluturele fugare încet din floare în floare, te înșeli! Viteza maximă care poate ajunge la Butterfly - 12 mile pe oră. Calcule: 1 mile = 1609,344 m, adică * 1609,344 12/60 * 60 = 5.36448 m / sec. (!).
- Fluturi pot vedea culorile roșu, verde și galben.
- Femelele de fluturi, de obicei, trăiesc mai mult și mai mult, decât bărbații de fluturi. Decât că și oamenii par ;-)
- Fluturi nu aud, dar ele pot simți vibrația, care funcționează cel mai bine atunci când aveți nevoie pentru a scăpa de prădători.
- Doar Totenkopf molia uliu (Atropos Acherontia) are un organ special al „discurs“, situat în gât. Acest fluture cu anxietate sau un sentiment de pericol și poate suna strident.
- Unele specii de fluturi, ca amiralul roșu, preferă să se hrănească cu putrezire fructe și gunoi de grajd!
- Interesant cadou primit lui Kim Ir Sen de ziua lui 80 de ani. soldați și ofițeri săi au dat tabloul „Credința altruistă soldatului.“ care este realizat din aripi 4500000. fluture.
- În timp ce în Europa, se bucură de frumusețea de fluturi, în Est - China, America de Sud și India, lor perfect pregătit și fericit să mănânce.
- Fluturi cântărește ceva de genul două petale de trandafiri.
- Fluturii sunt al doilea cel mai mare grup de polenizatori, primul loc este ocupat de albine.
- Unii fluturi comunică între ele prin intermediul unor sunete, dar majoritatea molii de sex feminin eliberează feromoni în aer. De exemplu, molii Imperial are un sens foarte simț al mirosului, care masculii pot mirosi femela la o distanță de peste 11 km împotriva Oamenii de stiinta eoliene au descoperit ca mirosul face o substanta speciala (!) - attraktat. prin care se distinge de sex feminin într-o cantitate foarte mică = 0,0001 mg.
- Fluturi pot mirosi cu antene lor.
- Fluturi respira prin țeavă structură complicată (așa numitele tracheoles și trahee) și pungi de aer. Oxigenul este tras în organism prin găurile din stomacul lor - spiracles.
- Japonezii cred că un fluture găsit la domiciliu - din fericire. La ceremonia de nunta a participanților japonezi au necesitat două fluture de hârtie, se crede că ei vor aduce fericirea tineri casatoriti.
- Unii fluturi nu mănâncă niciodată, deoarece acestea nu au o gură. Ei trăiesc pe energia care le-au acumulat ca o omidă.
- Cele mai multe fluturi sunt modele destul de frumoase și diverse pe aripi. Aceste modele sunt concepute pentru a masca astfel încât prădători, cum ar fi păsările, nu se pot înțelege în cazul în care fluturii se ascund.
- În fluturele epoca paleolitică a fost unul dintre insecte, reprezentand zeita a „Marii Mame“.
- Fluturi au ochi complexe, fiecare ochi este compus din aproximativ 6000 de piese mici numite lentile.
- Prezent printre fluturi, ca o excepție, și prădători, de exemplu, Calyptra eustrigata. care trăiesc din India în Malaezia. Aceste fluturi se hrănesc cu sângele animalelor prin perforarea trompa lor ascuțite acoperă, de asemenea, femelele se hrănesc cu sucul de fructe și plante
- În Roma antica a crezut fluturi flori, care rupea vântul. Fluturi au numit «feralis» - «sălbatic“, și a crezut că acestea ar putea prevesti război
- Antarctica este singurul continent pe care s-au găsit lepidoptere.
- Budiștii sunt tratate în raport cu fluturi, pentru că este un fluture numit Buddha cu predica sa.
- Cea mai mare molie din lume - Attacus Altas. Mai mult de 30 cm, durata de aripile sale, astfel încât este adesea confundat cu o pasăre.
- Neutru fluture habitat este tropical, dar există încă fluture arctic. Ele sunt familiară în aparență, ei nu au aripi luminoase și albicioasă sau aproape transparent, cum ar fi sticla. Real polyarnitsami fi în siguranță numit fluturi care trăiesc pe insula Regina Elisabeta - Canada - 750 de kilometri de Polul Nord.
ps Inspirat de un articol interesant. (În limba engleză).
Se tipuri pavlinoglazok de fluturi sunt printre cei care sunt lipsiți de plăcerea de a mânca, iar reprezentantul cel mai proeminent este Attacus Atlas. 6 luni de așteptare, atunci când se naște fluture. Născut individ destul de mare de o femeie de aproximativ 30 cm, pe măsurătorile mele =)))
Unde pot găsi o imagine a celui mai mic fluture din lume și acest lucru, a pus afară din aripi de fluturi.
Și cineva câștigă o idee bună la fluturi, mai ales la corporative ...
Surprins că senzorul de gust la picioarele ei, vă mulțumesc pentru programul educațional
post-ecologic cool = drept)
Adevărul mării în acest an pentru un motiv oarecare nu le vezi ..
vă mulțumesc, eu nu știu mare nu a fost :)
Ce crezi că este fluturi mai rare și frumoase CUMPĂRATE și cât de mult s-ar putea costa?
Sincer, nu știu, cumva n-am cumpărat ih.a acestea sunt în cerere?
2Lyudmila cere Seogold'a pare ca el știe răspunsul))
2Alena nu pentru asta, a fost foarte interesant de a învăța
fapte foarte interesant!
M-am gândit aici, cât mai mult posibil pentru a ucide aceste creaturi frumoase pentru colecțiile lor? De asemenea, ei se bucură de mult mai bine live.
Multumesc pentru articol - nici măcar imagina că fluturele este atât de interesant, și amenajat pentru ei pentru a colecta cat mai multe lucruri interesante. Doar în această vară în orașul nostru au fost un număr surprinzător de fluturi „Peacock Eye“ - au zburat chiar la apartament de mai multe ori.
Sunt într-un apartament pentru o lună în baie trăiește fluture păun. Eliberați de pe strada este un păcat, pentru că există deja foarte frig. Și am fost foarte interesat de ceea ce a mancat tot timpul, pentru că sedobnoe nu în baie nimic. Probabil că este una dintre acele specii care nu mănâncă nimic, și de a folosi energia stocată atunci când au fost omizi.
Poate :-) Sau poate doar ai acolo un depozit mic?))