13 fraze care nu vă pot spune copilul
Verificați expresiile din listă și, în caz de așa ceva în repertoriul său, înlocuiți-le cu o tuse delicată. Descifra sensul psihologic de fraze otrăvitoare ne-a ajutat psiholog și profesor Irina Belyaeva.
Verificați expresiile din listă și, în caz de așa ceva în repertoriul său, înlocuiți-le cu o tuse delicată. Descifra sensul psihologic de fraze otrăvitoare ne-a ajutat psiholog și profesor Irina Belyaeva.

1. „Ai de gând să se comporte în acest fel, vei lua vecinului zână câine / dinte / angajat Departamentul Regional de Educație“
2. „Și cred că în cazul în care ai crește mâinile tale!“
3. „nu a venit urle! Ești un băiat / fată / descendent al lui Genghis Khan! "
Ay-ay-ay. O astfel de mare părinte și nu știe că negarea sentimentelor copilului ajunge în lateral tuturor participanților. El / ea / descendent al lui Genghis Khan este acum foarte rău, și cel mai bine este să aibă milă de ei toți împreună și dau seama de cauza de durere. Al doilea dezavantaj al acestei sintagme este că aceasta face incapacitatea de a atinge un anumit standard. Ca în cazul în care acest standard undeva agățat și strălucește, un copil trebuie să ajungă pentru el, dar, din păcate, a început să plângă și să se dezonorat.
4. „Da, tatăl meu și tot pentru tine. Toată viața mi-am dedicat toată vbuhali bani! Cu aceste mâini mai bătătorite! "
Mulți vor fi surprinși, dar nimeni nu i se cere să-și dedice viața lui. Această sarcină este prea mare pentru o persoană de orice dimensiune - să știe că cineva sacrificat pentru tine cele mai valoroase. Mai ales în cazul în care nu este nimic de a plăti. Vinovatie maximelor similare mușcă copilul ferm și puternic otrăvește viața și relația ta. Poate că nu prea au lucrat o conversație cu cineva care a vândut un rinichi pentru a vă oferi în ziua nașterii patinele.
5. „Oh, Doamne. La! Luați bomboanelor cu agenți cancerigeni portocalii, lasă-mă în pace! "
Este o reacție nefericită la solicitarea, deși, pentru că data viitoare, atunci când ratele cresc, puteți face o acoperire mai bună calitate. De asemenea, funcționează. În plus, fraza în sine este atât de dur încât incomod pentru a aduce acasă. Copiii aud de multe ori acest lucru. Imaginați-vă că vă crește salariul șefului acestor cuvinte - neplăcute, într-adevăr.
6. „Oh, sunt ceva la vârsta ta! El a câștigat competiția pe un aruncat găleți. Toată școala a fost frică de mine! "
În ciuda faptului că părinții mândri, de obicei, unele lucruri stupide copiii doresc să fie ca ei, mai ales în cazul în care acestea sunt, în orice moment să sublinieze importanța „similaritatea“ cuvinte similare. Aceasta este din nou o încercare de a stabili un punct de referință, de data aceasta cu totul imposibil de atins: tatăl la vârsta ta ar putea, dar nu strălucește, nu ești bun. De aici neputintei la îndemână învățat: „Eu nici măcar nu încerc“ când încrederea „nu pot“ transforma în credința Apropo, de la aceeași operă fraza-comparație: „Uită-te o privire la Masha, ea nu cumva șterge evaluarea radieră de jurnal electronic - iată un exemplu!“
7. „In timp ce Masha încă aici, tine minte - ea a terminat, de asemenea, întreaga ei compot, nu ceea ce ești!“
Probabil că nu nota cea mai relevantă pentru persoanele care se uită la Facebook, alții au pierdut în greutate înainte de vacanță, dar încă: te compari persoană poate și ar trebui să fie doar cu el ieri. În caz contrar, vom înconjura întotdeauna mai abruptă oameni, de succes și se potrivesc. Primerivayas alți tovarăși, mai prospere în diferite domenii, suntem condamnați la un eșec notoriu. Omenirea nu a inventat un singur caracter, care ar fi cel mai bun în tot ceea ce, prin urmare, copilul nu devine cel mai-cel mai mult. Ce gând oribil!
8. „Tot la fel, vom merge pe o vacanta la tundra. Și nu-mi pasă ce vrei acolo "
Logica copilului este: „În cazul în care mama nu-i pasă de așteptările mele, așa că într-adevăr nu sunt importante. Și, dacă acestea nu sunt importante, atunci eu sunt un fel de ca ceva este foarte important ". Între timp, în psihologie este considerat a fi faptul că părinții trebuie să formeze lucruri inverse pentru copii, de exemplu, o bază de încredere în viață, un sentiment de auto-valoare și importanță. Așa că fraza mai bine reformulat: „Eu știu că v-ar plăcea la Disneyland, și este foarte important pentru opinia ta, dar, din păcate, nu ne putem permite să vedem numai frumusețea mușchi de nord“ Și aici este un alt rece, dacă dintr-o altă cameră nu alt membru al familiei nu se va plânge „, pentru că am spus așa! Și punctul! "
9. „shlopochesh Încă o dată egalitate de puncte, consolele nu pot vedea!“
În loc de joystick-ul, vă puteți confrunta cu privarea de bani de buzunar, vacanțe sau portii de înghețată - nu contează. două lucruri triste se întâmplă aici: în primul rând, înlocuirea motivației (oamenii păreau să trebuie să învețe numai în scopul de a li se permite să se joace cu un joystick), iar în al doilea rând, construcția acestui premiu dubioase în cultul și cea mai mare plăcere. În cazul în care un copil are probleme, să-și exprime îngrijorarea ar trebui să fie diferit: „Dacă petreci un prefix tot timpul, în loc să învețe, și nu poate bate o ispită, am să te ajut, ca un adult care înțelege că atâta timp cât nu sunt în măsură reglementează relația. Să ne gândim împreună cum să o facă ". Nu ar trebui să fie împreunate cutii de evaluare și set-top. O astfel de discuție ar trebui să aibă loc separat de conversație bogat emoțional despre doi câte doi.
10. „Vino firimituri adunate! Am ieșit din spatele biroului! Bowed la oaspeți, am spus! "
Deci, băieții vorbind în armată, la școală și o parte din papa. Atunci când sunt verbe în timpul trecut, neascultarea nu este implicată. Un alt efect al acestor cuvinte constă în faptul că ei dezumaniza și a lovit direct persoana, de rupere ea. Crescuți în verbele tensionate din trecut copilul se obișnuiește cu faptul că forța este necesar să se supună, și totuși el poate aduce la viteza de papuci-mamă. Dar este, probabil, singurul plus.
11. „Să mergem, fiule, mă voi dovedi că minți. În primul rând, prietenul tău imaginar este mult mai mică decât marcajele de pe covor. "
Captura la minciuni pentru a dovedi că copilul înșelat - un mod sigur să îl provoace la noi lzhepostroeniya. Nu găsi vina, nu incriminator, este mic. Tactfully în mod clar că sunteți conștienți, dar nu apăsați pe bolnavi - multă muncă mai delicată. Și în cazul în care copilul înșela în mod frecvent și persistent, acesta este un semn că el a avut unele probleme pot fi legate de stima de sine sau de relații în cadrul familiei. Este logic să înțeleagă motivele pentru care prietenii imaginari vin la casa ta cu acte de vandalism.
12. „Ce? Ți-e frică să dormi în cort? Hai! Nici măcar nu tremurau când te-am arătat ieri, „Masacrul din Texas“ ".
Negarea un copil temeri, nu scapa de ea de la ei. Pur și simplu trimiteți un mesaj clar: „Părinții în accentul nu vede problema ta“ Da, poate dragon în dulap te simți gunoi, dar pentru un copil este real, ca și cele 22 fantomă sub chiuveta. Great dacă atrăgătoare pentru tine, un copil de orice vârstă vor găsi sprijin și empatie.