12 Taste Venyov - Venyov on-line

tur de încercare

Pentru o perioadă scurtă de odihnă locuitorii orașelor sunt mai dispuși să aleagă pustie - aici repede uita de agitatia orasului, si alti turisti aproape nu poate fi găsit.

Acest lucru este valabil mai ales cu ocazia sărbătorilor venerate de către oameni. Corespondenți „Rest România» a vizitat Botezul în același oraș mic din regiunea Tula și testat din punct de vedere turistic.

De anul trecut, am făcut o regulă să înoate la Botezul într-un loc sfânt în afara Moscovei.

Și mult mai puțini oameni, care cufundă în așteptare foarte important pentru rândul lor, și de călătorie interesantă. Iarna actuală a fost atât de geroasă încât am decis să merg spre sud, dar nu foarte departe de capitală.

Am dat peste pe Internet pentru a descrie locuri pentru înot în regiunea Tula, în cazul în care atenția mea a fost atrasă de sursa de „12 taste“ în zona Venev. apă Miraculos, există un font de lemn, un oraș mic (doar peste 10 de mii de locuitori) și cu o istorie bogata - acestea au fost motivele originale ale excursiei este aici.

Curând, a devenit clar că orașul are doar un singur hotel. dar toate camerele din ea cu facilități comune. Căutarea un pic mai mult pe site-urile venovskih, am găsit încă două camere cu centrul de divertisment cele mai trendy „Klub'OK“, iar unul dintre ele cu o baie completă. Am decis să-l rezervați imediat și apelați. Bucuria mea prematură răcită voce simpatic de fata-administrator, care a preluat telefonul: „Acum, după actualizarea la această cameră există, de asemenea, o baie. Dar va fi liber să ia un duș în saună, care este aproape! „Întrebarea mea este, ce se întâmplă dacă în timp ce vizitatorii sunt în saună, fată frumoasă a asigurat:“ E ceva, nu vă faceți griji! »Anunță preț - 1000 ruble per cameră - și-a notat numele meu și a cerut când să se aștepte. „În dimineața zilei de 18“ - am spus, știind deja mulțumită internetului orarul de autobuz de la stația de metrou „Red Guard.“

Eu numesc un prieten: împreună, după toate și distracție rutier, precum și determinarea de a înota în frig mai mult!

primele impresii

Întreaga călătorie de două ore dimineața de la Moscova la Venyov (170 km pe autostrada M-4, care a fost mai rău decât M-7 calitate, dar mult mai liberă și, prin urmare, mai repede) ațipesc prin chibzuind misterul de stabilire a prețurilor pe rute similare. În cazul în care prețul biletului de 200 de ruble salon mersedesovskogo microbuz a fost umplut mai puțin de jumătate. Privind în perspectivă, voi nota că înapoi, la același preț al biletului, am condus un autobuz cu o capacitate de 40 de persoane, și a ocupat locuri nu a fost mai mult de o treime. Somnoroasă să recunosc mie însumi că nu înțeleg nimic în această economie, am auzit vocea șoferului să încetinească: „Restul sunt la stația?“ Autobuz impresionat cu afișul: „Venyov meu - destinul meu!“.

- De ce? Acum se apropie de autobuz.
- Cât timp pentru a merge?
- Da, totul este aproape, nu oraș - gaura! Nu că avem în Tașkent ...

Venyov a devenit soarta acestui fost în vârstă de Tașkent acum 15 ani, și de atunci, tot timpul el merge să lucreze la Moscova. În mod constant plângându-se că soția sa preferat să se hrănească din regiunea Tula Odesa, unde are rude, de asemenea.

Am mers cu autobuzul, cu un semn de „oraș“, și suntem la 5 minute (și 20 de ruble pentru două) a ajuns la limită dorită. Seara, am constatat că, ținând cont de așteptările piciorul la gostinichki ar obține mai repede și taxi în oraș costă 70 de ruble.

„Klub'OK“ ne-a întâmpinat cu un miros parfumat de prăjituri proaspăt coapte, a pus pe masa chiar lângă recepție. Am avut un cuplu de tuse, de la restaurant la camera pentru noi și portmoneul neglijent lăsat managerul de serviciu Angela. Rapid și prietenos, lăsându-ne arate Pythia, ea a luat cheile și fără cuvinte a oferit din nou pentru a ieși și rotund restaurantul de la celălalt capăt. Acolo, într-o aripă de la distanță, și adăposturi notorii mini-otelchik, destinat în primul rând pentru cei care doresc să-și petreacă noaptea după oaspeții banchet.

La sfatul Angela, am ales o cameră mai mică „care a fost mai cald“, și au fost călduros invitat să bea ceai cu prăjituri, deși „Klub'OK“ a deschis pentru public numai după o oră. prăjituri delicioase direct de la cuptor și sortimentul bogat locale - cu ciuperci, varza, ceapa, ou, cartofi, semințe de mac, etc - .. de transfer urban continuă a lansat o gamă de preț frumos „toate cele 10“.

Dupa micul dejun, ne-am întors în cameră, a schimbat hainele, sunt incluse sisteme de încălzire de ulei și a mers să se familiarizeze cu Venyov.

Nu mai fara probleme prins un taxi, realizând că mișcarea în dormitor orașului are loc într-un cerc, și du-te cam în același timp, în orice direcție.

„Cele mai multe centru de corectat pentru noi ca turisti, sa dovedit o intersecție în fața Piața Roșie. Următoarea oprire vorbind cu semnul „hotel“, și, desigur, nu am putut merge la două etaje străini numite „Zori“ locuință. Doamna administrator local, îmbrăcat într-un trening roșu aprins, era mai în vârstă și porazgovorchivee, ca și în cazul în care în mod simbolic subliniind statutul de centrul istoric.

Propus de acesta la etajul al doilea (mult mai cald) camera tripla (cel mai bun caz un dublu un pat a fost spart), precum și familiarizarea cu duș și toaletă ne-au convins de corectitudinea a făcut alegerea facilități de cazare.

În plus, „Dawn“ a fost doar două: locația și prețul de 530 ruble pe cameră, de asemenea, desigur, fără mic dejun. Întrebare despre hotel popular cu turisti nu sunt prins cu garda port nostru:

- În vara avem o mulțime de oameni, întregul hotel este adesea plin.
- Și ce este capacitatea sa totală?
- Se întâmplă la 30 de persoane dorm, dacă numărul celor care sunt pe podea.

Peste ochii realizând că suntem uimiți, ea a adăugat emoțional:

Mare - în mici

Și acum câteva cuvinte despre oraș. Mergând aici, am știut deja (din nou, datorită internetului!) Că Venyov - una dintre cele mai vechi orașe din regiunea Tula. Prima mențiune a acesteia fac parte din secolul al XIV-lea. Fondator al orașului, pe site-ul locației sale curente (în mijlocul XVI ctoletiya Gorodensky a fost numit) a fost un nobil proeminent din acea vreme, un prieten apropiat și consilier Ivana Groznogo - Sheremet'ev, de asemenea, Ivan. Venyov născut ca o cetate de apărare, la rândul său, a tânărului stat român, a încercat, terenurile cultivate, de comercializare de cereale, în timpurile moderne pentru a extrage cărbune.

La sfârșitul secolului al XIX-lea în populația Venyov de 5,2 mii de persoane. distilerii de lucru, menta, fabrici de zahăr, tăbăcire, instituții salotopnoe putinei, mori de apă și de vânt, Macinataore, etc. În 1901, deschiderea căii ferate. Venyovsky District încă rămâne una dintre monumentele istorice cele mai intense din regiunea Tula, iar centrul regional este una dintre cele 115 de orașe din România, în care există ansambluri și complexe arhitecturale valoroase, care sunt monumente istorice si de arhitectura.

Acestea includ operează cimitirul Sf. Ioan Botezatorul (1773), situat în apropiere de stația de autobuz și piața orașului; restaurată de Boboteaza Biserica (monument de arhitectură din secolul al XVIII-lea) și Catedrala Învierii (1825). Bine conservate casa de piatra (1699), în care muzeul de istorie locală este acum.

Luni, el a fost cazul banner-ul este închis, și de a evalua reuniunea sa nu am putut. Dar atracția principală și dominantă a orașului - patru niveluri turnul de clopot al bisericii ruinat Sf Nicolae, una dintre cele mai mari verticalele din regiunea Tula. Încet în jurul întregului ansamblu de Piața Roșie este la doar o jumătate de oră, îmbibate cu ideea de cât de multe dintre numele mari și evenimentele se încadrează în acest spațiu mic. Într-adevăr, în astfel de orașe și cu adevărat să înțeleagă că mare mai ales reflectate și se manifestă în mici.

Și în această profunzime istorică uimitoare a compactitatea sale, împreună cu farmec și tăcere nesuetnoy minunat, și este baza atractivității turistice a orașelor, cum ar fi Venyov. În consecință, a dezvoltat în liniște și încet aici și infrastructura turistică.

În căutare de petrecere a timpului liber „Rendezvous“, așa cum este indicat în rețea, cu dorința de a lua masa, am ajuns accidental la deschis în urmă cu doar trei luni, iar Internetul nu este încă cunoscut „Sports Bar“. În cazul în care am fost bine servit și hrănite (cu principalele prețuri feluri de mâncare în astfel de locuri ca „dezorientat“, „Rendezvous“ și „Sports Bar“, aproape de oraș), și care, împreună cu noi suișuri și coborâșuri Australian Open pe trei plasmele mari italienii privit din oraș glorios din Milano. Împreună cu britanicii și suedezii au terminat clădire de lângă Venyov ceea ce numesc localnicii „au fabrica de scutec“.

Locul Sfânt România

Încălzit, ne-am oprit pe drumul spre râul Venovke în ambele biserici, în cazul în care cu ocazia Ajunul Bobotezei deja turnat apă sfințită. Între temple din apropiere permanente coboară în jos pe o scara lunga, foarte alunecos pe acest timp.

Prin urmare, în timpul iernii este mai bine să meargă pe drumul spre dreapta Catedralei Învierii, care slabopravoslavnye venovtsy (în special șoferii de taxi), este, de asemenea, numit „Biserica la biroul de recrutare.“

Cu el, ne-am întâlnit chiar în mijlocul râului, unde a supravegheat instalarea gaura transversală de gheață și cruciat propil. Părinte remarcabil - despre acestea într-adevăr poate fi în armată spune „slujitor al regelui, tatăl soldaților.“ Binele-blajin, cu un excelent simt al umorului, el este, a spus câțiva ani în urmă văzând fețele noastre înghețate - chiar mai rece iarna - înot la Botezul în gaura, și apoi nu a putut pune pe șosete pentru a primerzshie gheață.

În Venyov Paul, tatăl sa mutat în urmă cu 15 de ani de la Tula, și el a fost cel care a stabilit pe „12 taste“ din lemn cristelnita în care am avut următoarea zi apuca de treabă. Ei ne-au făcut nu este noaptea de 19, și în timpul zilei, astfel încât să nu ispitească organismele lor nepregătite și nu reprezintă o lungă perioadă de timp în coada de așteptare.

În primul rând apărat în Voskresenskoye liturghie și binecuvântarea rugăciunii de apă, voditsy colectate care vine direct de la templu, unde există un lac subteran, și împreună cu procesiune au vizitat Jordan.

Și apoi apa a fost dus la hotel, a schimbat hainele și apoi să ia un taxi (dar pentru 150 de ruble) a mers la sursa, din cauza căreia și am plecat în Venyov.

Acesta este situat la cinci kilometri de oraș, în zona carierei. Cu sursa „cheie 12“ este conectat pentru a atinge legenda cap de locuitor referitoare la secolul al XIV-lea.

În satul Sviridov pe Sviridova deal între Venovkoy și sturioni a trăit Svirid om care a avut 12 fii. În 1380, prințul Dmitry Donskoy a adunat trupele pentru luptă cu mama, iar lotul a scăzut pentru a merge la Kulikovo câmp și să rămână acolo toți fiii Svirida. Jr., străpuns cu o suliță, acoperit banner-ul. Auzind acest lucru, prințul ordonat să trimită corpurile lor în patria lor. Brothers îngropat pe un deal, unde râul întâlnește curentul principal Venovki sturionilor uscat. Curând, la poalele dealului a marcat sursă care numără 12 taste.

În timpul nostru, sursa a fost binecuvântată și prosperă, a construit un bazin, a pus o capelă memorială este centrare construită, care a făcut pietrar V.Talkov fratele Igor Talkova. De-a lungul calea către font săpat 12 pietre simbolizând principalele virtuți creștine.

Cheile au devenit mult timp un loc de pelerinaj, iar poveștile despre proprietățile curative ale apei locale pe tot parcursul anului, nu a luat în considerare temperatura de patru grade. Se spune că este foarte bun ajutor de la tulburări oculare și ginecologice precum și boli ale picioarelor. Dar, după cum știți, iar apa este foarte bun pentru sănătate prevenție generală. Ceea ce ne imaginăm și destul de experimentat. Și, în același timp, asigurați-vă că orice răceli și alte boli pot apărea după un astfel de scăldat numai din cauza lipsei de pregătire spirituală sau lipsa de credință!

articole similare